UpDate

Carola: 'Wat een afknapper!'

03 maart 2021 06:57 Aangepast: 03 maart 2021 10:57
archieffoto Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam beseft dat ze Daniël toch wel heel erg leuk vindt, Julie vermaakt zich met Max en Carola heeft minder geluk.

Pam heeft zomaar ineens een verrassend leuke eerste date met Daniël en vergeet van de weeromstuit dat ze eigenlijk ook nog met Julie had afgesproken. Wandelplan valt in het water, maar de middag met Danël mag nog uren duren.

In het beginstadium van daten telt elke dag. Appt ‘ie wel gezellig? Zien we elkaar nog een keer? En wanneer dan? Vindt ‘ie het nog steeds leuk? En ik ook? Van vrolijke berichtjes ga ik glunderen en van te weinig aandacht raak ik gefrustreerd. Afleiding zoeken, focussen op mezelf, concentreren op m’n werk: ik doe het allemaal. Maar de onrust blijft.

Drie dates later vind ik deze Daniël dus echt leuk. En nu? Nu neem ik het liefst een sprong in de tijd waarin hij mij ook fantastisch vindt en we onze eerste ruzie al gehad hebben (en goedgemaakt!) en samenwonen compleet vanzelfsprekend is. Doodvermoeiend.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Twee verboden onderwerpen, m'n liefdesgeschiedenis en kinderwens, gooi ik op tafel'

"Een relatie is ook niet alles hoor", helpt Julie me uit de droom. "Gisteren belde ik een uur met mijn vriendin Karin, die wordt helemaal gek van haar vent. Elke nacht blijft hij tot drie uur ‘s nachts op om porno te kijken en de volgende dag is hij stikchagrijnig. En door al dat gedoe heeft zij ook geen zin meer om hem te verrassen op haar sexy best. Wat ik ook wel snap."

Even geen geduld

We hebben weer een wandelbelletje georganiseerd. Allebei nemen we een uur pauze tijdens de lunch en stappen we een uur door de natuur, in de buurt van ons eigen huis. Zo sla ik mezelf nog best fit door deze coronatijd, al zeg ik het zelf.

"Hoe is het met Max?", vraag ik.

"Prima wel", antwoordt Julie. "Niks bijzonders eigenlijk. We hebben het gewoon leuk en ik ben dus wel blij dat ik me niet druk maak of hij appt. Hij appt toch wel en anders lok ik wel wat reactie uit met een goede selfie. Werkt altijd."

"Goed idee!", lach ik. "Ik denk dat ik ‘m vanmiddag van je pik."

"Is Daniël saai dan?"

"Nee, hij heeft gewoon een leven. En afspraken. En ik heb geen geduld. Dusss."

Nu ik het hardop zeg, hoor ik hoe sneu het klinkt. Waar is die zelfstandige accountmanager gebleven die alle klanten om haar vinger windt en haar leven prima op de rit heeft? Potver. Ik vind die man écht leuk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pam: 'Hoe kan ik mannen ooit vertrouwen als ze dit flikken?'

Pam Pam

‘s Middags waait Carola aan voor een kopje thee. Dat thuiswerken is zo gek nog niet.

"Vanavond al date drie", glundert ze. Sinds de Ray-Ban-jongen is het druk geweest aan haar loket. Lenteweer betekent hier in Den Haag al gauw struinen door de duinen en wat dat betreft heeft Carola heel wat afgewandeld. Peter is nu de leukste.

"Toegegeven, hij heeft zijn naam niet mee", grinnikt ze. "Dus ik noem hem liever Pete. Op z’n Engels klinkt het toch anders. Maar verder is ‘ie heel gezellig hoor. En lekker."

"Wat ga je vanavond doen?"

"Gewoon naar zijn huis. En ik blijf logeren uiteraard."

Carola Carola

Casual selfie

Even later sta ik een zalige zalm voor mezelf te grillen. Tussendoor maak ik minstens 36 selfies en de 37ste stuur ik zo casual mogelijk naar Daniël. Meteen krijg ik hartjesogen terug. "Je bent al veel te lang daar! Ik wil je hier!", typt hij. Ik reageer niet meteen en die afwachtende houding wordt beloond, want even later belt hij. Zie je wel dat ik me druk maak om niks.

"Have fun darling", app ik even later naar Carola. Ineens zitten we alle drie in een seriedate met iemand. Zou het dan toch zo zijn dat we deze zomer ineens allemaal weer onder de pannen zijn?

Julie Julie

Spelletje afmaken

De volgende ochtend hangt Carola om 8 uur al aan de lijn.

"Ben je oké?", vraag ik bezorgd.

Ze schatert alleen maar.

"Pam, wat een afknapper dit!"

"Hoezo??", vraag ik.

"Ik stond gisteravond om 10 voor 8 voor de deur, met mijn haar in de krul en een lekker rokkie aan. Doet-ie open met zijn headset op en een Simpson-pyjamabroek aan. Verwilderde blik en alles. En weet je wat ie zegt?"

"Wat wat wat?", lach ik.

"Hij zei: 'Mag ik nog even mijn spelletje afmaken?' Nou, ik kan je vertellen, toen had ‘ie voor mij al verloren hoor."

HAHAHAHAAHAHA

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Julie: 'In joggingbroek en bij daglicht was de smaak er wel af'

"Ben je wel gebleven?', vraag ik.

"Ja, want dit was me de boete van de avondklok niet waard. De rest van de avond wilde hij met zijn hoofd op mijn schoot liggen en uiteindelijk ben ik gewoon met mijn ondergoed aan bij hem in bed gekropen. Nou, dan weet jij wel hoe laat het is."

Arme Carola. Gelukkig is het nog lang geen zomer. 

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore