UpDate

Julie: 'In joggingbroek en bij daglicht was de smaak er wel af'

27 januari 2021 16:02 Aangepast: 27 januari 2021 16:06
archieffoto Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: het is opvallend druk online sinds de avondklok. Pam is de enige die zich nog enigszins aan de date-tox probeert te houden.

Pam, Carola en Julie hebben alle drie keihard gefaald in de date-tox challenge. In plaats van focus op zichzelf en namasté, proberen ze allerlei nieuwe apps uit. Met wisselend succes. Pam geeft toe dat een goede date de boete van 95 euro wel waard is. Waar zijn die goede voornemens gebleven? 

Maandagavond. Start van de week belletje. Voorheen deden we dat ‘s ochtends in de auto en was de dag meteen goed begonnen. Nu komen we daar al Teamsend niet meer aan toe, dus doen we het vaak etend en borrelend. En met beeld uiteraard.

"Nou, ik zie nu wel weer waarom je nooit met een date moet gaan eten", lacht Carola. "Malende kaken doen echt niks voor je, zie ik nu."

"Ja sorry hoor", bijt Julie van zich af. "Deze kip is nogal taai."

"Nee schat, ik zie mezelf en dat was niet best kan ik je zeggen."

"En salade eten kun je dan ook wel vergeten", vul ik aan. "Voor je het weet blijven er allemaal plaggen hangen." 

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Moeten nu alle dates blijven slapen door de avondklok?'

"Ja, en als ‘ie tegenvalt zit je er meteen drie gangen aan vast", vult Julie aan.

"Toch moet ik het ook niet hebben dat een man bij mij thuis komt koken", zeg ik. "De eerste drie dates mag er alleen gedronken worden."

"Nou, voorlopig gaan we helemaal nergens heen", sombert Julie. Mijn snoepje nodigde zichzelf gisteren voor de middag uit, want we hebben de stille overeenkomst dat we niet aan logeren doen. Maar dat vond ik niks hoor."

"Heb je hem afgehouden?", vraag ik verwonderd.

"Nee, hij was er wel even, maar bij daglicht en in zijn praktische joggingbroek was de smaak er toch wel een beetje vanaf. Heb ik hem ook gezegd. Dus na een koffie ging hij weer."

Onverrichter zake naar huis

"Zei je dat gewoon?!", roept Carola en ik klap in mijn handen van het lachen.

"Ja, tuurlijk!", verdedigt Julie zich. "Ik ga echt geen seks hebben met iemand als ik daar geen zin in heb."

"Heel goed Julie", zeg ik. "Trots op jou."

"Dat vind ik dus wel een lastige aan een fwb’tje", geeft Carola toe. "Dan ligt het er toch dik bovenop dat seks de deal is, en om iemand dan onverrichter zake naar huis te sturen…"

"Heus wel!", roept Julie. En ik ben het met haar eens. "Seks tegen je zin is gewoon vies. En je doet jezelf echt te kort dan", zeg ik.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"En laten we wel wezen", vervolg ik. "Het leven is te kort voor slechte seks. Het ligt nu voor het oprapen lijkt het, want sinds die avondklok is het belachelijk druk aan mijn loket. Al die mannen zitten nu thuis op de bank, dus mijn app loopt over met digitale aandacht. Is dat bij jullie ook zo?"

Carola knikt instemmend. Julie haalt haar schouders op.

"Ook veel boomerangers", zegt Carola. "Het lijkt wel kerst. Iedereen zoekt flirt & fun nu."

"Ik wil die date-tox toch een kans geven", zeg ik. "Dus ik had hier vanmiddag een platonische visite van Willem. Hij appte toch laatst dat ik wel een paar boeken mocht lenen? Kwam ‘ie dus even brengen tijdens de lunch."

Julie trekt een wenkbrauw op. "Help me even, wie is Willem ook alweer?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pam: 'Een maand lang op date-tox. Lukt ons dat?'

"Een vriend van mijn schoonzusje. Die zag ik weleens op verjaardagen enzo en kwam ik een paar maanden tegen op, jawel, Tinder." We hebben toen één keer afgesproken, maar verder niks. En nu appen we dus nog af en toe."

"Nou, zo platonisch klinkt dat allemaal niet", vindt Julie. "Kansen genoeg."

"Nee echt, hij is veel te complex voor mij. Wel heel knap trouwens. We zijn gewoon vrienden", houd ik vol. "Keurig ieder aan de andere kant van de bank. Hij overlaadt me met aandacht en daar ga ik goed op."

Stilte.

"Maar... de seks hing potdorie wel in de lucht!"

"Wedje?", giert Carola. "Ik geef het nog een week."

"Vanaf maandag is het februari toch?", grijns ik.

Rico'tje in the making

We lachen heerlijk en kletsen nog minstens een uur door over alle lijntjes, appjes en keurige afwijzingen. Ondertussen denk ik nog aan mijn fijne middag.

"Ik ga ophangen meiden, en mijn boek lezen."

"Geniet er maar lekker van Pammetje", plaagt Carola.

Eerlijk is eerlijk, dit voelt als een Rico’tje in the making.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore