Ga naar de inhoud
Liefdesles

Myrthe: 'Ik geef mezelf nog een jaar om de man te vinden die mijn kinderwens vervult'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Myrthe (33) is al vier jaar op zoek naar een man die haar een moeder maakt, maar daarmee lijkt haar wens alleen verder bij haar vandaan te drijven. "Wat moet ik loslaten? Een baby krijgen of het verlangen om dat samen te doen?"

"Acht jaar was ik samen met Emiel. Een leuke vent die ik kende uit de kroeg, even oud als ik en lekker lang. Ik hou ervan om helemaal in een man te kunnen kruipen. Binnen een paar weken woonden we praktisch samen. De ene maand logeerden we vooral bij mijn moeder en dan weer een tijdje bij zijn vader. We waren allebei op16-jarige leeftijd een ouder verloren, en dat schept een band. Grootse dromen deelden we ook: ooit zouden we samen een restaurant openen op Bali. En dan minstens vier kinderen die met alleen een schelpenketting om hun hals zouden rennen over het strand."

Suzette:
Vorige week:
Suzette: 'Tijdens mijn burn-out verloor hij zijn interesse in mij'

"Het liep anders. Natuurlijk, zul je misschien denken. Maar zo simplistisch is het niet. Emiel kon het restaurant in de stad overnemen, waar hij chef-kok was. Een gouden kans, vonden we allebei. En dus investeerde hij al het geld van zijn kindsdeel in die zaak en bedachten we samen hoe we het restaurant konden verbeteren. Personeel, inkoop, huur: de kosten vlogen ons om de oren en thuis leefden we van mijn salaris. Dat ging prima. De zaak groeide en uiteindelijk opende Emiel zelfs een tweede restaurant in een dorp verderop.

Naarmate de zaak groeide, slonk onze liefde. Emiel was alleen op maandag thuis en was dan bekaf. Ik bouwde een sociaal leven buiten ons op en zo leefden we steeds meer langs elkaar heen. We spraken over geld en over zijn personeel, en nooit meer over Bali en over baby’s."

Scharrelen met het mooiste meisje

"Rond kerst kwam daar nog eens hét cliché bovenop: Emiel scharrelde met het mooiste meisje uit de bediening. Hij vertelde het huilend aan me, verzekerde me dat hij echt met mij verder wilde en we modderden nog een halfjaar aan. Tot hij in de zomer weer gecharmeerd raakte van een meisje uit de zaak en onze relatie verbrak. Ik was er kapot van.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en heb ik tientallen mannen gedatete. Types zoals Emiel, hele andere gasten, lieverds, mannen met een grote bek, mannen met juist heel veel tijd voor mij. Echt van alles. Maar niemand bleef plakken. Steeds als ik me iemand probeer voor te stellen als de vader van mijn kinderen, legt ‘ie het af tegen Emiel. De Emiel van onze beginjaren, moet ik zeggen. Zoals ik me toen voelde, wij samen gaan deze klus klaren, dat heb ik tot nu toe niet meer gevoeld."

Margje
Lees ook:
Margje (40) moet afscheid nemen van haar kinderwens

"Ondertussen hebben al mijn vriendinnen al kinderen gekregen en zijn de mannen die ik ontmoet soms al vader of bewust kinderloos. Steeds vaker denk ik: wat is wijsheid? Blijf ik mijn diepgewortelde kinderwens net zo lang uitstellen totdat ik een tweede grote liefde vind om een gezin mee te stichten? Of kies ik eieren voor mijn geld en start ik met mijn eigen traject? Spermabank, adoptie, bewust het condoom vergeten bij een onenightstand? Ik ken de verhalen allemaal wel, maar wat past bij mij?

Emiel heeft inmiddels een huis gekocht met zijn nieuwe vriendin, en ze is zwanger. Dat was wel een enorme klap. Zij leeft nu mijn leven, zo voelt het."

 Geen tijd voor laffe hazen

"Ondertussen wordt mijn verlangen alleen maar groter. Naar een man, én naar moeder worden. Ik geef mezelf nog een jaar, heb ik besloten. Een jaar waarin ik alleen date met mannen via serieuze datingsites en aan wie ik duidelijk mijn kinderwens aangeef. Voor laffe hazen die de wereld rond willen varen en nog geen eigen huis hebben, heb ik geen tijd meer.

En als ik ‘m straks, als ik 34,5 ben nog niet gevonden heb, dan start ik het BOM-traject. Al klopt die naam natuurlijk niet, ik ben niet bewust ongehuwd, ik wil gewoon niet de rest van mijn leven van de liefde laten afhangen. Vriendinnen roepen al jaren dat we het dan wel met z’n allen gaan doen en daar vertrouw ik op. It takes a village to raise a child, toch?"

De naam Myrthe is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.