Zien: metamorfose

Tamar: 'Ik wil weer lief zijn voor mezelf'

27 april 2021 12:11 Aangepast: 27 april 2021 16:11
Tamar: "Door de ziekte van mijn man had ik geen tijd om over mijn kleding na te denken." Beeld © Ron Steemers

De komende weken geeft stylist Dyanne Beekman een aantal vrouwen een metamorfose. Naast kleding, haar en make-up, gaat Dyanne de vrouwen laten zien dat ze zichzelf - weer opnieuw - op nummer 1 moeten zetten. Deze week staat Dyanne naast Tamar voor de spiegel. Tamars leven stond de afgelopen drie jaar in het teken van de zorg voor haar zieke man en de opvoeding van haar drie kinderen.

Tamar is altijd gericht op anderen. Ze is lief, zorgzaam, maar niet voor zichzelf. De afgelopen drie jaar werd haar man steeds zieker, waardoor er simpelweg geen ruimte en tijd was voor haarzelf. Laat staan voor een eigen stijl en leuke nieuwe garderobe.

Tamars echtgenoot Peter is een tijd geleden overleden. Toen hij ziek was, sliepen Tamar en hij al niet meer in dezelfde slaapkamer. "Hij lag niet lekker, lag te woelen, waardoor ik niet sliep. Toen hebben we besloten dat ik bij onze oudste zoon op de kamer zou gaan liggen, zodat ik tenminste wel kon slapen." Inmiddels slaapt Tamar nog steeds bij haar zoon. "Ik vind het moeilijk om terug te gaan omdat het de afgelopen twee jaar de kamer van Peter was. Hij is nog zo aanwezig. Als ik daar ben, heb ik het gevoel dat ik zijn plek inpik."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

Seba zet zichzelf weer op nummer 1: 'Ik vond het niet leuk om naar mezelf te kijken'

Om jezelf weer op nummer één te zetten, moet je wel een eigen plek in huis vinden, zegt Dyanne. "Zorg voor een routine voor jezelf. Ga in bad, smeer jezelf van top tot teen in met bodylotion en zorg dat je weer je eigen slaapkamer hebt."

En wat wil Tamar zelf? "Ik wil weer lief zijn voor mezelf, niet meer zo streng. Aandacht hebben en tijd maken voor mezelf én vertrouwen hebben in mezelf en in de toekomst."

Bekijk hier de metamorfose van Tamar:

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore