Zien: metamorfose

Vicky: 'Ik wil weer tevreden zijn met wie ik ben'

04 mei 2021 11:52 Aangepast: 11 mei 2021 11:50
Vicky: "Ik vind mezelf een zeventje." Beeld © Ron Steemers

De komende weken geeft stylist Dyanne Beekman een aantal vrouwen een metamorfose. Naast kleding, haar en make-up, gaat Dyanne de vrouwen laten zien dat ze zichzelf - weer opnieuw - op nummer 1 moeten zetten. Deze week staat Vicky voor de spiegel. "Ik ben al zo lang aan het overleven en het lukt me niet om daarvan te los te komen."

De gescheiden moeder Vicky kan maar niet in de spiegel zien wat Dyanne Beekman ziet. Dyanne ziet er prachtige vrouw met mooie ogen, mond en jukbeenderen en goede kaaklijn en ook nog eens met een goed lijf. Vicky ziet vooral vrouw die nodig naar de kapper moet in een saaie outfit voor de spiegel staan. "Een zeventje", oordeelt ze dan ook.

Dat Vicky zichzelf al heel lang niet meer op nummer één heeft gezet, komt omdat ze naar eigen zeggen omdat ze 'al best lang op de toppen van haar tenen loopt'. "Ik ben al zo lang aan het overleven en het lukt me niet om daarvan los te komen." In de afgelopen jaren kreeg Vicky niet alleen een scheiding te verstouwen, maar kwam ze er ook achter dat ze een verhoogd risico liep op verschillende vormen van kanker. "Toen mijn moeder darmkanker kreeg bleek dit een erfelijke vorm te zijn", zegt Vicky. Een heftige operatie volgde, waardoor ze vervroegd in de overgang kwam.

Emotioneel wrak

"Ik was heel bang dat ik door de operatie, en door de overgang die daarop volgde, een emotioneel wrak zou worden en dat ik niet meer alles zou aankunnen." Waarop Dyanne zegt: "Je hoeft niet meer te overleven. Dat heb je al bewezen. Je mag nu zijn wie je wil zijn."

Bekijk hier de metamorfose van Vicky:

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore