Liefdesles

Pablo: 'Vanwege mijn visum woon ik nog steeds bij mijn ex'

18 augustus 2021 12:10 Aangepast: 19 augustus 2021 14:17
Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Tijdens zijn stage in Nederland ontmoet de Mexicaanse Pablo (35) de leuke Lucas. Nu, twaalf jaar later is de liefdesrelatie over, maar wonen ze vanwege zijn visum nog altijd samen. "Misschien groeien we weer naar elkaar toe."

"Ik was net uit de kast toen ik in Nederland aankwam. Voor mijn studie kwam ik bij een agrarisch bedrijf terecht en om mensen te leren kennen, neusde ik wat rond op een datingsite. Daar ontmoette ik Lucas, een vrolijke Hollandse jongen. Puur voor de seks in eerste instantie, want voor mij was het nog één groot avontuur. Het klikte wel, was gezellig en na een paar keer afspreken liet Lucas blijken dat hij wel graag serieus verder wilde. Ik twijfelde, maar besloot het toch te proberen."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

Marco: 'Meer dan een vluchtige zoen heb ik nooit gedaan en nooit gewild'

"De liefde groeide en onze relatie bloeide. Na drie maanden moest ik terug naar Mexico en ook toen hielden we de langeafstandsrelatie prima vol. Hij kwam een paar keer naar Mexico en ik kwam een paar keer naar Nederland en tussendoor hadden we elke dag contact. Uiteindelijk besloot ik om mijn master in Nederland af te maken, dat was de beste kans voor ons om samen te zijn. Toen woonde ik in Wageningen en hij in Den Haag.

Onze relatie was oké, maar er kwamen ook al wel wat haarscheurtjes. Hij had soms seks met anderen, en ik ook, maar we hadden nooit echt besproken om er een open relatie van te maken. 'Ik wil niet weten wat jij met anderen doet', zei ik. 'Zolang wij goed zijn, is het prima.'"

Stiekem met anderen in de weer

"Twee jaar later gingen we samenwonen en toen we vijf jaar samen waren besloten we zelfs om te trouwen. Maar ja, de aarzelingen die ik had, bleven ook. Ik hou van hem en dankzij hem voel ik me nooit eenzaam, maar we bleven stiekem met anderen in de weer. Zelfs in ons huis. Dat kon ik niet. Uiteindelijk zei ik: zo kan ik niet trouwen en toen was onze relatie over."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Julia: 'Had ik maar eerder naar haar geluisterd'

"Ik ging ergens anders wonen en Lucas en ik hadden nog maar af en toe contact. Na een paar maanden ging ik weer daten, ook al hadden we nog steeds gevoelens voor elkaar. Officieel woonde ik nog bij hem, maar in werkelijkheid zat ik in een appartement van een vriend.

Op een gegeven moment kreeg ik gedoe met de overheid, die kwamen steeds controleren of mijn gegevens nog wel klopten en of ik wel echt bij Lucas woonde. Uiteindelijk kwamen ze zelfs op mijn werk langs. Ik was bang om mijn visum te verliezen en dus vroeg ik aan Lucas of ik weer bij hem mocht wonen. Dat mocht, en nu delen we zijn appartement met nog twee huisgenoten. Nog steeds ja. Ideaal is het niet, maar het is fijn om bij hem in de buurt te zijn."

'Nu was ik degene die naast de lusten ook graag de liefde wilde delen, en was Andrew degene die de boot afhield.'

"Tot voor kort had ik een relatie met Andrew. Ook dit begon casual, gewoon voor de seks. Maar hij liet me een hele nieuwe wereld zien. Hij vroeg aan mij wat ík wilde, en dat had ik nog niet eerder meegemaakt. We zagen elkaar maanden lang, experimenteerden met drugs en van alles en nog wat.

Nu was ik degene die naast de lusten ook graag de liefde wilde delen, en was hij degene die de boot afhield. Het werd een periode van aantrekken en afstoten, van vrienden naar friends with benefits, naar voorzichtige lovers. Maar nooit echt de liefde die ik zo graag zag. Uiteindelijk heb ik het contact met Andrew dus verbroken, want hoe kan ik vrienden zijn met iemand als ik liefde voel?"

Geen eerlijke kans

"Inmiddels zijn we een half jaar verder en heb ik veel met Lucas gepraat. We weten dat onze liefde er nog steeds is. En dat die ook weer groeit nu er verder geen ruis meer op de lijn is. Ik hoop dat onze liefde nog verder groeit, uiteindelijk ook seksueel. We zorgen voor elkaar en hebben het goed. Langzaam maar zeker doen we zelfs weer romantische dingen.

Lucas zegt dat hij bij mij wil blijven en ik wil ook graag dat onze relatie verdiept en verbetert. Maar zolang ik nog met Andrew in mijn hart zit, kan ik Lucas geen eerlijke kans geven. Misschien hebben we therapie nodig om echt elkaar echt te kunnen vinden. Want één ding is zeker: met Lucas ben ik nooit alleen."

De naam Pablo is gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore