UpDate

Julie: 'Zijn we je nu kwijt, Pam?'

17 maart 2021 07:14 Aangepast: 17 maart 2021 10:15
Foto ter illustratie Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam heeft ineens alle tijd voor de wereld en die brengt ze het liefste door in de loft van nieuwe vlam Daniël.

Pam heeft plotseling haar baan, oké, klus opgezegd en gaat de vrijheid vieren met Daniël. Carola en Julie snakken op hun beurt ook naar een romantisch verhaal.

Opnieuw stuur ik een rood pinnetje vanuit de hoofdstad in de groepsapp.

"We weten nu wel dat je bij je lover bent", typt Carola. "Laat ons liever weten wanneer je weer terug bent. Have fun, babe!"

Nou, dat lukt wel met die fun. Daniël heeft een mooie Moët uit de kast getrokken en staat daar in zijn blauwe pak ontzettend knap te wezen.

"Vanwaar dit pak?", vraag ik. "Je ziet er ontzettend lekker uit."

"Lekker ja?", lacht hij. "Vandaag is de eerste dag van de rest van ons leven Pam. Jij gaat nieuwe wegen inslaan en ik ook, en het mooie is, misschien lopen we ook samen een stukje op." Hij geeft me een glas bubbels en een vurige zoen. Ik ben als was in zijn handen vanavond, maar dat geeft niet.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Hoe weet ik nu of hij mijn Harry is?'

"Waar gaan we dan naartoe?", flirt ik. "Ik heb wel zin in Santa Monica."

"Jaaaa, de westkust, fantastisch. Maken we een rondreis van noord naar zuid, en trekken we daar drie maanden voor uit. Werken we vanuit de camper en gaan we elke dag zwemmen."

"Ehh, ik doe niet aan kamperen, lieverd", lach ik. "Die mooie lokken van mij moeten elke dag geföhnd. Maar als we een paar verschillende huizen huren onderweg, dan ga ik mee."

"Ah ja, een prinsesje dus", lacht Daniël. "Cool, kan ik ook mee uit de voeten. Vanavond maak ik kippenstoof voor je, lust je dat?"

"Tuurlijk, ik lust alles."

"Ja? En vind je ook alles lekker?"

"Jou wel", flirt ik.  

En dat blijkt een opwarmertje genoeg, want binnen tien seconden staat het vuur lager en slingert mijn jurk door de loft.

Pam Pam

Agenda schoongeveegd

De volgende ochtend worden we allebei brak wakker. En dat op een donderdag. De slaapkamer ruikt naar seks en champagne en het is al half 10.

"Shit! Moet jij niet naar je werk?", vraag ik geschrokken.

"Ik heb voor vandaag mijn agenda schoongeveegd."

"Kan dat zo maar dan?"

"Niet altijd, maar vandaag wel", glimlacht Daniël. Ik mag dat wel, een mysterieuze man.

"Nou, ik dus ook gisteren", lach ik. "Dus we hebben de hele dag aan onszelf."

"Precies. Daarom maakte ik ook van deze gelegenheid gebruik. We worden om elf uur in Waterland verwacht. Ik ga je leren golfen vandaag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Carola: 'Wat een afknapper!'

Twee uur later sta ik op de sneakers van zijn zusje (ja, jeetje, ik had alleen maar hakken bij me) met club nummer 7 op het gras.

"Nee, kijk, je legt je ene duim over je andere en dan sla je met een grote swing die bal richting het vlaggetje."

Ik doe mijn best, maar het voelt nogal onnatuurlijk allemaal.

"En dan door je knieën en die mooie billen van je goed naar achteren", glimlacht Daniël. Ik heb er een bloedhekel aan als mannen me iets uitleggen, maar voor deze keer houd ik me in. En dat is maar goed ook, want uiteindelijk hebben we een topdag.

'Hier krijg je geen spijt van'

"Waar heb je zin in?", vraagt hij als we van de green aflopen. Op zich is dit een logisch moment om naar huis te gaan. Maar ja, mijn auto staat nog bij de loft.

"We rijden nu naar jouw huis toch? En dan - "

"Dan maak ik een verrukkelijke goulash voor je", glundert Daniël. "Want jij hoeft nog lang niet naar huis."

Even twijfel ik, want ik vrees de overkill. Maar weet je? Waarom ook niet? Ik heb het ontzettend naar mijn zin en wil best nog een avond urenlang in zijn mooie ogen kijken.

"Oké."

"Ja? Yes!" En hup, daar heb ik weer een vurige kus te pakken. "Hier krijg je geen spijt van!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Pam: 'Twee verboden onderwerpen, m'n liefdesgeschiedenis en kinderwens, gooi ik op tafel'

Een uur later lig ik met een merlot in mijn hand op de bank, terwijl Miles Davis uit de boxen schalt en die knapperd van bijna twee meter paprika’s en aardappels in stukjes hakt. Ik stuur opnieuw het rode pinnetje van mijn locatie in de appgroep, met een emoji met hartjesogen erbij.

Julie is er als de kippen bij. "Zijn we je nu kwijt, Pam? Heb je verkering?", schrijft ze.

"Zou het?", stuur ik terug.

"Schatje!", roept Daniël vanuit de keuken. "Kom eens proeven!"

Julie zou zomaar eens gelijk kunnen hebben.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore