UpDate

Pam: 'Het leven als single heeft me ook veel gebracht'

24 maart 2021 11:19 Aangepast: 24 maart 2021 15:20
Foto ter illustratie Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Carola en Julie zien het serieuzer worden tussen Pam en Daniël. Julie kijkt met gemengde gevoelens naar het einde van haar single bestaan.

Pam maakt er een lange logeerpartij van bij Daniël en Julie vraagt grappend of ze nu al verkering heeft. Want ja, wat betekent dat eigenlijk voor de drie vriendinnen, als één van hen weer onder de pannen zit?

"Weet je wat gek is", zeg ik tegen Julie als we weer eens een rondje duinen doen. "Het is nu niet eens de vraag of Daniël me weer wil zien. Ik weet gewoon zeker dat ik hem weer zie een dezer dagen. Bij eerdere dates hoopte ik het vooral, en nu - "

"Gut ja, ik toch ook altijd. Hoeveel dates en appjes hebben wij al niet geanalyseerd de afgelopen jaren. 'Hij zei wél dat hij het heel leuk vond.' En: 'Wat bedoelt hij nu weer met dit liedje?'

"Het is al kwart voor twee en hij heeft nog niet geaaaaaaaappt!", gil ik. En we gieren. Wat heeft dat daten ook veel lelijks en onzekers in ons naar boven gehaald.

"Nou, misschien is dit ’m dan wel Pam. Je ware. Je aanstaande. De vader van je kinderen", stippelt Julie alvast uit.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Julie: 'Zijn we je nu kwijt, Pam?'

"Rustaagggg Juul", roep ik. "Ik wil Daniël nu heel graag weer zien en hij mij ook. Dat lijkt me voor nu wel even genoeg."

"Ik plaag je maar schatje", lacht Julie. "Vind je het spannend dan, om vooruit te denken?"

Even ben ik stil. "Dat niet zo zeer", zeg ik uiteindelijk. "Want ik weet goed dat ik het hele plaatje wil uiteindelijk. Maar weet je, het leven als single heeft me ook veel gebracht. Stedentrips met jullie, fantastische wilde nachten, romantiek ten top in een bootje, héél véél seks. Hij moet het wel waard zijn om dat allemaal op te geven, snap je?"

Julie kijkt me verbaasd aan. "Maar met een verkering heb je toch juist heel veel seks? En heel veel romantiek?"

Nooit meer samenwonen

"Tuurlijk", knik ik. "Denk jij daar dan nooit over na? Jij hebt nu ook je eigen huis gekocht, een toffe baan, de vrijheid om te doen wat je wil. Een nieuwe liefde is ook weer compromissen maken. Soms vraag ik me af of ik dat wel kan."

"Nou, ik weet wel dat ik nooit meer ga samenwonen", zegt Julie stellig. "Hoe leuk mijn hapje om de hoek ook kan worden, hij blijft maar lekker daar."

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Later die middag mail ik met een oud-collega en word ik spontaan gevraagd voor een nieuwe klus. Een project voor het Songfestival. He-le-maal mijn ding. De eerste die ik bel is Daniël.

"Wat goed meissie!", roept hij. "Begin je meteen of heb je nog een dagje voor me over morgen?"

"Morgen?", vraag ik. "Wat gaan we doen dan?"

"Morgen slapen we een nachtje in een oude molen in Friesland. Als je wil dus."

'Ja, ik wil!'

"Ja ik wil!", lach ik. En ineens hoop ik deze zin ooit nog eens op een zonnig grasveld, in een mooie jurk uit te spreken.

‘s Avonds eet ik bij Carola en haar kindjes. Een van m’n lievelingsuitjes door de week - zelfs buiten coronatijd.

"Voor hetzelfde geld zit jij er over een jaar ook zo bij", grapt ze, terwijl ze een sliert spaghetti uit de nek van haar jongste hartenlapje vist.

"Stel je voor!", lach ik. "Overigens heb ik de kinderkaart nog niet getrokken bij Daniël."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Pam: 'Twee verboden onderwerpen, m'n liefdesgeschiedenis en kinderwens, gooi ik op tafel'

"De kinderkaart? Die trekken ze bij mij toch juist altijd? Ze vinden me altijd een schat van een meid, maar zien zichzelf nooit als stief langs het voetbalveld staan."

"Klopt", antwoord ik. "In mijn geval bedoel ik juist dat Daniël ook op dit vlak niet lijkt tegen te vallen, want we hebben op date 1 al gefantaseerd over als we later groot zijn en in dat plaatje zaten ook kinderen en een donkerblauwe SUV."

"En jij dan?", vraag ik even later aan Carola, als we de kindjes voor de tv hebben geparkeerd. "Wil jij nog een tweede leg?"

'Waar haal ik een serieuze kerel vandaan?'

Ze knikt. "Doe mij ook maar zo’n stief langs de lijn op zondag. Ik mis het vreselijk om alles te delen. Maar momenteel weet ik echt niet waar ik een serieuze kerel vandaan haal die toch ook graag met me in de lampen hangt."

"Heeft je ex niet nog een leuke vriend?", grap ik.

"Nee, maar wel een knappe neef!"

We lachen zo luid dat de kinderen vanaf de bank roepen of het iets zachter kan.

"Ik wil voor altijd met jou langs de lijn hoor, Carola. En als het verkering wordt met Daniël, dan moet ‘ie maar gewoon mee."

Een kleine corona-negerende knuffel kunnen we niet onderdrukken.

"Zullen we Julie ook even bellen?", stel ik voor.

Videobellend kloppen we op haar deur, maar na een paar minuten laat ze zich nog steeds niet zien...

Volgende week - woensdag 31 maart - is de laatste aflevering van UpDate.

OPROEP

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de nieuwe rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Of heb je juist ontdekt dat je door niks meer te eisen uiteindelijk dichter bij je lief bent dan ooit? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore