UpDate

Pam: 'Laat Robert ons geloof in de liefde weer aanwakkeren'

23 december 2020 17:33
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam probeert er achter te komen waarom - en vooral over wie - Julie zo geheimzinnig doet. Bovendien lijkt een kerst zonder mannen ineens een heel goed idee.

Pam blijft maar krabben op haar hoofd en is bang dat ze hoofdluis heeft. Een bijzonder originele soa, vindt Carola. Moet ze het tegen Jeppe zeggen? En waarom komt Julie eigenlijk met zo’n rood hoofd in beeld?

Op mijn vissende appjes hapt ze niet, dus tijdens mijn lunchwandelingetje bel ik Julie maar even. Ze voert iets in haar schild, dat kan niet anders. Normaal zit ze altijd bovenop haar telefoon.

"Hoe is het?", vraag ik voorzichtig. Er komt een heel verhaal over huishoudelijke klusjes, actielijsten en opticienafspraken, maar geen woord over het gekke videobelmoment van gisteren.

"En moet je verder nog iets aan me vertellen?", probeer ik.

Maar ze zwijgt nog steeds in alle toonaarden. Nu is zij altijd al de meest serieuze van ons drieën, maar zo ken ik haar niet.

"Heb je Jeppe al verteld dat hij door de wasstraat moet met z’n coupe soa?", wil Julie weten. "Het is wel zo eerlijk om het te vertellen, ook al viel het bij jou mee."

"Nee. En weet je, het is ook al drie dagen stil van zijn kant, dus hij zakt er maar even in. Ik ga niet achter hem aanlopen."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Dit is wel een heel bijzondere soa'

"Groot gelijk, schatje. Maar waarvoor ik bel", komt Julie meteen ter zake. "Kan ik nog iets voor je doen voor tweede kerstdag? Ik weet dat je eten besteld hebt bij een restaurant, maar zal ik nog hapjes maken voor bij de borrel? En heb je genoeg wijn in huis?"

"Dat is lief van je, maar ik heb een hele paal vol met wijn, dus dat komt wel goed. En hapjes heb ik ook al geregeld. Wat trek jij aan eigenlijk? Hebben we een dresscode? Carola komt vast in het goud."

"Moet ik een jurk aan, Pam? Ik kom liever in pak."

"Kom jij toch lekker in pak Julie. Als je maar komt. Daarover gesproken… wanneer kwam jij eigenlijk voor het laatst?"

"Pam! Dat gaat je helemaal niks aan."

Persoonlijk kerstmannetje

"Je hoofd was zo rood, ik dacht dat we je betrapten", lach ik. "En je zou toch je persoonlijke kerstmannetje zoeken?"

Stilte.

"Juul? Wat is er? Waarom doe je hier zo ingewikkeld over ineens?"

"Nou, weet je, jullie hoeven gewoon niet alles van me te weten."

"Oehhh!", roep ik. "Dus er is wel iemand? Wat is ermee? Kennen we ‘m? Is-ie getrouwd? Wat wat wat?"

"Ik zeg niks", houdt Julie vol.

"Schaam je je voor hem dan?"

"Nou, ik hang op hoor", lacht Julie. En mijn 'nee!' galmt na in de lange tuuuuuut-toon.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Zuchtend schuifel ik door mijn huis. Wat een rare dagen zijn dit. Ik heb niet eens meer iets op te ruimen thuis, ik heb Netflix uitgespeeld en ik vind Jeppe maar stom. Wat is dat toch met mannen die eerst bijna bij je willen intrekken en daarna ineens te druk zijn om ook maar één appje naar je te sturen? Doodmoe word ik ervan.

"Mannen zijn stom!", jammert ook Carola even later. Ze staat met een doos bonbons en een aangebroken fles wit voor mijn deur.

"Mike zei dat hij het allemaal niet weet, dus ik heb gezegd dat hij maar moet gaan dan. Maar ik vind het dus wel stom. Het is 'graag' of 'heel graag' en niet dat halfbakken getwijfel hoor."

"Amen!", proost ik met haar mee. Ik ben blij dat ze er is.

Geloof in de liefde

"Weet je wat?", roep ik. "We bellen Julie ook, en dan bestellen we samen roti en gaan we de All You Need Is Love-kerstspecial kijken. Laat Robert en de zijnen ons geloof in de liefde alsjeblieft weer een beetje aanwakkeren."

"Doen we!", antwoordt Carola, terwijl ze haar schoenen uittrekt en haar eigen velourse joggingbroek en slofjes uit mijn kast pakt en aantrekt. Heerlijk hoe thuis we zijn bij elkaar.

Julie hoeft geen seconde na te denken en zit een half uur later ook op mijn bank. Ik gooi om half 5 mijn out-of-office er al op en zet mijn telefoon op vliegtuigstand. Niemand hoeft me te bellen, want de allerbelangrijkste mensen zijn toch al hier.

Merry Christmas!

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

UpDate is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De echte namen van Pam, Carola en Julie zijn bekend bij de redactie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore