UpDate

Pam: 'Moeten nu alle dates blijven slapen door de avondklok?'

20 januari 2021 16:31
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: is het mogelijk om te daten én je aan de nieuwe coronamaatregelen te houden?

Carola en Pam gaan vol voor de date-tox, maar Julie houdt de boot af. Zij blijkt namelijk een stiekem snoepje om de hoek te hebben. Haar vriendinnen zijn apetrots. 

Wat mij betreft mag die thuiswerkplicht vandaag nog worden ingevoerd. Van die ouwe grijze moeten we nog steeds drie keer in de week naar kantoor komen, maar ik vind het vreselijk met mijn mondkapje boven mijn colberts. En, toegegeven, ik vind het vooral vreselijk om Jeppe’s knappe hoofd nog zo vaak te zien.

Ik heb het uitgemaakt - voor zover het ooit echt aan was - op karakter, maar ik mis hem wel. Of misschien vooral de hoop die om onze fling heen hing. Bij iedere date die echt leuk is, droom ik graag een paar stappen vooruit. Zo niet Jeppe blijkbaar, want hij groet me nog nauwelijks en op zijn Instagram tagde hij zelfs ene Anna tijdens zijn wandeling dit weekend.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Ik heb er alleen even aan geroken'

Vandaag zit ik al vroeg op kantoor, maar ik ben er met mijn gedachten niet echt bij. Er is een schilder bezig in mijn huis, mijn projecten lopen op rolletjes en eigenlijk heb ik gewoon even niet zoveel te doen. Ik kan natuurlijk wel alvast mijn factuur maken. Goede mood booster is dat altijd.

"Genoeg gemehhhhh Pam!", appt Carola en ze stuurt me een lading hartjes. En ze heeft gelijk.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In afwachting van de persconferentie, wel gek overigens om die op kantoor te kijken, appen we alvast over wat ons mogelijk te wachten staat.

Tinder uitgespeeld

"Zouden nou alle dates moeten blijven slapen door de avondklok?", grap ik.

"Ik denk dat sleepovers het enige redmiddel zijn tegen eenzaamheid. Qua date-tox hebben we toch allemaal al gefaald. Of niet soms?", zegt Julie.

"Schuldig", geeft Carola toe. "Ik probeer Facebook Dating nu als nieuwe hengelvijver."

"En? Is het wat?", vraag ik.

"Best wel, denk ik. Al hengelt Tinder toch het lekkerst. Maar ja, die heb ik inmiddels uitgespeeld. Zag echt voor de zesde keer Barry met zijn witte bloesje voorbij komen."

"Ik had er gisteren een die nog bij zijn moeder woont", vertelt Julie. "Als je dan logeert op date één vanwege de avondklok, heb je meteen een meet the parents bij het ontbijt."

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Grinnikend zit ik aan mijn bureau. Het is maar goed dat mijn collega Marjolein er vandaag niet is.

"Na die thuiswoner ben ik wel even app-moe. Maar ja, ik hoef mijn pijlen voorlopig ook niet te richten op een treffer in het wild. Ik hengel dus maar even op Hinge", schrijf ik. "Dat is ook een nieuwe app. En ik heb drie boeken besteld, dat helpt ook tegen de eenzame sleur. Ik wil een liefde zoals Connie Palmen en Ischa Meijer. Groots en meeslepend."

"Ik wil een liefde zoals 90's R&B en anders hoeft het niet", beaamt Carola.

"Ik heb heb twee nieuwe poetry books binnen, dat helpt ook", zegt Julie enthousiast.

"Jij mag niks zeggen, want jij hebt Max voor de minimale behoefte", roep ik. "Of zal ik ook op zoek gaan naar een fwb’tje?"

"Ik ga wel op zoek naar een nieuwe vibrator", grinnikt Carola. "En verder hengel ik vandaag ook even voor de sleepovers."

"Voor een goede date wil ik best 95 euro boete riskeren", typ ik.

"Amen!", schrijft Julie.

"AMEN", volgt ook Carola. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze mensen mogen tijdens de avondklok nog wél naar buiten

Avondklok zegt Mark Rutte even later, die zelf ook coronamoe is. En één bezoeker per keer. Begrijpelijk, maar jammer. Misschien moet ik maar even bij Carola en de kids intrekken, dan kan Julie gewoon op bezoek komen. Of ik hengel toch gauw een man met een hond, voor een uitje in de avond. Mooie plannen allemaal, maar voorlopig zit ik nog gewoon hier op kantoor met te veel vrouwen, een bejaarde baas en een ex.

I don't belong to anyone, oh no

I don't need to be loved by you (by you)

Zingt Miley Cyrus in mijn oortjes. En gelijk heeft ze.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore