Nou dááág #7

Edwin Evers: 'Ik verkies nu zingen boven radio maken'

14 mei 2021 07:00 Aangepast: 14 mei 2021 12:24
Edwin Evers Beeld © Koffietijd

Radio-dj, drummer en zanger Edwin Evers wordt na zijn bezoek aan Koffietijd op de valreep nog even flink aan de tand gevoeld door middel van een aantal moeilijke dilemma’s.

Vijftig jaar geleden werd Edwin Evers geboren in Hardenberg. Zijn eerste radio-ervaring deed hij op bij plaatselijke omroepen. Als 16-jarige jongen draaide hij ook op de zaterdagen in een plaatselijke discotheek. Maar zijn droom om een ochtendshow te presenteren komt uit in 1998, als hij het programma Evers staat op op 3FM mag presteren. Het groeit uit tot het best beluisterde ochtendprogramma van Nederland.

Evers wordt meerdere uitgeroepen tot 'beste radioman van het jaar'. Ook ontving hij in 2006 en 2019 de Gouden RadioRing, in 2014 de Marconi Oeuvre Award en als kers op de taart werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn veelbeluisterde ochtendshow stopt eind december 2018.

Solo-album Tijd

Naast radiomaken beschikt Evers ook over zangtalent, zo bleek in 2007 toen hij in het televisieprogramma Just the Two of Us een duo vormde met Berget Lewis en deze wedstrijd zelfs wonnen. In zijn eigen Edwin Evers Band begon hij achter het drumstel, een instrument dat hij al sinds zijn achtste speelt. Later werd hij ook zanger van de dertienkoppige band, die optreedt in theaters door heel Nederland. Recent lanceerde Edwin Evers zijn solo-album Tijd.

Nou, dááág!

Oane Born, BN'er-redacteur bij Koffietijd, zwaait regelmatig bekende Nederlanders uit bij hun vertrek uit de studio. Maar niet voordat er nog een aantal lastige vragen op hem of haar zijn afgevuurd, zodat we de gast een beetje beter leren kennen.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore