UpDate

Carola: 'Je bent zo'n matchesverzamelaar geworden'

18 november 2020 16:01
Beeld © Getty Images

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam en Carola moedigen Julie aan om een Friend With Benefits te zoeken.

Pam stond ineens een spiegelei te bakken voor Jeppe en Carola kreeg een spannend ei-op-afstand van haar vriendje Mike. Julie vindt het ondertussen maar wat jaloersmakend allemaal, die seks om haar heen.

"Ik heb volgende week een sollicitatiegesprek!", jubelt Julie. "Zolang het met mannen niet lukt, stort ik me gewoon op mijn carrière."

We zitten - bij gebrek aan open kroegen - aan een wijnproeverij aan mijn eettafel. Carola staat toastjes te smeren in de keuken en ik biets alvast een olijf. Vandaag is rood en we nippen zes soorten Malbec en Merlot.

"Maar hoezo wil het niet lukken dan, Julie? Reageer je alleen op van die Andreas-types of heb je ook andere matches?"

"De matches, daar ligt het niet aan", zucht Julie. "Op het moment dat ik een date heb, zakt de zin me spontaan in de schoenen. Niet eens de moed nee, echt de zin. En dus zeg ik de helft vaak weer af."

"Geen wonder dat je snakt naar seks", antwoord ik, enigszins bezorgd. "Als je steeds afzegt wordt een nieuwe date alleen maar spannender natuurlijk." Ik neem een grote slok van mijn tweede glas en knik tevreden.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Zo, zo, meneer heeft wel een wensenlijstje zeg'

"I KNOW!", roept Julie. "Ik vind het appen leuker dan het afspreken en ja, misschien wil ik nu wel helemaal geen man. Als ik zie wat jullie allemaal met Mike en Jeppe doen, met samen koken en meerdere nachten samen slapen en zo, dan voelt dat me allemaal wat te serieus.

"Oh, je bent zo’n matchesverzamelaar geworden", lacht Carola. "Waar mannen op Tinder altijd zo huiverig voor zijn. Jij wil gewoon een fwb'tje."

"Ja Julie, zet gewoon in op een gezellige bedbuddy. Iemand die je leuk genoeg vindt en vertrouwt. Misschien zelfs wel iemand die je al kent. Die pandapunten lopen nu al aardig op he, schat", plaag ik.

"Die rijzen de pan uit", zucht Julie. "En aangezien een pandapunt staat voor een maand zonder seks en ik oprecht de tel kwijt ben, is het een trieste toestand. Maar jeetje, een Friend With Benefits, zo ben ik helemaal niet. Ik ben de eeuwige romanticus en zo trouw als een hond."

Julie Julie

Kroegkussen

Carola en ik vinden allebei dat Julie het gewoon eens moet proberen, en ik kan niet ontkennen dat we ons ook wel verheugen op de verhalen die dat met zich meebrengt. De boel mag wel een beetje opgesjeut worden nu er geen onverwachte kroegkussen meer plaatsvinden. Ondertussen heeft Julie al bijna drie glaasjes leeggedronken. "Zo Juul, had je dorst?", vraag ik.

"Ook hiervoor geldt: niet slikken schat!", lacht Carola.

"Goed, ik ga erover nadenken", zegt ze uiteindelijk. "Misschien heb ik straks ook wel een knappe nieuwe collega, net als Pam. Blijkt solliciteren gewoon het nieuwe daten, als ik Tinder heb uitgespeeld."

We gieren.

Carola Carola

Een en al gelukzaligheid 

Carola staat op voor een refill van olijven en aïoli. Ze draagt een lichtblauwe spijkerbroek en een lila trui met een diepe v-hals. Zelfs casual is ze sensueel. Julie en ik zijn team twinning = winning vandaag, met allebei een zwarte broek en een blauw bloesje. Bijzonder gezelschap zijn we zo. 

"Wat loop jij trouwens te stralen, Carola", merkt Julie op. "Heb je toevallig je ei weer in?"

Een grote grijns verschijnt op haar gezicht. "Geen ei, maar hij kwam vanmiddag even langs en we hadden de beste seks in weken. Wat je ziet is dus een en al gelukzaligheid."

"Hij kwam gewoon even langs? Overdag? Maar hij zit toch op de kazerne? En moest jij niet werken?"

"Allebei waar, en toch belde hij ineens dat hij in de buurt was en wel even een bakkie kwam doen. Nog voor de koffie pruttelde, lagen we al horizontaal. Heerlijk hoor! Dat ei heeft ons duidelijk geen windeieren gelegd."

Pam Pam

Man met mening

"Voor mij wordt het een verticaal weekend vrees ik. Jeppe zit bij familie en ik ga mijn boek lezen. Vind ik wel prima, want na drie nachtjes logeren is het wel even mooi geweest", vertel ik. "Hij is echt heel leuk, maar ook een man met een mening."

"Ja, en een wensenlijst, zoals met dat ontbijt. Had 'ie nog meer verlangens?", vraagt Carola.

"Precies! Hij vond dus ook mijn kandelaars niet mooi en miste duidelijk een parmezaansekaasrasp in mijn keukenla. Ik merk dus dat ik daar helemaal niet meer tegen kan, zoveel eisen en aanpassen. Mijn huis, mijn heiligdom. Joe joe."

Amen! roepen we gedrieën. En we proosten. 

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore