Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Flirtseizoen gedoemd te mislukken? Ik heb m'n hele gezicht nodig voor oogcontact'

Foto ter illustratie Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week ontdekt ze dat flirten met een mondkapje niet te doen is. "Thuis vertelde ik mijn man dat ik mijn flirt skills ergens was kwijtgeraakt."

Zodra de lente zich aandient, wil ik flirten met de wereld. Dan krijg ik vlinders in mijn buik en lentekriebels in mijn donder. Dat het nog niet echt rokjesweer is, mag de pret niet drukken. Naar buiten wil ik, de zonnestralen voelen in mijn gezicht.

En zo stond ik ergens in de winkelstraat stil naast een knappe vader, met in zijn bakfiets twee vrolijk kwetterende kleuters. Spijkerbroek, wit shirt, leren jasje, helemaal af. Ik probeerde zijn aandacht te trekken, maar ik ontdekte: het lukte me niet. Blijkbaar had ik mijn hele gezicht nodig om oogcontact te maken. Het sloeg nergens op wat ik aan het doen was.

'Beste
Vorige week:
'Beste moeders, spijbel eens wat vaker. Word je erg gelukkig van!'

Ik voelde me ongemakkelijk. Hoe doen andere mensen dit? Hoe doen jullie dit? Is er nog lol aan te beleven, met zo’n grote lap voor je bakkes? Ik kwam er niet uit en taaide, zonder mijn moment van glorie te hebben beleefd, beduusd af. Thuis vertelde ik mijn man dat ik mijn flirt skills ergens was kwijtgeraakt.

Manlief knikte begripvol en legde uit dat er nog meer haken en ogen aan flirten met mondkapjes zaten. Zo was hij op een avond in de supermarkt en zag een prachtige vrouw, mooi opgemaakt, keurig gekamde haren. Maar toen ze eenmaal buiten waren, schrok-ie een toen ze haar mondkapje afzette. Het beeld dat hij inmiddels van haar in zijn hoofd had, klopte niet helemaal met de werkelijkheid. Ai...

Flirten
Lees ook:
Flirten in de supermarkt: in reclames, maar ook in het echt

Betekent dit nu dat mijn favoriete flirtseizoen gedoemd is te mislukken? Welnee, ik begon gewoon met een tegenvallertje, bleek al snel. De herkansing kreeg ik onderweg naar de tuincentrum. Daar zag ik ‘m opeens, in de file voor het stoplicht. Aan de andere kant van de weg.

Het was een klusjesman en repareerde meubels. Althans, dat stond op zijn busje. Ik keek achteloos naar binnen, en meteen, BAM, oogcontact! En ik zag, ja zowaar, mondhoeken omhoog gaan. Ik schrok even. Keek-ie nou naar mij?!? En dus keek ik voorzichtig, toen ik van de schrik bekomen was, nóg een keer. En ja hoor, daar was hij in vol ornaat: de ouderwetse file-flirt. Ik kreeg het er warm van.

Bitterballen en wijn vóór 18 uur

Ik glimlachte terug en haalde opgelucht adem. Flirten, ik was het nog niet verleerd. Maar jeminee zeg, met die achterlijke mondlapjes ging het nooit wat worden. Gelukkig mogen we binnenkort weer het terras op. Rutte dacht dat wij voor 18 uur nog niet aan bitterballen doen, maar dan kent-ie zijn volk niet. Nee, een glas wijn, bitterbal erbij en uitzicht op al jullie leuke, blote medelanders. Het leven belooft er weer stukken mooier op te worden. Ik kan niet wachten.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.