Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Zonder Bridgerton en WIDM hadden we elkaar allang de hersens ingeslagen'

Beeld © Getty Images

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: Franke ontsnapt aan de grauwe lockdowndagen door weg te dromen bij kijkcijferkanon Bridgerton. "De torso van de Duke of Hastings is behoorlijk indrukwekkend."

Hoe we ons moeten vermaken, wordt een steeds grotere uitdaging. Werkelijk elk bos in de buurt hebben we afgewandeld, elke speeltuin in een radius van tien kilometer is bezocht en de fietspaden liggen er inmiddels door ons getrap versleten bij. We hebben zoveel geknutseld dat we de komende drie winters lange tanden krijgen van klei, papier en verf en de oud-Hollandse spelletjes komen inmiddels ook onze neus uit. De woorden 'koekjes bakken' kan ik al helemáál niet meer horen.

Gelukkig is daar internet. En tv. Hoe we deze lockdown waren doorgekomen zonder het wereldwijde web, televisie en allerhande apps die terugkijken mogelijk maken, is me schier een raadsel. Ik denk dat we elkaar dan allang de hersens hadden ingeslagen van frustratie en verveling. Maar nu is dat niet nodig, want iedereen heeft zijn eigen favoriet. Zolang wij niet hele dagen naar buiten kunnen, lekker chillen in de zon, vrees ik dat we allemaal aan onze schermpjes gekluisterd zitten.

Wie
Lees ook:
Wie is de Mol? in tijden van corona: hoe hebben ze dat gedaan?

Puk (8) en Olle (6) zijn helemaal into Wie is de Mol? Niet alleen met het programma zelf, ook met Moltalk en Mollenstreken vermaken ze zich uitstekend. Na een intensieve schooldag met juf Zonnebloem (dat ben ik) duiken ze achter de tablet voor de avonturen van Mil en Buddy, Erik en Marije (ja, ze kijken vorige seizoenen en dit seizoen door elkaar heen. Waarom, geen idee, maar zolang ze stil zitten te kijken vind ik het allemaal best).

Manlief en ik dachten alles van Netflix inmiddels te hebben grijsgedraaid. Suits, Emily in Paris, Outlander, we hadden het allemaal geduldig afgewerkt en hadden stevig behoefte aan een nieuwe verslaving, maar wat? Ik vroeg mijn online vrienden en kennissen om hulp. Geen ellende, moord en doodslag, bloed of horror graag. Het antwoord daarop was unaniem: Bridgerton.

Oeh
Lees meer:
Oeh la la: Bridgerton krijgt mogelijk 8 (!) seizoenen

Och hemeltje lief, mensen. Zo komen we de winter wel door, hoor! Die prachtige kostuums en kastelen. Die dramatische geheimen die aan het licht komen. De stomende seksscènes met die goddelijke torso van de Duke of Hastings in beeld! Vanaf de eerste seconde wisten we allebei: dit is onze nieuwe binge-vriend. Een soort Gossip Girl meets Fifty Shades meets elk mogelijk kostuumdrama: what’s not to like?

Wij zijn, kortom, weer even onder de pannen. Na een lange Groundhog day van lesgeven, lunchen, nog een beetje les, een half uur naar de speeltuin, tussendoor proberen te werken, koken en in bad, is er nu een sprookjeswereld waar je u tegen zegt om in weg te duiken.

Even geen lockdown of mogelijke avondklok

Vanaf half negen bestaat er in ons huis geen corona, geen lockdown, geen mogelijke avondklok. Nee, dan vragen we ons af wie Lady Whistledown toch is, wie ingetekend heeft op het balboekje van wie, en wat er nou precies gebeurde op het feestje van de koningin. Dat alles gehuld in fluweel en ruisend zijde, roddels op de dansvloer, met op de achtergrond klassieke muziek van Ariana Grande en Billie Eilish. Wij mogen dan in het echte leven tegen een avondklok aan zitten te hikken, in Bridgerton gaat het festivalseizoen in volle vaart door. En man, wat genieten we ervan. Laten we hopen dat er nog vele seizoenen mogen volgen.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.