UpDate

Carola: 'Ik hengel tegenwoordig wat verderop'

03 februari 2021 16:14 Aangepast: 03 februari 2021 16:15
archieffoto Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Carola snakt naar de heropening van de scholen, Pam heeft een nieuwe date-tactiek en Julie is in een winterslaap gesust.

Pam had een platonische date met Willem, een man die ze al langer kent uit het verjaardagencircuit. Een gezellige avond, maar de seks hing in de lucht. Carola geeft het nog een week. Julie knapte af op haar fwb’tje die overdag in joggingspak toch zijn magie verloor.

"Nog maar drie dagen juffen!" juicht Carola. We wandelen samen door het park en haar kroost heeft al 15 koprollen aan de rekstok laten zien in de afgelopen vijf minuten. Tussendoor proberen we zo goed en zo kwaad als het gaat bij te praten.

"Ik vind ze de allerliefsten hoor, maar ik ben toch echt niet gemaakt voor deze rol. Staartdelingen mogen niet meer, die kinderen rekenen nu heel anders. Op zich steek ik er nog wel wat van op, maar om half 11 zijn ze al helemaal klaar met hun taken en dan zitten ze me met grote ogen aan te kijken: 'Wat gaan we nu doen?' en 'Mogen we sjips?'"

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Julie: 'In joggingbroek en bij daglicht was de smaak er wel af'

Ze ziet er moe uit. Zelfs dan is ze de mooiste vrouw die ik ken. Ik gun het haar zo dat ze een fijne lieve kerel vindt waarmee ze weer samen dat huishouden bestiert. Iemand die haar op zondagochtend nog even laat liggen en een ontbijtje voor haar maakt.

"Nu mis ik het wel hoor, om die opvoeding samen te doen", zegt ze alsof ze mijn gedachten leest.

"Hing er nog wat lekkers in je netten van de week?", vraag ik.

"Nou, ik hengel tegenwoordig verderop", lacht Carola. "Die straal van 20 kilometer heb ik inmiddels uitgespeeld en ik bedacht me dat een goedzak die me echt leuk vindt, het vast helemaal niet erg vindt om een uurtje voor me te rijden."

Carola Carola

"Gelijk heb je", lach ik. "Maar je weet dat jij dan ook ieder kindvrij-weekend de randstad uit moet karren he?"

"Zeker. En dan is prima. Voorlopig heb ik nu een leuke match in Haarlem en een leuke in Rockanje, dus dat is allebei nog wel te doen. En hoe hangt de vlag er bij jou voor?"

Niet het goede type man

"De stoomdampen met Willem zijn weer overgewaaid. En dat is maar goed ook, want ook al voel ik dat ik ontzettend verliefd op hem kan worden, hij is niet het goede type man voor mij. Ik heb steeds meer behoefte aan iemand die echt stevig in zijn eigen leven staat. Geen zoeker, geen dromer, maar gewoon een man die vol voor me gaat. Iemand die denkt: met Pam erbij is het nóg leuker."

Carola knikt, maar luistert maar half, want kind één heeft zich een natte kont gevallen en kind twéé wil een snoepje.

"En hoe ga je die vinden? Want zo een wil ik er ook."

Pam Pam

"Ik heb een nieuwe tactiek", vertel ik. "Op Bumble stuur ik nu gesproken berichten naar mijn matches. Weet je meteen of iemand een beetje spontaan is. Plus: een stem horen maakt het meteen een stuk persoonlijker."

"Maar wat zeg je dan?"

"Je krijgt er inderdaad wel wat andere gesprekken van", geef ik toe. "De afgezaagde 'goedemorgens' filter je er wel uit. Ik heb nu een Raf die me hele verhalen stuurt over wat hij allemaal meemaakt die dag en wat ik eigenlijk ook zou moeten zien. Ik spreek hem nu sinds een paar dagen en ben al wel gewend aan zijn gezelligheid."

Corona-buddies op afstand

"Snap ik", glimlacht Carola. "Maar komt ‘ie ook door met een date-voorstel of zijn jullie corona-buddies op afstand?"

"Zie ik vanzelf wel", antwoord ik. "Als hij hier te lang over doet dan hoeft het inderdaad niet meer. Dan is het niet het sterke karakter dat ik nodig heb. Maar ook dan heb ik in ieder geval een leuke tijd gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De vijf spelregels van... daten in coronatijd

8600 stappen later nemen we afscheid en in de auto naar huis bel ik Julie. Ik praat haar gauw bij over de inzichten die Carola en ik net wandelend hebben gedeeld.

"Wat is de status met Max eigenlijk?", wil ik weten.

"Ik zou het niet weten", doet Julie stoer. "Sinds die slappe hap van vorige week hebben we allebei de aftast-emoji niet meer gestuurd. Prima als hij afdruipt nu."

Julie Julie

"Meen je dat echt?", vraag ik verbaasd. Ik had toch wel het idee dat Julie genoot van zijn aandacht en had juist met Carola een weddenschap afgesloten dat die lieve romantische Julie vroeg of laat toch wel gevoelens zou krijgen voor haar hapje.

In winterslaap gesust

"Absoluut. Zolang hij me positiviteit geeft is het leuk en is hij welkom, maar ik heb nu helemaal geen ruimte voor gedoe en geneuzel. Die date-tox heeft me in een soort winterslaap gesust en ik zit hier heerlijk in mijn cocon."

Even later sta ik een goddelijke pasta met zalm voor mezelf te maken en mijmer na over de gesprekken met Carola en Julie vandaag. We zijn alle drie wel veranderd in onze kijk op de liefde en de zoektocht. Zou die date-tox dan toch effect hebben gehad?

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore