UpDate

Pam: 'En dat vind jij wel een gesprek voor op kantoor?'

25 november 2020 15:18
Beeld © Getty Images

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: collega Jeppe schept verwarring met zijn opmerkingen naar Pam en Julie wil kerstplannen maken.

Carola en Pam proberen Julie ervan te overtuigen toch eens een friend-with-benefits te overwegen, want die pandapunten beginnen aardig op te lopen. Julie zelf hoopt vooral op haar nieuwe werk een nieuwe liefde te vinden en dat digidaten even te laten voor wat het is.

"Je kunt erom lachen, maar ik ga vanmiddag mijn kerstboom al zetten hoor, met de kinderen", lacht Carola door mijn carkit. Ik word altijd vrolijk van haar stem. "Ik heb groot ingeslagen bij m’n favoriete winkel en allemaal nieuwe gouden ballen, wit met gouden slingers en een extra grote piek. Hou ik sowieso wel van, zoals je weet."

"Groot gelijk schat", lach ik. "En weet je, misschien doe ik dat dit jaar ook wel. Normaal vond ik dat nooit zo nodig, want ik woon toch alleen en vier kerst altijd bij familie en vriendinnen, maar nu is het anders. Die corona komt mijn neus uit. Sommige dagen vind ik het wel oké zo thuis en lekker rustig, maar op andere momenten word ik er echt somber van. Iemand noemde het laatst een coronacoaster qua emoties en ik denk dat dat wel klopt. Ik ben blij dat het vandaag weer mijn beurt is om naar kantoor te gaan. Sta nu voor de deur trouwens, dus ik ga naar binnen. Spreek je later lieffie!"

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Je bent zo'n matchesverzamelaar geworden'

Jeppe staat me al op te wachten bij de deur, met een cappuccino in zijn hand. "Voor m'n meisje", glimlacht hij. Hij ziet er bijzonder smakelijk uit met zijn donkerblauwe chino, grijze overhemd en knappe hoofd. Alleen die blote enkels in zijn instappers hoeven voor mij niet zo. Maar ja, er moet wat te wensen overblijven toch?

"Meisje ja?", plaag ik. "Lekker hoor, dank je wel."

"Vrouw natuurlijk", slijmt Jeppe. "Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk graag dat je mijn meisje bent."

"En dat vind jij wel een gesprek voor op kantoor?", vraag ik verbaasd. "Zo op de nuchtere maag?"

"Oke, oke, oke, ik hoor wat je zegt", antwoordt Jeppe. "Ik laat je even nu. Succes met je meeting met de Spanjaarden zo Pammetje, pak ze in." Het is moeilijk om hem niet te zoenen nu, met die sexy grijns, maar ik houd me in.

Wat een goed begin van de dag zo. De coronacoaster zit duidelijk in een up vandaag.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

De meeting gaat als een zonnetje. Ik word er steeds handiger in, dat videobellen. Zelfs nu het Zuid-Europese temperament me om de oren vliegt, kan ik goed uitleggen hoe we het project gaan aanpakken en zwicht ik niet voor de drammende Dominic aan de andere kant van de lijn. Na drie kwartier loopt Jeppe langs mijn kamer en maakt met zijn handen een hartje in de lucht. Ik glimlach en blijkbaar werkt dat ook voor Dominic, want hij ontspant zichtbaar.

"Wat doe jij met kerst?"appt Julie tijdens de lunch. Jeetje, daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Het is al volgende maand natuurlijk, en Julie heeft haar planningen graag dichtgetimmerd.

Kerst met haar ex

"Je bent heel erg welkom bij ons, lieve Pam", stuurt ze er achteraan. De lieverd. Julie viert altijd kerst met haar ex, nu ze allebei nog geen nieuwe verkering hebben. Misschien daarna ook nog wel trouwens. Ik vind het mooi dat ze dat zo kunnen. Ook voor hun zoon.

Ik heb nog geen idee wat ik wil dit jaar. Als stelletje ligt dat vast: je bent met elkaar en de rest is extra. Ik zit nu soms liever in mijn eentje kerstfilms te kijken, dan dat ik me ergens het vijfde wiel aan de wagen voel. Wat zou Jeppe eigenlijk doen? Samen met hem de All You Need Is Love Kerstspecial kijken, dat lijkt me dus enig. Maar ja, zijn we daar al? En wat bedoelt hij met 'z’n meisje'? Ik weet niet eens of hij wel exclusief is aan me en ik weet ook niet of ik mijn mooie single bestaan wel wil opgeven voor hem.

Game on

De rest van de middag zitten we allebei in meetings en zie ik hem niet meer. Om half zes klap ik mijn laptop dicht en ga naar huis. Ik hoop Jeppe nog even tegen te komen op de gang, maar zijn deur zit nog steeds dicht. Dan niet. Jas, tas, en vol gas naar huis. Wanneer ik op de parkeerplaats loop voel ik ineens iets ritselen in mijn jaszak. Verrast kijk ik naar een gele post-it met daarop een klein hartje en een boodschap: 'CLAIM'. Game on, Jeppe.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore