UpDate

Julie: 'Dus jij ligt nu aan de ketting?'

02 december 2020 14:28
Beeld © Getty Images

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam, Carola en Julie bespreken de relatiestatus van Pam en haar collega Jeppe nu hij haar 'geclaimd' heeft via een briefje.

Jeppe maakt er serieus werk van met Pam, en stopt stiekem een briefje met 'claim' in haar jaszak. Carola en Julie lonken ondertussen al naar kerst en maken plannen en zetten bomen op. Misschien moet Pam toch ook eens bedenken wat ze wil.

De foto van Jeppe’s post-it in de UpDate-appgroep is een open uitnodiging voor een uurtje videobellen en voor de gelegenheid pakken we er alle drie een wijntje bij. Het liefst zou ik mijn meiden weer even van dichtbij zien, maar Julie heeft net een coronatest gehad, dus we moeten het even houden bij liefde op afstand. Kutvirus.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'En dat vind jij wel een gesprek voor op kantoor?'

"Dus jij ligt nu aan de ketting?", wil Julie weten. "Krijg je toch de kriebels van, van zo'n briefje. Of niet Pam?"

"Kriebels? Hoezo? Ik vind het juist wel sexy als een man weet wat 'ie wil. Een beetje dominantie is best lekker op z'n tijd hoor", vindt Carola. "En Jeppe laat duidelijk zien dat hij je wil. Is toch heerlijk als een man moeite voor je doet?"

Nieuwe schoonouders 

"Is ook zo. En dat doet Jeppe wel. Hij geeft me veel aandacht en daar ga ik goed op. En hij kookt voor me, zet cappuccino's op mijn bureau en belt me elke dag. Dus zo gek is het allemaal niet, die claim. Maar jeetje, waar zeg ik dan 'ja' tegen? Zit ik dan deze kerst ineens bij mijn nieuwe schoonouders aan de dis? Plannen we de zomervakantie alvast? Ik zie dat nog helemaal niet gebeuren, joh. We zijn nog niet eens een weekend weggeweest samen!"

Julie knikt instemmend. "Precies mijn punt, Pam. Laat hem eerst maar eens bewijzen of hij nog steeds leuk is als je een paar dagen samen bent."

"Wat heb je eigenlijk tegen hem gezegd, nadat je het briefje vond?", vraagt Carola.

"Nog niks", geef ik beschaamd toe. "Want hoe leuk en romantisch ik het ook vind, het is geen gat-in-de-lucht-moment."

Pam Pam

Kerstballenseizoen 

"Steek het compliment maar in je zak, en verder niks", zegt Julie. "En bovendien: het kerstballenseizoen is weer geopend, en je weet maar nooit wat daar nog uit komt."

We schateren. Het kerstballenseizoen is inmiddels een begrip. Sinds we singe zijn, valt het ons namelijk op dat zodra de kalender december aantikt, oude lijntjes ineens weer van zich laten horen. Heb je maanden (of zelfs jaren!) geen contact gehad, verschijnt er ineens weer een 'Hoi' in je beeldscherm. Geen vraag hoe het gaat, geen uitleg voor de lange radiostilte, alleen een speldenprikje. Voorzichtig aftasten of er nog wat te halen valt, zo in de aanloop naar de donkere dagen.

Carola Carola

"Ik had er al twee deze week", glundert Julie. "Tino, de vrolijke vogelaar, typte 'Hee' en Marcel wilde weten of mijn nieuwe bank nog steeds bevalt. Die al anderhalf jaar staat."

Lachsalvo.

"Bij mij is het nog rustig", pruilt Carola. "Maar, december is nog jong he? Verwacht jij nog iets, Pam? Ik zou zelf een zwaai van Folkert wel leuk vinden."

"Ik hoop nog steeds wel op een teken van leven van Thijs", zucht ik. "En als hij het niet doet, stuur ik hem misschien zelf wel een warme kerstgroet. Zo eerlijk ben ik dan ook wel weer. Ik vind het gewoon zo jammer dat er nog zo’n open eind is. Hij was toch de man die me het diepst raakte. Letterlijk en figuurlijk, trouwens."

We gieren het uit.

"Weet je wat? Ik ga die Marcel gewoon eens terug appen", lacht Julie. "Misschien is het helemaal geen gek idee om dit jaar mijn persoonlijke kerstman op de bank te hebben."

Julie Julie

Door de wasstraat 

"Moet je doen Julie", lacht Carola. "Al is het maar voor het verhaal. Overigens moet ik nu ophangen meiden, want ik krijg zo Mike’s kerstballen hier op de bank en ik moet zelf nog even gauw door de wasstraat."

"Of je wacht tot hij er is, en je gaat samen", tipt Julie.

"JUUL!", roepen Carola en ik in koor. "Wat is er met jou? Je bent wel heel open en lustig voor jouw doen."

"Niks hoor", glimlacht ze. "Ik ben gewoon blij."

Met een warm hart en zere kaken van het lachen hang ik op. Meteen daarna belt Jeppe, maar ik laat 'm voor nu even gaan. Ik houd deze vibe liever nog even vast en ga lekker douchen. Dat briefje kan ik ook best morgenochtend pas vinden.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore