Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Vanaf maart ga ik elke dag dronken op straat dansen. In bikini!'

Foto ter illustratie Beeld © Getty Images

Freelance journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week wordt ze dolgelukkig als ze leest dat we in de post-piekperiode van de coronapandemie zijn beland. "Eindelijk écht licht aan het eind van de tunnel."

Het was Hans die het goede nieuws meldde. Na de Spaanse premier die corona als een griep ging beschouwen, de Britten die leerden leven met het virus en Denemarken die alle maatregelen schrapte, was daar Hans. Hans sprak over een pandemisch eindspel, wat klonk als een spannende Netflix-thriller. Het bleek geweldig nieuws.  

Hans Kluge was niet zomaar iemand, maar de grote baas. De directeur van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Natuurlijk hield hij een slag om de arm. Want je wist het maar nooit met dit virus. Misschien verraste hij volgende winter nog als een duveltje uit een doosje. Maar toch. De voortekenen waren gunstig.

'Midden
Vorige week:
'Midden in de winkel liet hij ons trots zijn gelakte teennagels zien'

"In maart heeft 60 procent van de bevolking de omikronvariant gehad en dan krijgen we er in de winter een griep voor in de plaats." Er is eindelijk licht aan het eind van de tunnel! YESSS!!!, las ik hardop voor van mijn beeldscherm - aan niemand die het wilde horen. 

Ik gooide mijn mobieltje naast me neer en sprong op. Puk (10) en Olle (7) keken naar me met opgetrokken wenkbrauwen. Ik maakte een dansje door de kamer. "Oh my god", "Mam doe effe normáál", "Djiezz wat ben jij óúd", klonk het vanaf de bank. Ik negeerde de rollende ogen van mijn onderuitgezakte nageslacht. 

Glittergympen en confettikanon

"Weet je wat mama gaat doen vanaf 1 maart? Dronken op straat dansen! HA!", riep ik om mijn kinderen nog meer te irriteren. "In je bikini", vulde manlief aan. "Pre-cies!", zei ik nog wat harder."In bi-ki-ni! Met glittergympen aan en een confettikanon in mijn hand! Misschien kunnen we papa’s dj-set de tuin inrijden, hoe tof is dat?!?"

We
Lees meer:
We zijn op weg naar een 'pandemisch eindspel' – maar wat betekent dat?

Premier Rutte had het nog over 'risico nemen' en 'grenzen opzoeken', maar na twee jaar overdosis angst, risico’s en grafiekpieken, was ik inmiddels toe aan een feest-kunst-horeca-cultuur-reizen-festival-booster. Met als ingrediënten een heleboel pizzarestaurants, musea, voorstellingen, bioscopen, hotelovernachtingen en een festivalletje of twee.

Weg met Tante Cor!

"Weg met Tante Cor! Lustige Lente en Slutty Summer here we come! We zijn er bijna, beste mensen", riep ik tegen mijn kinderen. "Hopelijk is de ellende binnenkort voor iedereen klaar, echt iedereen, net als in Denemarken en Engeland enzo."   

Ik deed nog een mislukte poging tot een TikTok-shuffle en dook daarna snel weer in mijn telefoon. Even kijken waar ik een gave bikini kan scoren. 

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.