Liefdesles

Paco: 'Ik hou nu eenmaal van hen allebei'

03 november 2021 07:20 Aangepast: 03 november 2021 10:00
Beeld © iStock

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Tien jaar geleden trouwde Paco (52) met Ingrid, precies de vrouw die hij nodig heeft. Toch heeft hij nu ook al zeven jaar een geheime relatie met Laura. "Ik heb mezelf in een knoop gedraaid waar ik niet meer uitkom."

"Freddy Mercury zong het al zo mooi: I Want It All And I Want It Now. Dat is precies hoe ik in het leven sta. Ik was een levenslustig feestbeest toen ik Ingrid ontmoette. Drank, drugs, vrouwen, gokken, alles. Soms werkte ik dag en nacht, soms weken niet. Na een avondje tongen in de kroeg wilde ik wel met haar mee naar huis, maar ze liet me wachten. Ik wist meteen: dit is een serieuze tante, voor haar moet ik mijn best doen. En dat deed ik.

Ze bleek precies wat ik nodig had. Zorgzaam, lief en duidelijk. Ingrid had een goede baan en stimuleerde me om meer van mijn leven te maken. Ruim een jaar later had ik een vaste baan en kochten we samen een nieuwbouwhuis. Nog steeds ging ik regelmatig stappen en bleken we zelfs dat goed te kunnen samen. We wilden een kind. Dolgraag, maar dat ging niet vanzelf. Uiteindelijk, na veel verdriet en veel geduld, kregen we een zoon, Sven. Hij is fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

Marjon: 'Ik ben nog nooit zo bang geweest dat hij een ander zou vinden als toen'

"Ingrid wilde altijd al trouwen, maar ik hield de boot af. Waarom zo’n papiertje? Maar als ik eerlijk was, kon ik me vooral niet voorstellen dat zij mijn laatste vrouw zou zijn. Pas toen mijn vader overleed ging ik overstag. Ingrid had me geweldig gesteund in die tijd en trouwen was wel het minste wat ik kon doen om iets terug te geven aan haar. We maakten er een gigantisch feestweekend van, met alles erop en eraan. Ik wilde een feest waar onze vrienden het jaren later nog over zouden hebben, en dat is gelukt."

'Vreemdgaan ging me makkelijk af'

"Maar toen zo’n beetje alle boxen afgevinkt waren, kwam de onrust. In mijn baan zat geen groei meer, ik was al jaren hun beste accountmanager. Thuis draaide alles om onze zoon, verplichte nummertjes met familie, buren en vrienden en ik raakte mezelf kwijt. Om me weer goed in mijn lijf te voelen, ging ik bijna elke avond naar de sportschool. Die tijd voor mezelf deed me goed en ik vond het kicken dat mijn lijf weer sterk werd. Ingrid vond het prima en was ook blij met mijn fitte body, maar meer seks kwam er helaas niet van.

Sinds Sven kwam deden we het nog maar eens per maand, en bijna altijd op mijn initiatief. En ja, vreselijk cliché, maar ik rommelde wat met een meid bij de gym en dat was het begin. Ik genoot van de kick, de begeerte die ik weer voelde en de geilheid die ik zo lang gemist had. Het vreemdgaan ging me makkelijk af. Ja, sorry. Het liegen ook. Ik praatte het voor mezelf goed dat Ingrid nu ook meer aan me had thuis. Ik versleet een paar vriendinnen, de meesten hielden het na een paar maanden toch voor gezien als ze doorkregen dat ik nog steeds van Ingrid hield."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yasmin: 'Ik kon het vreemdgaan niet laten en waarom had ik geen wroeging?'

"Behalve Laura. Zij is nu al bijna zeven jaar mijn vriendin en ik ben in die tijd echt van haar gaan houden. En zij van mij. We vonden elkaar op datingsite Second Love, waar ik na weer een seksloze zomervakantie een account op had aangemaakt. We waren allebei bezet en dat voelde wel veilig. Eerdere vriendinnen wilden wel eens een weekend weg met me enzo, maar dat gaat natuurlijk niet. Geen gedoe meer, nam ik me voor."

Blond, vrolijk en stevig

"We spraken af op een terras en ik reserveerde een hotel, onder een andere naam en in een andere stad. Laura was blond, vrolijk en stevig. Niet het type waar ik direct op zou vallen, maar haar blik beviel me en haar humor ook. De vonken vlogen over tafel en tot mijn verbazing wilde ze wel mee naar mijn kamer. Knettergoeie seks. Vond zij ook en dus zagen we elkaar drie weken later weer. Dat ging zo een half jaar door en toen besloot zij bij haar man weg te gaan. Dat had verder niks met mij te maken verzekerde ze me. Ik vond het ergens ook wel fijn, want dit betekende dat we vaker en makkelijker konden afspreken. Ik zat voor mijn werk veel op de weg en geen hond had het door als ik wat vaker naar het noorden reed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ondanks verbod weer Second Love-posters in Bunschoten-Spakenburg

"Laura en ik werden echt maten. We konden ontzettend lachen samen, praten over werk en het leven en hadden nog altijd heerlijke seks. Ik belde haar steeds vaker als ik in de auto zat, omdat ik zo vrolijk werd van haar. Ondertussen knapte de sfeer er thuis ook van op. Ik kon Ingrid weer beter zien voor wie ze was en verraste haar met weekendjes weg, waardoor we weer nader tot elkaar kwamen.

Na een jaar maakte Laura het uit. Ze wilde weer gaan daten en de zaken niet door elkaar laten lopen. Ik was er kapot van. Rationeel begreep ik het wel, maar emotioneel snapte ik er niks van. Pas nu voelde ik echt hoe verbonden we waren en hoe belangrijk ze voor me was. Na drie weken zonder contact voelde ik me alleen nog maar meer klote. Blijkbaar had zij dat ook, want ineens zag ik weer een appje van haar. Dat alles nu kut was."

'Ik hou van Ingrid én ik hou van Laura'

"De volgende dag spraken we weer af. En datzelfde liedje herhaalde zich nog wel een paar keer. Een tijdje heb ik gedacht dat ik mijn gezin zou verlaten, omdat ik niet zonder Laura kan. Maar het lukt me niet. Ik kan Ingrid geen pijn doen na alles wat ze voor me gedaan heeft en ik wil Sven ook niet in de steek laten. Ik hou van Ingrid om alles wat ze voor me is en ik hou van Laura omdat niemand me beter kent dan zij. Ze leest me, ze voedt me, ze voelt me. En ze vrijt met me als geen ander."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeppe: 'Monogamie is een regel en liefde is een gevoel'

"Maar het wordt moeilijk. Laura wordt ongeduldig en heeft inmiddels een nieuwe vriend. Ik vind hem een sukkel, dus ik kan ermee dealen. Maar het verandert onze band. Ze deelt niet meer alles met me. Een paar jaar geleden belden we gerust drie keer per dag, nu misschien drie keer per week. Af en toe polst ze nog eens hoe ik vind dat het gaat en dan zeg ik altijd dat ik geloof dat we samen eindigen.

En dat is ook echt zo. Maar ik denk steeds vaker dat het samen in deze vorm zal zijn, want ik hou nu eenmaal van hen allebei. Een van de twee verliezen is geen optie, ik heb mezelf in een knoop gedraaid waar ik niet meer uitkom. En na zeven jaar lijkt Laura dat ook in te zien. Ze wil niet zonder me, dus ze wacht. Ook dat is liefde. I Want It All And I Want It Now."

De namen zijn op verzoek van de geïnterviewde gefingeerd. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore