Bij ons thuis

'Zie ik eruit als een oude oma?! Ik heb net vier uur bij de kapper gezeten!'

01 december 2021 09:10 Aangepast: 01 december 2021 11:56
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Freelance journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week gaat ze naar de kapper. Het thuisfront reageert niet bepaald enthousiast op het resultaat. "Nou ja, je bént toch ook gewoon oud?"

Na vier maanden werd het weer eens tijd voor de kapper. Niet mijn grootste hobby, maar toen ik ging thuiskapperen, eindigde ik als Teigetje, vol gele en oranje vlekken op mijn hoofd. Dat ging me niet nog eens overkomen.

Omdat ik zo weinig ga, moet de kapper altijd extra z’n best doen om de achterstand bij te werken. Voor ik het weet ben ik dan vier uur verder. En hoewel ik kappers over het algemeen heel leuke mensen vind, voelt vier uur in een stoel doorbrengen voor mij niet als een luxe verwenmoment, maar als een peuterstrafbankje dat ik niet mag verlaten.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

'Tijdens het homeschoolen kraste ik uit pure frustratie Olles rekenboek onder'

Franke van Hoeven Franke van Hoeven

Net als veel andere mensen vreesde ik echter een nieuwe lockdown. Ik kon de boel echt niet langer uitstellen. En dus maakte ik een afspraak bij een kapper in het dorp, gewoon de eerste de beste die nog een plekje vrij had.

"Oh wow, je ziet eruit als Caroline Tensen", zei manlief toen ik binnenkwam. "Een beetje als een oude oma", zeiden Puk en Olle in koor. "Wat bedoelen jullie, oma?!", vroeg ik geschokt en ik liep naar de spiegel in de gang. "Nou, je bént toch ook oud", klonk het mompelend vanuit de woonkamer.

Halve week pil vergeten 

"En hoe bedoel je Caroline Ténsen? Wat onaardig zeg, ik heb net vier uur bij de kapper gezeten", schreeuwde ik inmiddels, tussen mijn tranen door. Verbaasd keek manlief me aan. "Hè? Caroline Tensen heeft de beste visagist van Nederland?! Het was líéf bedoeld." Jaja, ik geloofde er geen snars van en ik stampte de trap op, naar bed, weg van deze mislukte dag.

Manlief kwam naar me toe. "Kan het misschien zo zijn dat je…?" Hij durfde het woord niet te zeggen, dus gebaarde hij met zijn handen alsof hij hoogstpersoonlijk de Rode Zee kon splijten. "Kut!", zei ik en ik rende naar de badkamer. "Je hebt gelijk. Ik ben de pil al een halve week vergeten!'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Laat het een waarschuwing zijn: ik ging thuiskapperen en loop er nu bij als Teigetje'

Die avond dook ik vroeg mijn bed in. De volgende ochtend waren de donkere wolken verdwenen. Onder de douche waste ik mijn haar en föhnde het op mijn manier. Aan de ontbijttafel keken mijn huisgenoten me opgelucht aan.

"Mama is terug!", riepen Puk en Olle in koor. "Nou, dát duurt nog een paar dagen, hoor", mompelde ik. En ik strooide nog maar eens wat extra chocoladehagelslag op mijn boterham.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore