Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Stak die ober nou zijn vinger in mijn broodje? Het moet niet gekker worden'

Foto ter illustratie Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week komt Franke in een wel heel bijzonder restaurant terecht. "Ze serveren hier salade met paprika, frambozen en mosterddressing. Eh…?"

We waren hard aan het werk toen Puk en Olle besloten om op de ramen te gaan schrijven. Gelukkig kozen ze de stiften die daarvoor bedoeld zijn, dat scheelde alvast een riedeltje schelden en soppen. "Zullen we een 'restaurant' schrijven?", vroeg Puk (9). Olle (6) vond het een puik plan.

Terwijl ik mijn artikel tikte, zag ik op het raam een restaurant ontstaan. Puk schreef de openingstijden op, Olle ging aan de slag met de menukaart. 'Toosjes met patee, salaade en eppel krumble', schreef hij driftig onder elkaar, met zijn tong uit zijn mond van inspanning. Puk verzon de naam voor het etablissement: Restaurant #OlPuk, met hashtag en al.

'Flirtseizoen
Vorige keer:
'Flirtseizoen gedoemd te mislukken? Ik heb m'n hele gezicht nodig voor oogcontact'

"Zo, nu gaan we tafels neerzetten", besloot Olle. Ik vond dat een geweldig plan, want voor het eerst in weken zaten ze niet achter een schermpje gekluisterd. Er werd met Lack-tafeltjes gesjouwd, de tafelkleden werden uit de kasten gerukt en voor ik het wist stonden er twee prachtig gedekte tafels, compleet met vaasjes bloemen en brandende kaarsen.

"Komen jullie eten?", vroegen Puk en Olle. Manlief en ik schoven aan. Manlief bestelde een gebakken ei, ik een salade. Olle serveerde de 'toosjes' (geroosterde boterhammen met smeerworst) en Puk schonk limonade in. "Papa, wil je helpen?", klonk het uit de keuken. Manlief bakte samen met Puk een ei, terwijl Olle mijn salade maakte.

'Beste
Lees ook:
'Beste moeders, spijbel eens wat vaker. Word je erg gelukkig van!'

"Goh, wat een aparte salade", zei ik, terwijl Olle het bord voor mijn neus zette. "Ik zie paprika, frambozen, aardbeien, sla, tomaat? Zou dat lekker zijn, meneer de ober?", vroeg ik.  "En dressing!", vulde Olle aan. "Mosterddressing, mijn lievelings!", zei ik, en nam nog een hap framboos met mosterddressing, wat een verrassend lekkere combinatie bleek te zijn. Dat ik daar nou nooit zelf op was gekomen.

"Ik heb nog honger, meneer!", zei ik tegen de ober. Hij snelde naar de keuken en kwam terug met een broodje pindakaas. "Steekt de ober nou zijn vinger in mijn broodje? Het moet niet gekker worden!", Olle klapte in zijn handen van pret. "Even iets controleren", legde hij uit en snelde terug naar de keuken. Ik nam een hap en ontdekte gelukkig niets vreemds.

'Wij gaan buitenspelen, joe!'

Als toetje serveerden de kinderen de appelcrumble die we die middag samen hadden gemaakt. Hij was heerlijk. "Dat is dan vier euro", zei Olle tot slot, en hij hield beide handen op. "Daarvoor wil ik wel nog een kop koffie, hoor!", zei ik, terwijl manlief afrekende met de kinderen.

Zodra de buit binnen was, hoorde ik: 'Wij gaan buitenspelen, joe!' en wég waren ze. De keuken was ontploft. Overal stonden schalen, pannen en eten uit de koelkast. Ik zuchtte en keek uit het raam. Het wachten bleek tevergeefs. Een kopje koffie heb ik die avond niet meer gezien.

Wat ben ik blij dat de horeca eindelijk weer open is. Ook bij ons thuis.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen