UpDate

Julie: 'Hij stuurt me steeds foto’s van wat zijn apparaat allemaal kan'

04 november 2020 10:43 Aangepast: 04 november 2020 10:44
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam besluit collega Jeppe uit te nodigen voor een etentje bij haar thuis en hem nog één kans te geven. Ondertussen krijgt Julie dubieuze appjes.

Pam, Julie en Carola maakten er een ingetogen feestje van in Maastricht, al was niet iedereen het daarover eens. En verder? Julie en Pam wensen seks, terwijl Carola worstelt met de boxers in haar wasmand.

Maastricht ligt alweer mijlenver achter ons en het gewone leven is in volle gang. Voor zover dat kan natuurlijk. Ik mis m’n spontane vrijdagen in de kroeg nu wel, al was zo’n zitfeestje ook niet alles. Volle focus op mijn werk dus nu maar. En op Jeppe, want die jongen doet soms zo mysterieus. Daardoor wil ik alleen nog maar meer van hem weten. Ik heb gevraagd of hij vanavond komt eten. Ik houd dus nooit zo van koken voor dates, dat maakt me veel te onzeker. Maar in dit geval is wéér afhalen geen optie en het voordeel van samen kokkerellen is dat ik hem al vroeg kan volgooien met wijn. Zou hij dan eindelijk blijven slapen?

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Carola: 'Wat als de kinderen zijn boxer in de wasmand vinden?'

Eén van de grote voordelen van zoveel thuiswerken is dat we lekker vroeg kunnen inbellen. Om 16.00 uur is het al zover en heffen we digitaal ons eerste glas.

"Wat zit je er stralend bij, Pam", valt Carola op. "Moet je ons soms iets vertellen?"

"Haha, nee, maar na vanavond misschien wel", grap ik. "Ik ovuleer vandaag en ga alles op alles zetten om Jeppe vanavond in m’n bed te krijgen. Niet voor een baby hoor, maar wel omdat ik nu eindelijk wil weten of hij een beetje goed beslagen ten ijs komt."

"Over ijs gesproken…", begint Julie, maar Carola hamert nog even door op Jeppe.

"Maar je hebt Jeppe toch alweer gezien van de week? En wat doen jullie dan?"

"Thee drinken, kletsen, en werken natuurlijk", antwoord ik beteuterd.

"Ja maar Pám", roept Carola. "Dan leef nu al het stelletjesleven. Maar dan zonder seks."

"I KNOW!", roep ik gefrustreerd. "Daarom ga ik er vol voor vanavond. Koken, wijn en kokerrok. Dan moet het goedkomen."

Julie Julie

"Over komen gesproken…", probeert Julie weer, en deze keer lijkt ze meer succes te hebben.

"Wie komt er bij jou Juul?", lacht Carola. "Andreas", antwoordt Julie droog. "Tenminste, dat biedt hij aan. Hij stuurt me steeds foto’s van wat hij allemaal met zijn apparaat kan. En sinds gisteren ook filmpjes."

"Wuuuuuutttt??", gieren Carola en ik. "Hoezo??", vraag ik meteen. "Wie of wat is Andreas? Ik krijg echt nooit zulke foto’s."

"Gooi ze in UpDate!", lacht Carola. "Deze zaak moeten we even uitvoerig bestuderen."

"Hij begon tegen me te praten op Tinder en dat werden diepe gesprekken natuurlijk, je weet hoe ik ben", vertelt Julie met een blos op haar wangen. "Maar sinds ik hem de upgrade naar WhatsApp heb gegeven, stuurt hij me ineens plaatjes van zijn toestand. Met trucjes en ijsblokjes en borrelglaasjes en alles."

Lachsalvo.

Carola Carola

"En wat stuur jij dan terug?", wil ik weten.

"Niks natuurlijk!", roept Julie. "Ik zeg alleen 'dank je wel'. Blijkbaar vindt hij dat al geil genoeg."

"Je gaat toch niet met hem afspreken Juul?", betuttelt Carola.

"Neehee, beloofd", zegt Julie. "En ik maak zelf ook geen smaakmakers voor hem, want ik wil niet ook in #TeamFred eindigen."

"Goed zo, schat. En zet die pareltjes wel even in de app voor Pam en mij."

En we gieren.

"Ohh jongens, ik ben dol op mijn Magic Mike hoor, maar soms mis ik de jacht wel. Je weet maar nooit wat je opduikelt als je swipet en date. Ik weet nu al dat hij morgen z’n boxers bij me komt ophalen en dat hij de afstandsbediening de hele avond wil vasthouden."

Pam Pam

Vervuld van het lachen begin ik aan de voorbereidingen van mijn romantische avond. Strak zwart jurkje om mijn billen, goede pumps en een extra wolkje parfum. Ik besluit risotto te koken, met veel wijn en lekker lang roeren op mijn sensueelst. Als 'ie dan nog niet hapt dan is het ook maar klaar ook.

Jeppe stapt precies om zes uur mijn huis binnen met een chique Merlot onder zijn arm.

"Hmmm, wat zie je er heerlijk uit popje", grijnst hij, terwijl hij zijn arm om mijn middel slaat. Met een ferme zwier gooit hij me in zijn armen en kust me vurig. Mijn voetje vliegt in de lucht alsof het cheesy Hollywoodfilm is.

Terwijl ik wulps sta te roeren in mijn potje risotto, glijden Jeppe handen over mijn rug naar mijn billen. Met zachte kneepjes trekt 'ie mijn jurkje steeds verder omhoog. Ondertussen kust hij voorzichtig in mijn nek en vergeet ik van de weeromstuit te roeren.

"Zet jij dat fornuis maar even uit", fluistert hij in mijn oor. "Dan stoken we eerst samen het vuurtje even op." En ik glijd in zijn armen als het laatste klontje roomboter in de pan.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore