Mode

Op zoek naar je eigen stijl? Zo maak je een moodboard

17 februari 2021 11:39 Aangepast: 17 februari 2021 15:39
Beeld © iStock

Eindelijk de tijd gevonden om je kledingkast eens grondig uit te pluizen, maar weet je nog steeds niet wat jouw eigen stijl is? Dan is het handig om eens een moodboard te maken. Stylist Sabrina van Koffietijd legt uit wat een moodboard is en hoe jij er zelf een samenstelt.

Een moodboard is een verzameling van beelden die jou inspireren. Welke kleuren vind je mooi (en welke passen er bij je?) en van welke stijlen gaat jouw hart sneller kloppen? Hou je bijvoorbeeld van de stijl van een klassieke Parisienne? Met veel neutrale kleuren en veel basics? Of valt jouw oog vaak op stoer, zwart en leer? Dan heb je waarschijnlijk meer de stijl van een rockchick. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

9 tips die het opruimen van je kledingkast een stuk makkelijker maken

Stap 1: Verzamel plaatjes

Een collage begint met het verzamelen van plaatjes, foto's en teksten die jou inspireren. Het hoeven dus niet alleen afbeeldingen van kledingstukken te zien die jij wel graag zou willen hebben, maar ook een kleur die je mooi vindt, een meubelstuk waar je graag naar kijkt of een inspirerende quote. 

Stap 2: De compositie

Stylist Sabrina gebruikt een prikbord van kurk waar ze haar beelden op gaat plakken. Het voordeel hiervan is dat je je moodboard na een tijdje weer leeg kan halen en opnieuw kunt beginnen. "Je verzamelt je plaatjes en werk vervolgens vanuit de hoeken van je bord naar binnen toe", zegt Sabrina. "Voeg er ook altijd een item aan toe dat op je wensenlijst staat. Elke keer dat je naar je moodboard kijkt, zie je wat je graag wilt hebben en kun je daar naartoe werken." 

Maar je kunt natuurlijk ook een digitaal moodboard maken. Er zijn verschillende (gratis) programma's waarmee je er makkelijk één op je laptop of tablet kunt maken. Het voordeel is dat je je moodboard zo altijd bij je kunt hebben. 

Stap 3: Geef 'm een mooie plek

Als je je moodboard op een goede plek zet - bijvoorbeeld naast je kledingkast of op je thuiswerkplek - weet je in ieder geval zeker dat je iedere dag geïnspireerd raakt. 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore