Ga naar de inhoud
Liefdesles

'Hij kreeg 'n midlifecrisis en ik ben ingeruild. Niet eens voor een lekker wijf'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. De man van Angela (56) ging er na 24 jaar huwelijk ineens vandoor. Hij begon een nieuw leven met een nieuwe vrouw en Angela herschikt het hare met hun zoon.

"Het leek wel of hij als zichzelf de deur uitging en ‘s avonds als iemand anders terugkwam. De man met wie ik 24 jaar getrouwd was, de leukerd die ik veertig jaar geleden leerde kennen op het schoolplein, de jongen met die schittering in zijn mooie bruine ogen, kwam acht jaar geleden boos thuis en is boos gebleven.

Ik vroeg wat er was, maar hij zei niks. Ook mijn zoon zag dat papa anders deed en we bespraken onze zorgen. Ik ben zelfs nog naar de huisarts geweest, om te vragen of het geen hersentumor kon zijn. Zo ver ging ik ja, ik kon niet bevatten hoe mijn man ineens zo’n ander persoon leek."

Lindy:
Vorige week:
Lindy: 'Hij is in de verste verte niet meer de man met wie ik getrouwd ben'

"Hij wilde niks meer, was boos en in zichzelf gekeerd en hij ging zich ineens een stuk sportiever kleden. Dat duurde een maand of drie, en toen barstte de bom. We waren met mijn familie op vakantie en weer zei hij overal 'nee' tegen. In de auto vroeg ik hem of hij soms een ander had. 'Nee', zei hij, maar na even doorvragen biechtte hij wel op dat hij verliefd was. Een klap in mijn gezicht.

Kort daarna kwam ik erachter dat hij haar nog nooit had gezien, en dat ze elkaar kenden via een online spelletje. Ze hadden elkaar wel foto’s gestuurd en een vrachtlading aan puberale chats. Hij was helemaal hoteldebotel."

Alleen nog maar oog voor haar

"Het bleek een klassieke midlifecrisis. We hadden een goed leven, met vrienden en vakanties naar Griekenland en vrijwilligerswerk bij de voetbalclub van onze zoon. Maar nu had hij alleen nog maar oog voor haar. Een vrouw die onder de tatoeages zat en als twee druppels water leek op zijn zus. Het meisje dat destijds door hun ouders uit huis was gezet. Ik ben ingeruild en niet eens voor een lekker wijf."

De
Lees ook:
De vijf spelregels van... de midlifecrisis

Geen man en geen vader meer

"Mijn man wilde niet meteen weg, het liefst wilde hij ons allebei houden. Maar zo werkt het niet. Hij hield vol dat hij haar moest redden en dat ik mijn eigen boontjes wel kon doppen. En zo stapte hij over in een nieuw leven. Hij vond een huis in een andere plaats en ging daar wonen, met haar.

Hij klonk niet meer als zichzelf, zijn stem was lager en zijn ogen stonden flets. Zijn mooie haar had hij afgeschoren. Voor co-ouderschap had hij geen tijd, en mijn zoon begon net te puberen dus die wilde ook niet graag in het weekend daarheen. Hij was niet meer mijn man, maar ook geen vader meer."

Een fase?

"Pas toen mijn zoon en ik een paar jaar later verhuisden is hij zijn spullen komen halen. Hij had letterlijk alles achtergelaten. Al zijn kleren hingen nog bij mij is de kast en zelfs zijn paspoort lag nog bij mij in de la. Dit is een fase, dacht ik, dus dit gaat ook weer over.

Maar acht jaar later is het nog steeds zo. Ik moet niet te snel opgeven, dacht ik ook, want ik weet dat hij er in feite niks aan kan doen. Hij komt uit een onveilig gehecht gezin en die midlife heeft hem goed te pakken. Maar inmiddels weet ik beter."

'Na
Lees ook:
'Na mijn scheiding kon ik mijn lijflied een tijd lang niet meer aanhoren'

"Dit is geen gewone scheiding, dit is bijna een gedaantewisseling. Hij ging niet eens meer naar zijn eigen kapper toen hij weg was. Ons hele leven lijkt uitgewist. In het begin ging hij met haar wel naar precies dezelfde vakantieparken als waar wij als gezin heen gingen. Dat vond ik wel moeilijk. Mijn ex was de liefde van mijn leven, van mij had die scheiding helemaal niet gehoeven. We hadden het goed. Hoop dat het goedkomt heb ik niet meer. Ik heb hem in liefde losgelaten."

Nieuwe relatie

"Een tijdje terug had ik een nieuwe relatie, die heeft twee jaar geduurd. Een hele lieve man, maar we verschilden gewoon te veel. Hij is een huismus en ik wil allemaal leuke dingen doen. Dat werkt niet. Of er nog een nieuwe liefde komt, dat weet ik niet. Ik ben in ieder geval niet op zoek. Ik weet niet of er nog een man is die ook maar een beetje op mijn ex lijkt. En ach, wat win ik er mee?

Ik concentreer me op mijn zoon en heb me laten omscholen, ik werk nu met kinderen wiens ouders gaan scheiden. Daar haal ik veel voldoening uit. Ik heb een leuk leven en een fijn huis. Alleen zou ik mijn zoon toch echt weer zijn vader gunnen."

De naam Angela is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.