Bij ons thuis

'Fijn weer naar de dierentuin, maar was de overheid maar net zo snel met prikken'

07 april 2021 08:10 Aangepast: 07 april 2021 12:11
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week doet ze verwoede pogingen kaartjes te scoren voor de dierentuin. "Potjandorie. Ik wil ook bruisend!"

Geef dat volk vlug brood en spelen, moet onze minister-president gedacht hebben nadat bekend werd dat hij had lopen jokkebrokken. Als de burgers snel weer een beetje vertier vinden tijdens de weg naar het eind van de tunnel, zouden ze vast wel weer een beetje rustig worden.

Zodra het nieuws over de testevenementen bekend werd, zag ik op Twitter de grappen voorbijkomen. Van mensen die toch echt niet nu voor hun lol naar de Keukenhof gingen, ben je gék, zelfs mét corona wilden ze daar niet dood gevonden worden. Ook waren er een hoop boze reacties: "Ik wil geen testevenement, ik wil focus op een snelle vaccinatiestrategie."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

'Die tand door m'n lip? Mijn kind heeft me toegetakeld'

Ik snapte die boze reacties goed, want zodra ik ook maar iets lees over alle problemen die wij in Nederland ondervinden met het vaccineren, word ik strontchagrijnig. Ook kijk ik inmiddels met jaloezie naar Engeland en de Verenigde Staten, waar ze bijna terug kunnen naar het oude normaal. Zo twitterde iemand dat New York weer ouderwets begint te bruisen.

Potjandorie. Ik wil ook bruisend! En daarom besloot ik woensdagochtend dat ik boos kon blijven op onze minister-president die ons zo heeft gekwetst, óf dat ik mijn kuikens blij kon maken met een uitje binnenkort. Dus ging ik naar de website van de overheid, bekeek ik alle tabellen zorgvuldig en besloot: Efteling, Madurodam of de dierentuin, dat moest ‘m worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Keukenhof en Artis open, wel met een toegangstest

Helaas bleek de overheid in dit geval stukken voortvarender dan de attracties zelf, want de sites van de dierentuinen wisten nog van niks. Of in ieder geval nog niet genoeg om tickets te kunnen reserveren. De enige website die actuele informatie had, was de Efteling, maar die bleek alleen geopend voor vaste gasten.  

"Bij die dierentuinen gebeurt nog niks, Madurodam ook niet, de site van de Keukenhof ligt plat", schreeuwde ik naar manlief die beneden zat te werken. "Keukenhof? Alsjeblieft niet zeg!", schreeuwde hij terug. Ja jeetje joh! Ging manlief nou een bijna geven paard nog in de bek kijken ook? Lekker dan.

'Wat hebben we dit verdiend'

Nu zit er dus niets anders op dan achter de laptop blijven zitten totdat ik kaartjes heb bemachtigd, want ik snák naar brood en spelen. Ik weet zeker dat Puk (9) en Olle (6) er dolblij worden. Maar nóg meer hoop ik dat de overheid het tempo van de pilot-evenementen effe doorzet naar het vaccinatieprogramma.

Want man, wat hebben wij dat met z'n allen, met ons keurige gedrag een jaar lang, dik verdiend.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore