UpDate

Carola: 'Ik heb er alleen even aan geroken'

13 januari 2021 17:01 Aangepast: 13 januari 2021 21:50
Beeld © Getty Images

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de maand date-toxen is ingegaan maar de spelregels ervan zijn voor niet alle dames even duidelijk.

Pam heeft Jeppe de wacht aangezegd met zijn wispelturige gedrag en Carola baalt van de droge januari in haar bed. Julie’s droomdate mondde uit in een duffe domper, dus Pam stelt een date-tox voor. Alle drie moeten ze eraan geloven.

"Alleen januari en geen dag langer", vindt Carola. Februari is al jaren het jachtseizoen en nu die wintersport voor alle kerels gecanceld is, verwacht ik een goede maand."

"Afgesproken", zeg ik. "Ik heb de afgelopen jaren minstens vier scharrels, dates en zelfs prela’s aan de après-ski verloren, dus ik wil ook dit kleine coronavoordeel wel benutten."

"Ladies, wat is een prela?", wil Julie weten.

"Wanneer je iemand al een keer of acht hebt gezien en je wel exclusief bent, maar jullie nog niet officieel verkering hebben", leg ik uit. "Zoals Carola met Magic Mike."

"Die ook weer op magische wijze verdween ja. Ik heb er alleen even aan geroken."

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Een maand lang op date-tox. Lukt ons dat?'

Het is dinsdagavond en we bellen met beeld en in pyjama. Sportschool dicht, kroeg dicht, Tinder dicht. Nu hebben we niets anders dan elkaar voor vertier en vermaak. En Netflix natuurlijk. En vooruit, een boek.

"Ik heb al maanden geen mooie nieuwe kleding meer gekocht", jammer ik. "Logisch ook wel, want er is geen gelegenheid meer om je echt voor op te tutten."

"Nou, ik wel hoor", glundert Julie. "Ik heb online blouses gekocht, en hakken en zelfs een tas. Volgende week begin in met mijn nieuwe baan en dus trakteer ik mezelf op een nieuwe look. Kan ik met daten ook gewoon aan. In februari."

Alleen koffie, niet zoenen

"Een blouse?", vraagt Carola. "Mijn date-regel is altijd een jurk. Minstens de eerste drie dates. Je moet zo’n man toch veroveren met je waar, of niet soms?"

"In jouw geval is die waar minstens een meter lang, dus ik snap jouw succesnummers wel", lach ik.

"Nou, ik vind het onzin hoor", reageert Julie. "Een broek en een blouse vind ik gewoon het fijnst."

"Tellen friendzone-dates ook?", vraag ik. "Thijs appt nog wel eens. Als ik met hem koffie ga drinken en niet ga zoenen, mag het dan wel?"

"NEE!", klinkt het in koor.

Pam Pam

"Als alleen serieuze dates tellen, zit ik nog goed", glimlacht Julie.

"Hoezo?", willen Carola en ik weten.

"Oh, gewoon."

"Julie! Vertel!"

"Nou, misschien, heel misschien, heb ik wel een zoet snoepje om de hoek wonen. Voor de lekkere trek, zeg maar."

Ik klap in mijn handen en Carola zwaait door de lucht.

"Julie! Wat goed!", roep ik. "Naam, leeftijd, lengte: even de stats graag."

"Max. 36. Maximaal", glundert Julie.

"You Go Girl!", roept Carola trots en ik ben het roerend met haar eens. Die lieve Julie. Wat een stappen zet ze toch voor zichzelf.

Carola Carola

"Vind je hem echt leuk?"

"Ik vind hem gezellig. En de seks is goed. En dat is in dit geval precies genoeg."

"Maar Julie, hoe gaat dat dan? Vertel eens wat meer!", roep ik enthousiast. "Jij appt hem als je zin hebt in gezelligheid en dan komt hij langs?'

"Zo ja. We appen af en toe een grapje, en zo’n vlammetjes-emoticon als er gesekst kan worden."

"Waaahahahaha! Julie! Ik ben zo trots op je!", gilt Carola.

"Hij is wel van de Maximale aanpak", doet Julie uit de doeken. "Want de eerste keer had ik meteen een zuigzoen op mijn borst te pakken." 

"En wanneer zie je hem weer?", vraag ik. "Maximaal genieten heb jij wel even verdiend, hé schat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Pam: 'We zijn ondatebaar geworden'

Julie Julie

"Ach, ik zie wel", doet Julie stoer. "Ik heb hem niet nodig natuurlijk. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dat is het idee."

"Hoe vaak heb je hem nu gezien?", wil Carola weten. "En waarom vertelde je het niet meteen?"

"Een keer of vijf", antwoordt Julie. "Het is zoals ik eerder al zei, een beetje privacy leek me wel fijn in dit project. Van vleeskleurige beha’s naar vleselijk snacken is nogal uit m’n comfortzone, zoals je weet."

We schateren alle drie. Wij hebben helemaal geen kroegen, wereldreis of goede voornemens nodig om 2021 tot een succes te maken. Missie 'januari date-tox' failed maar wat mij betreft is Julie sowieso een winnaar.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore