UpDate

Pam: 'Ik geloof dat ik dit wel kan'

31 maart 2021 09:24 Aangepast: 31 maart 2021 12:25
Foto ter illustratie Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week de laatste UpDate waarin Julie en Carola plannen maken voor een mooie zomer als single en Pam juist alle datingapps van haar telefoon gooit.

Pam en Carola mijmeren over de datelessen die ze hebben opgedaan en Pam is blij met haar nieuwe klus. Ze wil het goede nieuws meteen delen met Daniël. Goed teken toch? Bij een spontaan groepsbelletje blijkt Julie opnieuw onvindbaar.

Zon! Zee! Zindering! De lente laat zich eindelijk weer zien en Carol, Julie en ik trakteren onszelf op een spontane picknickborrel op het strand. Wijn mee, kaas, olijven en tomaten voor de broodnodige groente.

"Dit is toch wel het vrije leven he", verzucht ik. "Toen we allemaal nog samenwoonden hadden we dit nooit gedaan."

"Nee, dan zette ik nu een bier voor hem klaar en goot ik net de aardappelen af", grinnikt Carola.

"En dan zou ik nu al aan het huiswerk zitten met m’n zoon, want dan stond meneer nog in de sportschool", moppert Julie. "Wat dat betreft heeft dat co-ouderen wel voor meer gelijkheid gezorgd."

"En voor meer plezier op de vrije momenten", roept Carola. "Proost!"

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

Pam: 'Het leven als single heeft me ook veel gebracht'

"Waar was je gisteren eigenlijk Julie?", wil Carola weten. "Je had toch kinderdag?"

"Nee, hij was bij z’n vader. En ik was weer in de joggingbroekenval van Max gelokt."

"Joggingbroekenval?", vraagt Carola.

Kwaliteit of vrijheid

"Ja", zucht Julie. "Aandacht en goede seks om de hoek, maar uiteindelijk smaakt het natuurlijk nergens naar. Ik weet dat hij ook met andere vrouwen date en zelf ben ik toch een soort van trouw aan hem. En daarbij: ik ben in de verste verte niet zo blij met hem als Pam is met Daniël. Dus ik heb besloten: ik doe het niet meer. Ik wil kwaliteit en anders vrijheid."

"You go girl!", glimlach ik. Trots om te zien hoe we allemaal onze lessen leren en onszelf steeds beter leren kennen door date-ervaringen. Door schade en schande wijs geworden zou mijn vader zeggen, maar zo zie ik het niet. Goed, we hebben wel wat schandelijke dingen gedaan. De man van iemand anders geproefd, vriendinnen laten zitten voor een date, buitensporig bloot in de openlucht, te veel over ons heen laten lopen, zelf een varken geweest en tere hartjes laten breken. Maar toch hebben we ook veel liefde en lust en leven gegeven in de afgelopen jaren.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"Nou, ik verwacht serieus een summer of love dit jaar", betoogt Carola. "Dus ik gun mezelf de komende maanden lekkere vrijheid. De hele zomer gaan we nergens heen, alleen hier naar het strand. Als straks de terrassen weer open gaan en de strandfeesten weer op gang komen, dan wil ik daar volop van genieten. Settelen doe ik wel weer nadat het seizoen van de string-bikini gesloten is."

En we proosten opnieuw, bijgevuld en wel.

"Vind ik wel een mooi streven Carool", knikt Julie. "Ik doe met je mee. En jij Pam?"

Dikke vette verkering

Even val ik stil.

"Ik zit geloof ik tot mijn oksels in Daniël", glimlach ik. "Hij appte gisteren dat hij me dit weekend wil meenemen naar de paasbrunch van zijn beste vriend. Vind ik nogal een momentje. Maar wel leuk. Dus ik heb 'ja' gezegd."

"Oehh! Dit klinkt als dikke vette verkering Pam!", glundert Carola.

"Ja, nou ja, hij heeft het nog niet gezegd ofzo. Maar hij plant dus al wel dingen met me vooruit. Hij vroeg zelfs of ik mee zou gaan naar Pinkpop, en dat is in juni!"

"Is afgelast Pam", weet Julie. "Dus daar kom je goed weg."

"Misschien vind ik het niet eens zo eng als ik dacht, Juul", geef ik toe. "Ik bedoel, hij hoeft niet nu al mee naar mijn familie, maar ik zie het dus best voor me dat hij bij ons aanschuift hier en dat we een etentje met z’n vieren doen. Dat past dus wel."

"Haha, en dat is dus precies waarom ik Max het bos in heb gestuurd. Die zou ik totaal ongemakkelijk vinden in deze setting."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pam: 'Twee verboden onderwerpen, m'n liefdesgeschiedenis en kinderwens, gooi ik op tafel'

"Dus eigenlijk ben jij wel UpDate-af Pam, als we het zo bekijken. Jij gaat next-level-dingen doen nu. Je weekenden inrichten op jullie gezamenlijke agenda enzo. Mee naar vrienden. Ben benieuwd wanneer wij hem mogen zien."

Ik voel mijn hart in mijn keel schieten nu Carola dit zo zegt, en mijn maag vouwt zich even tot een envelopje. In een ontduikend reflex pak ik mijn telefoon en zie een appje van Daniël.

"Veel plezier met je meisjes, schatje", staat er. En spontaan klapt de hele binnenboel weer open.

"Ik geloof dat ik dit wel kan", zeg ik zacht.

"Dit kun je ook lieverd", sust Carola.

"En dit verdien je ook", vindt Julie.

"Ohhh schatjes, ik hou zo van jullie!", zeg ik en ik sla mijn armen om hun schouders.

"Anderhalve meter Pam", protesteert Julie meteen. En gelijk heeft ze.

Volle bak voor één man

"Weet je wat?", oppert Carola. "Om jouw aanstaande verkering te vieren, maken we er nu een ceremonieel moment van. Je gooit Tinder en alle andere apps van je telefoon af en we vieren dat je nu helemaal voor Daniël gaat. Geen achterdeurtjes, geen aandacht-escapes, gewoon volle bak voor één man."

"Ja! En wij zijn je vangnet", vult Julie aan. "Want wij blijven er altijd voor elkaar."

En we proosten weer. Op de liefde in al haar vormen.

Dit is de laatste aflevering van de rubriek UpDate. Vanaf volgende week: Liefdesles.

OPROEP

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de nieuwe rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Of heb je juist ontdekt dat je door niks meer te eisen uiteindelijk dichter bij je lief bent dan ooit? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore