Ga naar de inhoud
Nachtrust

Slaap kindje slaap: 5 podcasts om bij in slaap te vallen

Beeld © iStock

Net als gezonde voeding en voldoende beweging is slaap een belangrijke pijler voor jouw mentale en fysieke gezondheid. Heb je het moeilijk om naar dromenland te vertrekken? Wellicht biedt één van deze vijf podcasts uitkomst.

1. Slaaptijd

Slaaptijd bundelt inzichten van experts en biedt meditaties en oefeningen aan. Ze gebruiken wetenschappelijke inzichten uit de neurowetenschap en psychologie. Op die manier slaap je als een roosje. Doordat je nachtrust verbetert, zijn ook je dagen gevuld met energie, focus en positiviteit.

Te beluisteren via Spotify.

Deze
Lees meer:
Deze 4 dingen zorgen ervoor dat je nachtrust verstoord wordt

2. Sleep with me

Verwacht bij deze podcast geen schokkende inzichten of fijne verhalen. Integendeel! Om jou in slaap te krijgen, worden de meest nutteloze verhalen verteld. Gooi daar nog een monotome stem bovenop en een goede nachtrust ligt binnen handbereik.

Te beluisteren via Spotify.

3. Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen

De titel zegt het al helemaal, want ja in deze podcast wordt het woordenboek voorgelezen. Zo simpel kan het soms zijn.

Te beluisteren via Spotify.

Beter
Lees ook:
Beter slapen door slaap-apps? 'Ze verstoren juist de nachtrust'

4. Game of drones 

Fans van Game of Thrones kunnen het beamen; het verhaal is lang en niet altijd even spannend. Daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt in deze podcast. Sommige afleveringen duren wel negen uur, zodat je ’s morgens nog even het einde kunt meepikken. Brace yourselves, sleep is coming.

Te beluisteren via podcasts.google.com

5. Slaapgeluiden

Zoek je toch liever je rust in meditatie? Dan kun je ook bij Storytel terecht. Je vindt er een hele reeks slaapgeluiden, waardoor je zo tot rust komt.

Te beluisteren via Storytel