UpDate

Pam: 'We zijn ondatebaar geworden'

30 december 2020 15:35
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam en Carola betwijfelen of zij nog wel date-materiaal zijn, terwijl Julie juist dolenthousiast is over haar laatste date.

Carola, Pam en Julie zoeken liefde bij elkaar op kerstavond en proosten op de vriendschap die het altijd zal winnen van de liefde. En toch willen Carola en Pam maar wat graag weten waarom Julie ineens zo principieel doet over haar privacy. 

Het is derde kerstdag en we rapen onszelf weer bij elkaar. Vanochtend lag ik huilend onder een dekentje op de bank, jammerend om alles en iedereen. Dus ik bel Carola.

"Kerst is ook gewoon moeilijk", sust ze. "Jij mist een echte verkering, ik rouw om mijn uit elkaar gevallen gezin. Ook al weet ik nog steeds dat het op alle andere dagen van het jaar een goed idee is. Maar nu is het gewoon heel stom."

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

We plannen een uitkaterborrel met loempia’s en kliekjes kransjes. We hebben de kerst samen ingeluid en zwaaien 'm samen uit. In de tussentijd heb ik met mijn vader, zus en jankende neefjes zuchtend de finish gehaald, heeft Carola in haar jacuzzi de kerst van zich afgeweekt en had Julie ineens een date op tweede kerstdag.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Laat Robert ons geloof in de liefde weer aanwakkeren'

Pam Pam

"Ik heb dus een nieuwe tactiek", biecht Julie op. We zitten net aan de eerste wijn en we hangen aan haar lippen. "Al dat geapp heeft helemaal geen zin. Je moet gewoon het hulpeloze meisje uithangen, dat vinden mannen dus heel comfortabel."

"Hoe dan??", willen Carola en ik allebei weten. "Je bent toch een powervrouw?", zei ik.

"Ben ik ook", knikt Julie. "Maar dat hoeven zij nog niet te weten. Sinds ik in mijn profieltekst heb gezet dat ik niet in het donker durf te rijden, willen ze me allemaal komen ophalen."

"Tuurlijk Julie!", giert Carola.

"Ja echt!", zegt ze triomfantelijk.

"Rijden is ook wel een lekker dubbelzinnige boodschap op Tinder, vind je niet?"

HAHAHAHA!, schateren we.

"Zo had ik er nog helemaal niet naar gekeken", antwoordt Julie beteuterd.

Weer op de markt

"Maakt niet uit lieffie", zeg ik. "Het werkt toch? Ik denk dat ik vanaf volgende week mijn tekst aanpas in: 'Wil jij met mij daten voor het eten?' En dat ik dan een foto van mijn gesloopte keuken toevoeg."

“En Jeppe dan?", legt Julie de vinger op de zere plek. "Weet hij al dat het uit is, of heeft hij nog wel verkering met jou?"

"Nou, weet je..."

"Als hij niet bij je is tijdens de feestdagen, dan is het dus ook niks", vult Carola aan. "Dus Pam mag gewoon weer de markt op hoor. En je mag altijd bij mij en de kinderen een bordje aanschuiven he, dat weet je."

Carola Carola

Ik weet dat ze gelijk heeft, maar een teleurstelling veeg ik niet zo makkelijk weg. Hoe kan het nou dat iemand eerst 'claim' op een briefje schrijft en vervolgens zo afwezig doet? Hij kan het toch ook gewoon zeggen als hij me niet meer leuk vindt? In ieder geval vind ik er nu zelf niks meer aan, en dat ga ik hem zeggen ook. Als hij ooit weer belt. Maar goed, nu gaat het niet om mij. Het gaat om Carola en Julie die allebei een dateverhaal hebben.

"Met wie zat jij in je jacuzzi Carola? Was Mike weer terug?" vraag ik daarom.

"Nee, weet je nog Folkert? Met wie ik in die boot stapte van de zomer?"

"Jaaa, die je aan het einde een portie tweedehands chinees aanbood?", lach ik.

"Ja! Nou, die appte me een fijne kerst en die heb ik toen uitgenodigd voor een borrel. Lekker spontaan, ja toch."

"En is er nog gezoend?", vraag ik.

"Ja, maar meer ook niet. En dit was het weer hoor. Ik snap nu wel weer waarom het destijds ook al op niks uitdraaide. Hij lacht te hard om zijn eigen grappen en slaat zichzelf dan op zijn knie. Gigantische afknapper vind ik dat."

"Oh gut, we zijn echt ONDATEBAAR!", roep ik.

Lachsalvo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carola: 'Dit is wel een heel bijzondere soa'

Julie Julie

"Ik niet hoor", grijnst Julie. "Ik had de leukste date ooit gisteren. Oóit. En vanochtend stond hij zingend ontbijt voor mij te maken. Dus."

"Wie dan? Waar dan? En kende je hem al?", geef ik Julie de third degree.

"Van een vorige visronde nog, en we kwamen nu weer in contact. Dus ook een spontane avond, net als Carola. Maar jeetje, wat was hij romantisch! Overal stonden kaarsjes, hij speelde gitaar voor me en bleef maar zeggen hoe mooi ik was."

Julie’s blije snoetje doet ons allemaal smelten.

"Hoe raar en naar dit jaar ook was, met deze herinnering sluit ik het af", zegt Julie. "Met goede hoop voor de liefde en onvoorwaardelijke liefde voor jullie." En we proosten.

Zelfde plaats, zelfde tijd, zelfde ladies, oudjaarsavond besluiten we.

"Ik neem mijn duurste champagne mee!", roep ik.

"Ik maak de jacuzzi schoon!", roept Carola.

We gaan hoe dan ook gierend het nieuwe jaar in.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore