Haartrends

Als je haar maar goed zit: vrouwen 'back to natural' en mannen 'back to the nineties'

21 april 2021 14:12 Aangepast: 21 april 2021 18:12
Hip: het McDonalds-kapsel van Nick Carter en de pony van Maan Beeld © Getty Images/ ANP Foto

Gelukkig mogen we alweer een tijdje naar de kapper, dus de coronacoupes zijn zo goed als passé. Maar weet je ook met welke kapsels je deze lente pas echt goed voor de dag kunt komen? Mika van Leeuwen, beauty-expert van Koffietijd, zet de haartrends voor dit seizoen op een rijtje.

Vergeet laagjes aan de voorkant, wat je nu veel zit je haar laten knippen op één lengte. Dit kan zowel bij lang haar als een bob. Als je je haar op één lengte hebt, kun je dit kapsel combineren met zogenoemde 'curtain bangs'. Een curtain bang is een lok die als een - vandaar de naam - gordijntje zit waardoor je voorhoofd wel nog vrij is.

Naast de curtain bang is op dit moment de pony ook weer helemaal hip. En niet een volle pony die je hele voorhoofd bedekt maar juist een nonchalante. Belangrijk is dat de pony lekker los valt en heel natuurlijk valt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inspiratie voor je coronacoupe: 20 vrouwen met kort haar

Dit voorjaar is back to natural weer helemaal in. Er wordt veel meer gekozen voor kleuren vanuit je natuurlijke basiskleur. Deze trend is voortgekomen uit de lockdown waarin we niet naar de kapper konden en daarom onze eigen haarkleur wel moesten gaan waarderen. Zodoende zijn we weer terug naar onze eigen kleur gegaan. 

Dit natuurlijke effect kan je ook goed door middel van 'balayage' laten terugkomen. Balayage is populaire techniek waarbij je veegjes in je haar hebt en je niet weet waar het begint of ophoudt. Hierbij is vaak 80 procent je eigen haarkleur en 20 procent kleuring. Heel trendy zijn op dit moment de goudblonde tinten en de dirty brunette (peper-en-zout-bruin) tinten.

Scandinavian blonde

Voor de blondines onder ons kun je gaan voor deze trend: Scandinavian blonde. Deze trend heb je misschien wel gezien bij de zangeres Davina Michelle. Waar een lange tijd grijs een populaire kleur was onder blondines, is dat nu Scandinavian blonde: een spierwitte kleur waardoor je veel jonger oogt. Het is wel de kleur die het slechtste is voor je haarkwaliteit. Dus ga alleen voor deze trend als je van jezelf al erg blond bent. Zo tast je je haar zo min mogelijk aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Het nektapijt mag weer: matjes zijn helemaal hot

Natural wave

Wil je je haar nou leuk in model brengen? Ga dan voor de zijscheiding of een natural wave. De natural wave is een bepaalde techniek met een klepkrultang. Een voordeel van deze krultechniek is dat je haar niet korter wordt van de krul maar juist mooi lang blijft vallen mét krullen.

Nineties look voor de mannen

Laten we de mannen niet vergeten! De nineties trend is weer helemaal hip onder mannenkapsels. Misschien herken je nog wel het 'McDonalds-kapsel' (zo genoemd vanwege de 'M"-vorm van het haar, red.) van Nick Carter uit de nineties? Deze trend is weer terug. Natuurlijk wel met een modern jasje zoals Koen Kardashian draagt. Dit kapsel is nonchalanter gestyled met wax in plaats van gel en soms zelfs gemoderniseerd door een zogenoemde undercut. Hierbij zijn de zijkanten kort en de bovenkant lang. Dus ook bij de mannen geldt: het haar blijft dit seizoen het liefst op één lengte. 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore