Ga naar de inhoud
Liefdesles

Sharon: 'Ik was dertien, hij zeventien. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht'

Beeld © iStock

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Deze week: dat haar vakantievriendje uit Blanes uiteindelijk haar grote liefde zou blijken, had Sharon (32) nooit gedacht. Of toch wel?

"Ik was dertien en met mijn ouders op vakantie in Spanje. Al snel ontmoette ik Jeroen. Een knappe, lange jongen van zeventien. Hij was daar met vrienden en ik vond hem maar wat interessant. Ja, voor mij was het wel liefde op het eerste gezicht. De hele vakantie waren we een setje, ook al vond mijn moeder me veel te jong. Ik vond het maar wat spannend om te zien hoe het leven van een zeventienjarige eruit zag. Na die vakantie hebben we altijd contact gehouden.

Hij woonde in Zoetermeer en ik in de buurt van Breda, dus een echte verkering kon het in die tijd niet worden, maar via MSN en e-mail vertelden we elkaar van alles over ons leven. Gewoon de dagelijkse dingen, maar ook dingen die ik niet zo snel met mijn vriendinnen deelde. Door elkaar zoveel te schrijven, bouwden we een bijzondere band op. Drie jaar later - hij had net zijn rijbewijs - kwam hij weer eens bij me langs en een tijdje later ging ik ook bij hem op bezoek. Gewoon gezellig. Ondertussen daten we gewoon met anderen en had ik op een middelbare school een vriendje. Er was nu eenmaal veel te ontdekken in die tijd. Totdat ik hem op m’n achttiende weer tegenkwam op een festival in Eindhoven. Vanaf toen was het aan."

Yasmin:
Vorige week:
Yasmin: 'Ik kon het vreemdgaan niet laten en waarom had ik geen wroeging?'

"Achteraf gezien was 18 en 22 veel te jong om aan een relatie te beginnen. We kenden elkaar door en door en dat voelde goed, maar we moesten zelf ook gewoon nog leven. Wel zei hij een keer: als we over tien jaar, om wat voor reden dan ook, op 9 januari 2018 uit elkaar zijn, dan bellen we elkaar. Dus dat spraken we af. Ja, als je jong bent doe je soms domme dingen. Hij ging voetballen bij een profclub en had de vrouwen aan zijn voeten liggen. Ik was daarin een beetje naïef. Niet zo gek op die leeftijd natuurlijk.

Uiteindelijk klapte de boel. Door vreemdgaan, door een opstapeling van gekwets en gedoe. We scharrelden wat, namen afstand, maar zochten elkaar altijd weer op. Totdat ik gevoelens kreeg voor een ander en al het contact verbrak. Er volgde een radiostilte van een half jaar; dat hadden we nog nooit gehad. Ook onze vrienden keken ervan op, want wij waren altijd het stel dat wel weer bij elkaar kwam."

Een flinke zoektocht

"Die time-out bleek een gouden greep, want allebei hadden we nog een flinke zoektocht nodig. Ik bleek helemaal niet verliefd op een ander, had het even helemaal gehad met mannen en startte mijn eigen kapperszaak. En Jeroen ontdekte dat al die korte affaires niks voorstellen als je ook de liefde van je leven om je heen kunt hebben."

Percy:
Lees meer:
Percy: 'Een intens gevoel van binnen vertelde me: zij is de liefde van je leven'

"Uiteindelijk zocht hij me dus toch weer op en gingen we weer daten. Mijn gevoel voor hem zit gewoon heel diep. Ja, we hadden moeilijke tijden gehad, maar vooral ook zoveel leuke en mooie momenten gedeeld. Die wilden we allebei niet loslaten. We zijn nog altijd heel erg dol op elkaar.

Deze keer pakten we het anders aan: we spraken af om elkaar alleen in het weekend te zien en door de week wat afstand te houden en te focussen op ons eigen leven. Dat werkte. Tijdens een reisje naar Spanje heeft hij me opnieuw verkering gevraagd. Dat wilde ik wel, maar alleen als hij ook in Breda zou komen wonen, want daar heb ik inmiddels mijn eigen zaak. Als je bij elkaar wil komen, ga je vanzelf al het verdriet uitspreken."

'We waren superjong en wisten weinig, maar onze relatie verdiept zich alleen maar.'

"Jeroen ging er vol voor en dat gaf me vertrouwen. Op 9 januari 2018 waren we samen op vakantie in Indonesië en realiseerden we ons dat we het gehaald hadden. Sinds dat jaar wonen we samen en inmiddels hebben we twee dochters. We waren superjong en wisten weinig, maar onze relatie verdiept zich alleen maar. Gedoetjes gaan niet meer over laat thuiskomen of weinig laten horen, onze gesprekken zijn volwassener. Net als wij. Soms trekken we nog wel eens oude koeien uit de sloot, maar we weten ook dat dat niet fair is."

'Ik geloof in ons'

"Het gaat ook om hoe je met elkaars negatieve aspecten omgaat. Ook nu we kinderen hebben moeten we ons best doen om elkaar te blijven vinden. Wij willen echt met elkaar oud worden. Jeroen heeft iets onbereikbaars en iets boeiends, wat ik heel aantrekkelijk vind. Maar ik vind het nog mooier dat hij nu steeds meer met me praat. Je hebt met elkaar een paar goede jaren en een paar slechte, en in die slechte jaren moet je in elkaar investeren. Dat spreken we ook naar elkaar uit. Juist nu.

Poepluiers maken je nu eenmaal niet aantrekkelijker. Om dan ook nog te verbouwen en allebei 50 uur in de week te werken is vragen om problemen, maar wij zorgen ervoor dat we goed op elkaar en op ons letten. Als we straks weer in ons opgeknapte huis zitten, gaan we lekker samen op date. Want als het met ons niet goed gaat, kunnen we ook niet verwachten dat de rest goed gaat. Ik geloof in ons."

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.