Ga naar de inhoud
Liefdesles

Roosje: 'Ik ben verliefd geworden op mijn beste vriend van vroeger'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Deze week: ze zou nooit meer samenwonen bezwoer Roosje (43), totdat haar jeugdvriend Frank weer in haar leven kwam. "Frank is een verademing, na al die haantjes die ik eerder uitkoos."

"Ineens kwam hij mijn leven weer binnenzeilen. Via werk, nota bene. Frank, mijn beste vriend op de middelbare school, reageerde op een LinkedIn-post van mij en zo raakten we dertig jaar later weer aan de praat. Het voelde meteen als vanouds. Uren appen, daarna bellen, foto’s opsnorren. Zelfs de brieven die ik ooit aan hem schreef, had hij nog.

Frank en ik waren in onze tienerjaren onafscheidelijk. Altijd praten, altijd lachen, altijd samen op pad. We gingen naar festivals en naar de stad, logeerden bij elkaar en dat vonden onze ouders ook gewoon goed. En toch gebeurde er nooit iets romantisch tussen ons. Ja, een verdwaalde kus misschien, maar ik was altijd bezig met stoere vriendjes, gladde gasten, en Frank was gewoon Frank. Lief, zorgzaam, aandachtig, en hij luisterde naar al mijn liefdesperikelen en ik naar de zijne. Nooit zei een van ons: 'Ja maar ik…'"

Malika:
Vorige week:
Malika: 'We latten én we verlangen weer'

"Na het eindexamen gingen we allebei studeren en zijn wel elkaar langzaam uit het oog verloren. Of nou ja, ik liet hem geloof ik vallen vanwege weer een nieuw vriendje of iets in die geest. In de tijd dat sociale media opkwamen, probeerde ik hem nog wel eens op te zoeken, maar ik kon hem nooit vinden. Hij mij dus wel, vorig jaar. En gelukkig maar."

Knetterde meteen

"Binnen een paar dagen zat ik bij hem op de bank, en probeerden we dertig jaar verhalen in één avond in te halen. 'Roosje', zei hij een paar keer, midden in een gesprek. Verbaasd dat we na al die jaren zomaar weer naast elkaar zaten zoals vroeger. Ik was inmiddels getrouwd, moeder geworden en weer gescheiden. En net single na een relatie van een paar jaar.

Hij was ook gescheiden, maar had nog wel een kinderwens. 'Daar kan ik niet meer mee helpen', zei ik meteen. Een beetje als grap, maar toch ook gemeend. Want de energie tussen ons knetterde en bij de tweede afspraak was het zoenen en de hele santenkraam. Eigenlijk was het meteen al aan, maar het duurde nog een maand of vier voordat we het aan onszelf toegaven."

Els
Lees ook:
Els trouwt met jeugdliefde op longafdeling ziekenhuis

"Nog steeds is Frank het tegenovergestelde van alle eerdere mannen in mijn leven. Lief, oordeelloos en wars van status. Een verademing, na al die haantjes die ik eerder uitkoos. Maar dat is ook het mooie: ik koos Frank niet uit, hij was er gewoon ineens en hij blijft. Precies op het moment dat ik mijn buik vol had van de liefde en vurig riep dat ik het voortaan wel alleen deed met mijn kinderen en mijn hond, was Frank daar.

Geen gedoe, geen twijfel. Hij brengt rust in mijn drukke bestaan, hij laat me gieren van het lachen en mijn kinderen gingen al snel uit zichzelf vragen wanneer hij weer kwam. Waar het met eerdere liefdes vaak als een opoffering van alle partijen kon voelen als we iets met zijn allen gingen doen, blijkt nu iedereen blij te zijn als we compleet zijn."

Zijn kinderwens

"Het waren zelfs de kinderen die als eerste polsten of Frank niet gewoon hier moest komen wonen. Want met een uur reistijd en onregelmatige diensten was het soms best een gepuzzel om elkaar te zien. Niet dat we om praktisch gemak zijn gaan samenwonen, maar sinds een paar weken is Frank hier ingetrokken en voelt het alsof het altijd al zo hoorde. Ik ben letterlijk verliefd geworden op mijn beste vriend en daar gedijen we allemaal goed bij. We lachen met z’n allen om de inside jokes en zelfs als er gekibbel is, voelt het veilig.

Zijn kinderwens ligt nog steeds op tafel. We kijken naar de toekomst met een breed vizier. Misschien een draagmoeder, misschien blijft het hierbij. Misschien verhuizen we naar een huisje in het groen als mijn pubers het huis uit zijn. Alles in deze liefde en in ons leven samen voelt vrij en dat is echt voor het eerst."

De naam Roosje is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.