Terug naar kantoor

Doe jij je werk al met bezieling? 'Ga de confrontatie aan'

11 juni 2021 06:16 Aangepast: 11 juni 2021 11:17
Dorine Smilde: "Bezieling maakt de wereld wat mooier."

Kan jij soms maar met moeite je ogen openhouden tijdens een vergadering – of heb je het gevoel dat je op de automatische piloot aan het werk bent? Dan kan het zijn dat jouw 'bezieling' ver te zoeken is, zegt businesscoach Dorine Smilde, die weet hoe je deze bezieling weer terugkrijgt. Ook nu we weer met z’n allen terug naar kantoor gaan. "Laat werknemers na deze coronaperiode hun verhaal doen."

Het zogenoemde 'reboarden', oftewel het opnieuw naar kantoor gaan na corona, heeft impact op hoe mensen werken, zegt businesscoach Dorine Smilde. Thuiswerken is toch anders dan op kantoor – en in de tussentijd gebeurde er van alles in de wereld . "Hoe gaan managers hiermee om? Besteden ze aandacht aan corona op kantoor, of doen ze alsof er niks is gebeurd?

Mensen voelen zich graag erkend. "Het is daarom belangrijk voor teamleiders en managers om hun werknemers na corona hun verhaal te laten doen. Iedereen is afgelopen jaar wel ergens tegenaan gelopen – en luisteren is dan cruciaal. Dat mensen fysiek weer op kantoor zitten, betekent nog niet direct dat ze mentaal ook volledig aanwezig zijn."

Luisteren is cruciaal

Smilde snapt dat het proces van luisteren naar je personeel misschien het gevoel kan geven alsof je vertraging oploopt, maar niks is minder waar. "Uiteindelijk zal dit juist leiden tot versnelling en een 'bezielde' werkomgeving. Dat laatste is cruciaal om processen soepel te laten verlopen en te zorgen dat iedereen met plezier werkt." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Concentratieproblemen? 7 tips voor meer focus

Maar wat is bezieling dan precies? "Je zou het ook bevlogenheid kunnen noemen. Een gevoel, waarbij geluk voorop staat. Denk aan een fijn gesprek met iemand, waarbij diegene alle aandacht heeft voor jou en andersom. Je gaat in elkaar – en in het gesprek – op, waardoor het lijkt alsof de wereld om je heen even stilstaat. Volledig gefocust op dat gesprek voel je je fijn en energiek. Dát gevoel is bezieling."

Meer dan 'lekker aan het werk zijn'

Hoewel Smilde weet dat het woord 'bezieling' voor sommigen misschien een beetje zweverig of vaag klinkt, is dat het helemaal niet, zegt zij. "Elk mens herkent dit gevoel. Zo’n fijn gesprek kan altijd, met iedereen ontstaan. Het belangrijkste is dat je volledige en oprechte aandacht hebt, in dit geval voor elkaar. Ik noem nu het hebben van een gesprek als voorbeeld, maar dit kan in elke situatie gebeuren."

Werken met bezieling is nog niet zo eenvoudig. "Vaak dénken mensen dat ze bezield aan het werk zijn, maar als ik dan doorvraag, blijkt dat dit tegenvalt. Bezieling is meer dan 'lekker aan het werk zijn'. Vraag jezelf eens af of je de laatste tijd een compliment hebt ontvangen op de werkvloer. Heb je eigenlijk het idee dat je ertoe doet? Of zouden ze ook prima zonder jou kunnen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Neem eens wat tijd voor jezelf! Maar hoe doe je dat? 'Word geen ijsblokje'

Volgens onderzoek van het internationale adviesbureau Gallup blijkt 88 procent van de Nederlandse werknemers zonder bezieling te werken. Daar is dus nog wel wat ruimte voor verbetering, maar hoe? "De eerste en eigenlijk onmisbare stap naar bevlogen werken, is het pakken van je verantwoordelijkheid. Dat klinkt makkelijker dan het is, want in veel gevallen doen we dit niet. Het begint al bij kleine dingen, zoals het irritant vinden van een bepaalde collega."

"In veel gevallen praat je dan over die collega met bijvoorbeeld je partner of met vrienden, terwijl je tegen die collega zelf niks zegt. Maar waarom zou je met iemand anders praten over degene waar jij last van hebt? Ten eerste is dat niet effectief naar die persoon toe, en daarnaast houd je hierbij ook je eigen ontwikkeling tegen. Je doet niks met je irritatie en tegelijkertijd geef je de ander geen voeding om te groeien."

'Als je een collega irritant vindt, duik niet weg, maar ga de confrontatie aan.'

Smilde legt uit dat het aangrijpen van wat er speelt, hoe vervelend dan ook, bijdraagt aan zowel jouw ontwikkeling als die van je collega. "Duik niet weg, maar ga de confrontatie aan. Hoe meer confrontatie je ervaart en aanpakt, hoe sneller je op het spoor van bezieling terechtkomt, zowel in je werkomgeving als in je privéleven."

Is jouw team bevlogen? Dan zie je dat ook terug in de resultaten. "Een team waarin iedereen bezield is, zal op meerdere fronten beter presteren. Sterker nog: bezieling is van cruciaal belang om je werk zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren. Zonder bezieling komen er ook wel resultaten tot stand, maar die zijn nooit zo mooi of goed als wanneer je het mét bezieling doet."

Werken met bezieling in 8 stappen

Om mensen en bedrijven naar een bevlogen samenwerking te helpen, schreef Smilde het boek Feeling voor Bezieling. Het is haar missie om ervoor te zorgen dat mensen binnen hun team en organisatie een bezielde omgeving scheppen. "Zo stijgen ze boven zichzelf uit en kunnen ze zichzelf en anderen inspireren. Dat maakt de wereld een stukje mooier." In acht stappen, die de schrijfster ook wel de 'COCKTAIL-methode' noemt, zou je tot meer bezieling moeten komen.

1. Confronteren

"Tijdens deze eerste stap sta je aan het begin van jouw ontwikkeling. Elke confrontatie, hoe klein of groot dan ook, nodigt uit tot persoonlijke ontwikkeling en groei."

2. Ontkoppelen

"Het loslaten van de waan van de dag en het tijd nemen om te vertragen, zodat je kunt luisteren naar je lichaam. Op die manier ontstaan inzichten en verlangens."

3. Creëren

"Een logisch gevolg van een ontspannen geest. In deze derde stap ontstaan ideeën om jezelf, je team en bedrijf te ontwikkelen. Een goede opmaat voor het creëren van nieuwe producten en diensten."

4. Katalyseren

"Nieuwe ideeën kracht geven door ze versneld te manifesteren. Hierbij speelt effectieve communicatie een belangrijke rol: het is een hele kunst om doelen duidelijk te maken en mensen met je mee te krijgen."

5. Thuiskomen

"Deze stap staat voor de sfeer van het bedrijf. Thuis, hoop je. Waar je je veilig en comfortabel voelt, zodat je je gemakkelijk durft te uiten. Een sterke cultuur waar je je fijn voelt, werkt heel bezielend."

6. Afstemmen

"Dit gaat over hoe je de motivatie bij je teamleden losmaakt. Weet jij hoe je motiveert en communiceert? Is jouw werkwijze 'push' of 'pull'? Duwen of ruimte geven? En wat is het effect daarvan op de prestaties van het team en bedrijf?"

7. Integreren

"Om optimaal te presteren is het van belang dat een team divers is samengesteld en optimaal integreert. Zo kom je tot win-win-situaties."

8. Liefhebben en loslaten

"Tijd om de balans op te maken: wat heb je lief en wil je nog meer tot leven laten komen? Wat levert weinig op en kun je beter loslaten? In deze stap gaat het om het nemen van de juiste beslissingen, zodat je met je team steeds dichter bij bezieling komt."

Wil jij weten hoe bevlogen jij eigenlijk (samen)werkt? Doe dan de 'cocktailscan'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore