Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Fidget poppers, simple dimples: wat moeten we met al die fidget toys in huis?'

Foto ter illustratie Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke blogt over de avonturen en uitdagingen van haar moderne gezin. Deze week dwingen Puk en Olle Franke tot de aanschaf van nieuwe fidget toys. "Moet ik die in China gaan bestellen? De wereld is gek geworden!"

Puk (9) en Olle (6) zijn sinds een paar weken helemaal in de ban van fidget toys. Eerst waren er spinners, maar die had ik tijdens een nijdig moment door de kamer gesmeten. Kapot. Sindsdien hoopte ik die troep buiten de deur te kunnen houden. Ik werd gek van dat gefriemel de hele dag en vooral door de ruzies die erdoor ontstonden. "Nee, die witte spinner is van mij", "Nee, van mij", "Au! Trek niet aan mijn haar!", "Je mag me niet slaan", "Wèèèèhh!!!", "Mama, Puk/Olle heeft me geslagen!" Aaargg!!!!

Puk kreeg al snel door dat als ze een nieuwe wilde, ze beter niet bij mij kon aankloppen. En dus richtte ze haar pijlen op papa en wachtte ze geduldig haar kans af. Toen manlief naar de drogisterij moest voor een doosje paracetamol, zei ze dat ze wel even meeging. Een kwartier later zat ze naast me aan een knalblauwe fidget popper te frunniken. Haar vader, schouderophalend: "Wat maakt het nou uit joh, laat haar lekker."

"Papa,
Vorige week:
"Papa, nee!', krijste Puk, terwijl ik mijn man uit het water probeerde te trekken'

Ja. Laat haar lekker? En wie zit er vervolgens met de gebakken peren? Precies, ja. Mama. Want ik zat met één blij ploppend kind op de bank. En één verdrietig kind, want Olle had geen plopper. Blèrblèr. De fidget toy die hij wilde, verkochten ze bovendien niet bij de plaatselijke drogist, wat zijn smart extra groot maakte. En toen zag híj zijn kans schoon, namelijk toen hij zag dat zijn arme moedertje werd verteerd door schuldgevoel. "Kom mama, dan kopen we hem op de computer", zei hij. Hij klapte mijn laptop open en nog voor ik met mijn ogen kon knipperen, wees hij de fidget toy van zijn gading aan. Op AliExpress.

"Hoe weet jij hoe dit allemaal werkt?", vroeg ik verbaasd. "Gewoon, van Jeroen." Ik keek mijn ogen uit. Waanzinnige pakketten vol felgekleurd plastic zag ik voorbij komen, in allerlei vormen en maten, prijzen en klassen. Hij wees de spinner aan die hij wilde. Een prachtig zilverachtig exemplaar in de vorm van een ninjaster. "Moet ik die nou helemaal uit China laten komen? De wereld is gek geworden!", mopperde ik. Olle gaf me een kusje op mijn wang en keek me grijnzend aan. Ik bezweek en gooide ze in mijn mandje. Ook bestelde ik twee simple dimples voor Puk. Nu we toch bezig waren…

Trend
Bekijk ook:
Trend onder kinderen: Pop It Fidget Toys

En zo wachten we nu al wekenlang op twee pakketjes uit China. De fidget popper van Puk ligt inmiddels stof te vangen ergens in een hoekje van de kamer. Voorzichtig begon ze deze week over de nieuwste fidget rage: marble mesh. Knikkers die je in een zakje moet laten stuiteren. Maar dikke doei hoor, ik blijf bezig met die lui. Wat moeten we in godsnaam met zoveel fidget toys in huis? Nee, we wachten keurig onze bestelling uit China af. Iemand enig idee hoelang dat nog kan duren? *zucht*

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.