UpDate

Pam: 'Twee verboden onderwerpen, m'n liefdesgeschiedenis en kinderwens, gooi ik op tafel'

24 februari 2021 17:07 Aangepast: 24 februari 2021 17:18
archieffoto Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam ontmoet hipster Daniël die haar warm onthaalt in zijn minimalistische appartement.

Pam en Carola vieren samen Valentijnsdag, wanneer Pam spontaan wordt uitgenodigd door ene Daniël. 'Doen!' vindt Carola en dus toog Pam tegen alle principes in naar een logeerpartijtje met een tamelijk vreemde. Julie wordt ondertussen steeds blijer van Max. 

Soms zie je het meteen als iemand voor je staat: een dikke vette JA. Zo’n moment dat je meteen weet: dit wordt leuk. Dit was niet zo’n moment. Daniël zag er goed uit, vrolijke lach, vriendelijke ogen en goedgelokt. Op papier zou hij zeker mijn type kunnen zijn.

Bijna de hele weg van Den Haag naar Amsterdam hebben we gebeld. 'Wil je morgen croissantjes bij het ontbijt of liever fruit?', vroeg hij, terwijl hij zijn mandje in de supermarkt volgooit. 'En drink je je koffie met havermelk?' We hebben hier duidelijk te maken met een hipster. Dat praten hielp wel tegen de allerergste spanning gelukkig. Daniël voelde toch iets minder nieuw, toen ik aanbelde bij zijn minimalistische loft. 

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Hoe kan ik mannen ooit vertrouwen als ze dit flikken?'

"Van m’n zus", zei hij. "Die woont al maanden bij haar vriend en durft haar huis nog niet op te zeggen. Tegenwoordig durft bijna niemand meer echt voor iemand te kiezen, lijkt het wel."

Zo, we gaan meteen de diepte in blijkbaar.

Het kaasplankje staat al klaar als ik binnenkom en ook de wijn is al ingeschonken. "Je leek me wel een rood meisje", knipoogt Daniël.

Volgens de dategoeroes

Ik weet niet of het door de wijn komt, of door zijn manier van vragen, maar binnen een uur heb ik mijn hele liefdesgeschiedenis op tafel gegooid en mijn kinderwens erachteraan. De twee verboden onderwerpen bij uitstek, als je de dategoeroes mag geloven. Toch lijkt het in dit geval goed uit te pakken, want pas tegen half 10 staat hij op om naar de wc te gaan. Niemand rept met een woord over de avondklok.

"En? En? En?", lees ik in m’n app met Carola. De lieverd is hartstikke benieuwd natuurlijk. Woorden kan ik nog niet echt vinden, dus ik stuur zo’n emoji met rondvliegende hartjes.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Wanneer Daniël weer de kamer, of nou ja, ruimte (in deze loft is alles open en lichtgrijs. Mooi hoor, maar de titel 'woonkamer' doet het geheel geen recht) inkomt, stapt hij recht op me af en geeft me een vurige zoen.

"Zo. daar had ik nu al de hele avond zin in", grijnst hij. Niks geen kleine kusjes, maar gulzige happen. Zijn stoppels schuren op mijn kin, maar dat kan me niks schelen. Wat een fascinerende man is dit. Al zoenend gun ik mijn handen een kleine expeditie over zijn lijf. Biceps, check. Gespierde rug, check. Stevige billen, check. Voorlopig heb ik hier nog helemaal niks op aan te merken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Pam: 'Moeten nu alle dates blijven slapen door de avondklok?'

"Kijk eens achter je", fluistert Daniël. Ik kijk om en zie een flesje massageolie op de vensterbank staan. Het etiket is wat smoezelig, dus hij is duidelijk eerder gebruikt. Een afknapper, want ineens voelt het alsof de avond een goedkope wending neemt.

"Niet?", vraagt hij?

"Nee", schud ik.

"Misschien maar beter ook. Wil niet weten wat m’n zus daar allemaal mee gedaan heeft."

En zo grapt hij het moment weer de goede kant op.

'Sorry, ben niet thuis'

"Joehoe!", appt Julie de volgende ochtend. "Ben je oké? Ik stond voor je deur!"

Shit! Helemaal vergeten! Hoe kan dit me nou overkomen zeg. We hadden afgesproken om rond 11 uur te gaan wandelen, maar ik heb deze ochtend alleen maar aan blauwe bessen en grote mannenhanden gedacht.

"Sorry lief! Sorry!", stuur ik terug. "Ben niet thuis."

Ze stuurt me een middelvinger terug.

Daniël komt me een koffie brengen en slaat zijn armen om me heen. "Jij mag voorlopig nog niet weg", glimlacht hij. "Ik ben nog lang niet klaar met met jou."

Eventjes wil de pleaser in mij alles weer gladstrijken met Julie, maar dat moment is nu toch al voorbij. Ik bel haar straks wel als ik terugrijd. Voor nu ga ik nog even volle bak genieten.  

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore