Ga naar de inhoud
Haarverzorging

Nooit doen: met nat haar je bed induiken

archieffoto Beeld © iStock

Nog even lekker douchen voordat je gaat slapen. Wie heeft er dan nog zin om met zijn of haar haar aan de slag te gaan? Toch is dit een grote zonde, zegt Koffietijd-beautydeskundige Mika van Leeuwen. Hij heeft tips hoe je je haar wél moet behandelen voordat je gaat slapen.

Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen. Behandel je haar wel eerst met een hittebeschermende spray of serum."

En dan? "Draag je haar in een losse staart of in een vlecht, liefst bij elkaar gehouden met een scrunchie. Op die manier zorg je voor zo min mogelijk spanning op je haar." Want, waarschuwt Mika, gebruik je een te strak elastiekje dan komt er te veel spanning op je haar te staan met haaruitval als gevolg, vooral rond je haargrens. "Niet echt sexy, toch?"

Waarom
Lees ook:
Waarom je nóóit met een knot in moet slapen

Maar ook waar je op slaapt, heeft invloed op de kwaliteit van je haar. Volgens Mika moeten we investeren in een zijden kussensloop. "De wrijving tussen je katoenen kussensloop en je haar zorgt voor gespleten haarpunten. Met een zijden sloop voorkom je wrijving van je haar en blijft het glanzender."

Maar kun je echt geen afscheid nemen van je katoenen sloop, kun je je haar ook nog altijd in een katoenen sjaaltje wikkelen.

Normaal
Lees ook:
Normaal haar, wat is dat eigenlijk? 'In elk geval niet mijn haar'

Ten slotte: gebruik af en toe een leave-in conditioner of serum voor de dag. Mika: "Deze producten zorgen ervoor dat je haar de hele dag verzorgd en beschermd is. Bovendien word je wakker met een bos haar die heerlijk ruikt en dat is vooral fijn als er iemand naast je ligt."

Dit is een artikel van