Van onze partner Omoda

Modetrends voor het voorjaar? Bonte mix van kleuren en prints

03 maart 2022 07:39 Aangepast: 10 maart 2022 10:51
Beeld © Omoda

Lente. We kunnen niet vroeg genoeg starten met uitkijken naar het voorjaar. De tijd dat moeder natuur zich vaker van de zonnige kant laat zien. En dan, dan liggen lentekriebels op de loer en is het tijd om een frisse wind door de garderobe te laten waaien. Wat je dit voorjaar aan modetrends kunt verwachten? Dit zijn ze.

Vaak zijn trends een afspiegeling van gebeurtenissen in de maatschappij. Nu we met Corona geen hoogtijdagen meemaken, groeit de behoefte aan kleur, aan positiviteit en aan gezelligheid. Iets wat we dit voorjaar dan ook veel in fashion gaan terugzien. Hoe dat zich naar de garderobe doorvertaalt? Mariëlle, Teamlead Styling & Creative bij Omoda, praat je bij over de voorjaarstrends voor vrouwen én mannen.

Kleur, kleur en nog meer...kleur

Zoals gezegd, in tijden als deze is het belangrijk om zelf net wat meer de slingers op te hangen. En dat, dat kan 'm al zitten in het opvrolijken van je garderobe met veel kleur. Mariëlle: "Dit voorjaar ga je heel veel kleur in de dames- en herencollecties terugzien. Het ziet er niet alleen gezellig uit, je kunt er ook alle kanten mee op. Doe het rustig aan met hier en daar een kleur in je outfit óf ga voor een uitbundigere look met color blocking." Volgens de styliste kun je helemaal losgaan. "Van lila en groen tot groen met oranje en roze met lila. Mix & match felle kleuren uit dezelfde hoek, zoals roze-rood en roze-lila, of kies voor kleuren die juist lijnrecht tegenover elkaar staan, zoals oranje-groen. Maak het zo uitbundig als je het zelf wil maken. Alles mag, alles kan!"

Op de vraag hoe je weet welke kleuren je wel of net wat minder staan, heeft Mariëlle nog een tip. "Natuurlijk is het zo dat bepaalde kleuren bij bepaalde type huidskleuren net wat beter staan, dan bij andere. Persoonlijk vind ik dat iedereen dit voor zichzelf mag bepalen. Draag die knal- of pastelkleuren waar jij je goed in voelt! Toch liever wat hulp? Omoda stylet elk kledingstuk op drie manieren (lees: veel outfitinspiratie) op drie verschillende modellen. Bekijk het model die het dichts bij je huid- en haartint komt en krijg op basis daarvan een beter beeld of het item iets voor jou is. 

En als je een maatje meer hebt? Ook dan kun je zeker (knal)kleuren dragen. Kijk in dat geval niet naar de kleur, maar naar het model van een kledingstuk. Maatje meer of minder, iedereen kan kleur hebben."

Vijftig tinten beige

Nu kan het zo zijn dat felle kleur op felle kleur (nog) niet je ding is. Ook daar wordt deze lente rekening mee gehouden. Waar we in de winter veel winterwit, beige en nude tinten zagen, zien we deze kleuren ook weer in de voorjaarscollecties voor mannen en vrouwen terugkomen. "Draag beige- of camelkleurige items ton-sur-ton of voeg aan zo'n outfit een kleurtje toe. Doe je dit, dan vrolijk je je outfit alsnog op, maar blijft het subtiel. Denk bijvoorbeeld aan een beige basis met een kleurrijk t-shirt of trui."

Gedurfde prints in de mix

Dit voorjaar komt er een tikkeltje lef bij je outfit kijken. Het mag allemaal behoorlijk uitgesproken zijn. Enerzijds doe je dit door veel kleuren te dragen, anderzijds door voor gedurfde prints en prints op prints te kiezen. Volgens de styliste van Omoda gaan we de bekende bloemen weer veel in damescollecties terugzien, waarbij er nét wat verder mag worden gegaan. "Normaal gesproken zou je wellicht een bloemenrok met een gekleurd t-shirt of truitje combineren. Maar deze derde voorjaarstrend heet niet voor niets 'gedurfde prints in de mix', want wat je gaat zien, is dat de bloemenrok met een bloemenblouse wordt gematcht. Te fleurig, te heftig? Houd het dan vooral bij één item met een gedurfde print en mix het met een effen kledingstuk."

Dames, aan de print-op-print trend gehoor geven? Dan is het fijn om te weten hoe je bepaalt dat een print op een andere print past. "Kijk goed naar de kleurencombinaties van de prints en of die mooi matchen. Doen de kleuren het goed samen, dan kan in principe alles. En wat altijd een topcombinatie is, is een gestreept t-shirt op een animal print."

Musthave kledingstuk: het pak

Elk seizoen kent een essentieel basisstuk, een key piece, waarmee je meedoet met de trend, je je look verder op kunt doorbouwen en waar je jaren mee vooruit kunt. Welke dat komend voorjaar is? "De pantalon met bijpassende blazer en het overshirt voor de mannen!" antwoordt Mariëlle enthousiast. "Dit voorjaar gaan we veel blazers met een bijpassende broek in alle soorten en maten terugzien. Van getailleerd tot oversized blazers en van felgekleurd tot nude tinten. Past een pak niet in je fashionstraatje, dan kun je altijd voor alleen een blazer in je favoriete model en kleur gaan. Heel leuk om boven een jeans, een pantalon of over een jurk te dragen."

Sinds eind 2021 heeft Omoda haar schoenen- en accessoirescollectie met kleding voor alle leeftijden, stijlen en gelegenheden uitgebreid. Geïnspireerd door de tips en trends van Mariëlle? Snuffel dan vooral eens rond in de online shop van fashionstore Omoda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore