UpDate

Pam: 'Ik ga toch niet reageren op een foto van hem zonder shirt?!'

10 februari 2021 14:44 Aangepast: 10 februari 2021 14:48
"Ineens stond hij sneeuwballen te gooien tegen mijn raam." Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de online dates van de dames zijn maar van matig succes. Ze snakken dan ook naar een normale lente waarin ze de dates gewoon weer van het terras kunnen plukken.

Pam ontdekt dat spraakberichten best een plezierige manier zijn om een potentiële date beter te leren kennen en Carola zoekt haar heil inmiddels in een flinke straal buiten Den Haag. Julie is door de date-tox in een soort winterslaap gesust en dat bevalt haar wel prima.

"Hoe is het Bumblebee?", vraagt Julie. Bellend weer, want met min 6 ga ik echt niet de deur uit. Zelfs niet voor die ouwe gek die nog steeds iedereen naar kantoor laat komen. Dat is wel een van de grootste voordelen van zzp’en vind ik: het recht om mede te delen dat ik volgende week wel een dagje extra kom, in plaats van dat ik me in allerlei desastreuze bochten wring om naar zijn pijpen te dansen. Hij reageerde niet op mijn bericht, dus ik weet dat hij ervan baalt. Maar dat geeft niet. Volgende week ben ik toch weer zijn favorietje.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Ik hengel tegenwoordig wat verderop'

Julie is het roerend met me eens. "Het is hartstikke jaren ‘90 om te eisen dat je mensen door weer en wind naar kantoor komen. Tijdens een pandemie ook nog. Snapt ‘ie eigenlijk het concept internet wel?"

We grinniken om onze valse grappen.

"Mijn snoepje van de week haalde gisteren best een romantische stunt uit," vertelt Julie. "We hebben elkaar al even niet gesproken sinds die afknapper in joggingbroek, maar gisteren stond ‘ie dus ineens sneeuwballen te gooien tegen mijn raam."

"Oh echt?", roep ik verbaasd. "Dat neemt wel Hollywoodiaanse vormen aan Julie."

"I KNOW!", lacht ze. "Ik liet hem binnen voor een wijntje en heb het sindsdien niet meer koud gehad."

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"Vond je ‘m nu weer leuk dan?"

"Timing is alles blijkbaar. Ik zat al de hele dag series te kijken en ik werd oprecht blij van het zien van zijn hoofd. En hij had nu gewoon een zwarte spijkerbroek aan, dat scheelt ook."

"Wat heerlijk voor je liefie. Ik zit in een ingedutte situatie, waarbij ik mijn pandapunten al niet meer hardop zeg."

Schraal date-level

"En die spraakbeller dan? Hoe heet ‘ie, eh Rob?"

"Raf. Nou, ik heb gisteren een ruzie met hem uitgepraat terwijl we elkaar nog nooit hebben gezien. Nooit gedacht dat ik op dit schrale date-level zou komen."

"Huh? Wat gebeurde er dan?", vraagt Julie.

"Hij geeft heel veel aandacht en dat is op zich leuk, maar hij ging ook zeuren om sexy foto’s. Zo’n afknapper vind ik dat. Ik zei dus dat ik dat echt nooit doe, maar hij bleef aandringen. Stuurde ‘ie een foto van zichzelf zonder shirt enzo. Hartstikke knap, maar ik ga daar dus echt niet op reageren. Toen was ‘ie teleurgesteld. Daarna kwam er nog een bericht waar ik aan twijfelde en dus zei ik dat we er maar mee moesten stoppen. Nou, daar was ‘ie niet van gediend. Hij belde me en vroeg waarom ik me zo op de kast liet jagen. Maar jammer is het wel, want voor die fratsen leek ‘ie me echt leuk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Carola: 'Ik heb er alleen even aan geroken'

"Hier heb je toch ook helemaal geen zin in", beaamt Julie.

"Stuur jij wel eens zulke foto’s naar je snoepje?", vraag ik.

"Nooit." zegt Julie beslist. "Maar ik krijg ze wel. En als ik in een goede bui ben geef ik hem complimentjes. Maar hij weet wel dat hij nooit iets van mij zal krijgen. Blijkbaar vindt ‘ie dat wel prima."

Videodate met wijn en kaarsjes 

"Ik zoek wel gewoon een normaal iemand", zeg ik. "Morgen heb ik een videodate afgesproken, ook met iemand van Bumble. Om 20.00 uur zitten we samen klaar met wijn en kaarsjes en nootjes. Ben benieuwd."

"Jeetje ja, dan kun je helemaal niet flirten natuurlijk. Even een stootje tegen de knie, net iets langer aankijken: nu moet je het puur van de inhoud hebben. Lijkt me wel wat eigenlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Janet (28) lanceerde de app Vidate: geen foto's maar video's swipen en liken

Ondertussen stuurt Carola een foto van een zonnebril. "Van m’n date!", schrijft ze erbij. "Hij had op Tinder alleen maar foto’s van zichzelf met zonnebril, dus daar zei ik wat van. Stuurt ‘ie gewoon z’n Ray-Ban naar me op!"

"Lachen!", schrijf ik terug. "En heb je nu z’n ogen al gezien?"

"Ja. Geen gezicht."

Ik bel Carola en ze neemt schaterend op. Dat houden we gerust een paar minuten vol zo.

"Wat moeten we nou toch", zucht ik. "Waar haal je nu nog iemand vandaan met een leuk gezicht en zijn kleren aan?"

"Alle ballen op het voorjaar", vindt Carola. "Dan plukken we ze weer ouderwets van het terras." 

Valentijn met jou

Ik vertel haar over mijn videobeldate van morgen. "Zet gewoon je balkondeur open", tipt Carola. "Dan voelt het toch alsof je uitgaat."

Ik grinnik. "Kan ‘ie er zondag meteen onder gaan staan, met een roos in zijn mond."

"Niks ervan! Valentijn vier ik met jou, babe!", lacht Carola. En ik kan niet wachten.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore