Nou dááág #8

Frans Bauer: 'Ik kreeg geen vergunning voor een woonwagen'

21 mei 2021 10:25 Aangepast: 21 mei 2021 12:28
Frans Bauer Beeld © Koffietijd

Volkszanger en presentator Frans Bauer was deze week te gast bij Koffietijd. Vlak voor hij de studio verlaat worden hem nog een aantal lastige dilemma’s in de schoot geworpen. Zoals: Mariska of Elvis Presley en wonen in een woonwagen of toch liever in een villa?

In 1973 werd in Roosendaal François 'Frans' van Dooren geboren. Hij kreeg in eerste instantie de achternaam van zijn moeder (Wies van Dooren) omdat zij nog niet getrouwd was met zijn vader (Chris Bauer). Van jongs af aan wist Frans het al: hij wilde zanger worden. Zijn echte doorbraak kwam in 1994 met het nummer 'Als sterren aan de hemel staan'

Na zijn doorbraak kreeg hij talloze keren Ahoy Rotterdam vol. Hij ontpopte zich als artiest die meer kon dan zingen. Zo presenteerde hij Banana Split, was hij quizmaster bij de Curling Quiz, is hij (stem)acteur, vlogger, coach in The Voice Senior én realityster.

Bestemming onbekend 

In februari 2004 won hij een Gouden Harp, snel gevolgd door een Edison. Op dit gala werd hij ook nog eens uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Het was een succesvol jaar voor Bauer, want in 2004 werd hij vanwege zijn liefdadigheidswerk ook nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Kijkers weten na alle realityseries inmiddels veel van het privéleven van Frans en zijn vrouw Mariska, met wie hij in 2008 trouwde en vier zoons kreeg. Op dit moment is de nieuwe serie 'De Bauers: Bestemming Onbekend' elke woensdag op RTL4 te zien.

Nou, dááág!

Oane Born, BN'er-redacteur bij Koffietijd, zwaait regelmatig bekende Nederlanders uit bij hun vertrek uit de studio. Maar niet voordat er nog een aantal lastige vragen op hem of haar zijn afgevuurd, zodat we de gast een beetje beter leren kennen.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore