UpDate

Pam: 'Hoe weet ik nu of hij mijn Harry is?'

10 maart 2021 11:38 Aangepast: 10 maart 2021 15:39
Foto ter illustratie Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam weet wat ze wil: een relatie als die van Meghan en Harry. Op haar werk neemt ze een drastisch besluit.

Pam verheugt zich enorm op haar vierde date met Daniël en Carola komt van een koude kermis thuis. En Julie gaat ineens verrassend steady met haar Max.

"Zelfs André en Monique geven er weer de brui aan", jammert Julie. "Hoe moet ik dan ooit nog geloven in de liefde? Zo’n groots aanzoek, met kaarsen en een kitscherige paarse jurk, en drie maanden later is het sprookje toch gedoofd."

"Doe mij maar zo’n huwelijk als Harry en Meghan", antwoord ik. "Maar dan zonder dat gezeik van The Institution erbij. Ik wil een man die voor me gaat en voor me zorgt, zoals Harry voor Meghan. Dat ‘ie het wit op m’n knokkels knijpt om te laten voelen dat hij er voor me is."

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Wat een afknapper!'

Julie, Carola en ik doen weer een ouderwets autobelletje, omdat we vandaag alle drie op ons werk worden verwacht. De terrassen zijn nog dicht, maar werktechnisch is de sluikversoepeling duidelijk merkbaar. Gisteren zat ik met zeven anderen in een brainstorm - keurig met een stoel afstand tussen ieder - en potver wat was het heerlijk om weer even met een groepje bij elkaar te zijn en mooie dingen te bedenken.

"Amen!", roepen Carola en Julie in koor.

"Zo moeilijk kan het toch niet zijn", zucht Carola. "Om een man te vinden met een baan, een huis en een mooie skinny in plaats van een Simpson-pyjamabroek."

"Of die gewoon genoeg heeft aan één vrouw", zegt Julie. "Marco Borsato had toch de mooiste vrouw en jammert nu ook in een liedje omdat hij zijn handjes niet uit de honingpot kon houden."

"Je bent lekker op dreef, Julie", lach ik. "Moet nu ophangen lieve ladies, want ik ben bijna op kantoor."

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Binnen bots ik meteen tegen Jeppe op. Sinds onze sisser groet hij me alleen nog met een knikje, en verder wisselen we geen woord. Zelfs in de brainstorm gisteren koos hij de verste hoek bij mij vandaan. Wat dat betreft is daten op kantoor verre van ideaal. Niet dat ik me er nog iets van aantrek, want de mierzoete smaakmakers die Daniël me elke dag stuurt, maken mijn humeur zonnig genoeg. Maar goed. Hoe weet ik nu of hij mijn Harry is?

"Kom je vrijdag al?", appt hij me even later. Een dag eerder dan afgesproken. Wel lief. Ik heb expres mijn appjes weer op standje voorvertoning gezet in mijn telefoon. Zo kan ik alvast genieten van al het liefs, zonder meteen als een krolse kat te reageren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pam: 'En dat vind jij wel een gesprek voor op kantoor?'

"PAM!", klinkt het op rechts. "Mijn kantoor! NU!" Die ouwe grijze weet wel hoe hij moet communiceren.

"Goedemiddag", glimlach ik als ik een flashback naar de jaren tachtig binnenstap. Vergeelde mappen op zijn bureau, een asbak zelfs, en een doosje Parkerpennen. Het is een wonder dat er nog een computer op zijn bureau staat.

"Pam, je weet dat ik dol op je ben. Maar die brainstorm van gisteren - dat moet je me niet meer flikken."

"Flikken?", vraag ik verbaasd. "Het ging juist hartstikke goed, vond ik?"

"Ja, dat zal, maar het is jouw taak om het budget te bewaken. En nu heb je iedereen hier opgejut met al die ideeën van je, en dat kost me gewoon een paar duizend euro. Ik ga helemaal niet meedoen met Clubhouse en TikTok en al die onzin. Dus kappen nu en gewoon printcampagnes maken. Duidelijk?"

'Ik heb jou niet nodig'

Ik voel mijn vuist ballen en mijn hoofd opzwellen. "Weet je Lex? Het is goed. Ik kap ermee. Met jou, met dit bedrijf. Hierbij geef ik de klus terug. Zo wil ik niet werken."

"Poppetje… zo bedoelde ik het niet…",  krabbelt meneer de directeur terug. "Je weet toch hoe ik ben? Ik heb je nodig."

"Jammer, Lex. Ik heb jou niet nodig. Ik ga leukere dingen doen nu." En weg ben ik.

"I just quit my kloteklus!"app ik even later naar Daniël. De adrenaline giert door mijn lijf.

"Kom nu dan!", stuurt hij meteen terug. "Gaan we ‘t vieren!"

En dat is precies wat ik ga doen. Vandaag komt de man voor de business.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore