Ga naar de inhoud
Gezichtsverzorging

Minder make-up, meer complimenten: laat 'skin minimalism' voor je werken

Foto ter illustratie Beeld © iStock

Eén van de voordelen aan het verplicht thuis cocoonen is dat je er niet altijd op en top hoeft uit te zien. In plaats van vele soorten make-up, zijn we ons massaal gaan beperken tot slechts een paar essentiële verzorgingsproducten. Deze trend heeft een naam: skin minimalism. En laat deze trend nou ook nog eens goed zijn voor je huid.

"Skin minimalism is misschien wel dé trend van 2021", zegt beauty-expert Maaike Dorsteen van Koffietijd. Deze trend houdt in dat je ervoor zorgt dat de conditie van je huid beter wordt doordat je minder make-upproducten gebruikt. Volgens Dorsteen zijn we hiermee in 2020 al begonnen - logisch ook want dat jaar waren we ook grotendeels thuis aan het werk - aangezien het aantal verkochte make-upproducten met 11,5 procent is afgenomen en het huidverzorgingsproducten met 28 procent is toegenomen. 

''Skin minimalism betekent dat je huid het werk doet en dat je zo min mogelijk producten nodig hebt om je huid te laten stralen. Beperk het aantal producten dat je nodig hebt en kies alleen de essentiële producten. Ik weet zeker: daar word je superblij van", zegt Maaike.

De
Bekijk ook:
De zin en onzin van huidverzorging: 4 vragen beantwoord

Ook minderen met je make-up? Beauty-expert Maaike heeft alvast wat tips voor je:

Tip 1: Spring onder een koude douche

"Je hartslag gaat omhoog en je bloed gaat sneller stromen. En je huid wordt mooi en stralend. En dat alleen maar omdat je even onder die koude douche hebt gestaan."

Tip 2: Gebruik zonnebrandcrème 

"Minimaliseer het aantal producten dat je gebruikt. Wees kritisch op de producten die je wel en die je niet nodig hebt. Ook kun je nu het weer lente is die vette, volle creme verruilen voor een luchtiger serum. En wat voor weertype het ook is: gebruik altijd zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen uv-stralen."

Aan
Lees ook:
Aan de botox door thuiswerken: 'Ik kan mijn eigen kop niet meer zien'

Tip 3: Leg de nadruk op je ogen

"Wil je je gezicht laten spreken, doe dan extra mascara op, gebruik eyeliner of zet je wenkbrauwen wat extra aan. Zo heb je een sprekend gezicht met een minimaal aantal producten."

Tip 4: Skip de lippenstift

En omdat je lippen toch meestal verstopt zitten achter een mondkapje: skip de lippenstift. "Zorg in plaats daarvan voor een mooie, stralende en egale huid. Gebruik wat poeder en that's it."

Dit is een artikel van