Verzorging

Cat-eyes en niet te zuinig met de lipgloss: dit zijn de zomerse make-uptrends

08 juni 2021 10:12 Aangepast: 08 juni 2021 15:26
Beeld © iStock

Met dit warme weer zit je natuurlijk niet te wachten op lagen make-up op je gezicht. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat je sprankelend voor de dag komt? Beauty-expert Mika van Leeuwen van Koffietijd deelt vier make-uptrends voor deze zomer.

Trend 1: Eyeliner & cat-eye 

De make-uptrend deze zomer is de eyeliner. Wanneer je eyeliner opdoet, heb je gelijk een open blik zonder dat je veel make-up draagt. De cat-eye is op dit moment dé trend. Met een cat-eye geef je je ogen net een andere vorm, zoals de naam al zegt: je oog wordt een beetje katvormig. Je maakt hem hierdoor wat sexyer en je verlengt als het ware je ogen omdat de boog omhooggaat. Hoe krijg je een perfecte cat-eye? Gebruik een kohlpotloodje en een liquid eyeliner. Eerst maak je een lijn met een potloodje en dit vervaag je een beetje met een kwastje. Vervolgens kan je het bochtje wat strakker maken met de vloeibare eyeliner.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minder make-up, meer complimenten: laat 'skin minimalism' voor je werken

Trend 2: Hairy wenkbrauwen

Hairy wenkbrauwen, oftewel wenkbrauwen waarvan de haartjes omhoog zijn gekamd, zijn al een tijdje hip en dat blijven ze voorlopig ook nog wel. Er zijn hele fijne producten om ze goed in model te houden. Zoals een wax die je wenkbrauwen de hele dag in model laten zitten en ze een natuurlijk effect geeft. Je kan je wenkbrauwen eventueel nog een beetje opvullen met wat poeder door middel van een penseel of potloodje. Maar onthoud: hoe hariger de wenkbrauwen, hoe natuurlijker het eruit ziet. 

Trend 3: Veel lipgloss 

Wanneer je wat op je lippen doet heb je gelijk een stralend gezicht zonder dat je veel make-up hoeft te dragen. Deze zomer is het helemaal hot om een lipliner te gebruiken met daarover lipgloss. Eigenlijk gaan we een beetje terug naar de 90's. Door eerst een liner om je lippen te doen, kan je ze een andere vorm geven. Bijvoorbeeld hartvormig of juist wat voller. Die lipliner smeer je uit met een kwastje naar beneden toe. Vervolgens doe je daar de gloss overheen zodat je nog wel de vorm van de lipliner ziet. De lipkleuren die je deze zomer veel gaat zien, zijn oranjetinten zoals koraal. Vind je dat een beetje te gewaagd? Roze kan altijd, want dat staat bij iedereen goed. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: Zo herstel je je kapotgevallen make-up

Trend 4: Bronzer 

Wil je geen make-up dragen deze zomer maar wel een mooie teint? Ga dan voor een bronzer. Zo krijg je een mooie, natuurlijke teint waarmee je ook je gezicht kan shapen. Je kan voor een matte bronzer gaan of juist een bronzer met meer glitters. Let wel op: te veel glitters kunnen in de lijntjes gaan zitten, en dat is niet altijd mooi. Wil je toch nog een beetje glans, doe dan een beetje highlighter boven je jukbeenderen. Zo hou je het toch natuurlijk.  

Om je zomerse gezicht helemaal af te maken, kan je het beste nog een zogenoemde setting spray over je gezicht sprayen. Gebruik een setting spray met factor 30 om je gezicht te beschermen tegen de zon én die ervoor zorgt dat je make-up mooi op zijn plek blijft. Met dit warme weer komt dat wel van pas.   

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore