Update

Carola: 'Wat als de kinderen zijn boxer in de wasmand vinden?'

28 oktober 2020 15:13
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de vrijgezelle vriendinnen helpen Julie met het opstellen van een lijst met 'verboden vruchten'.

Pam vraagt zich af waarom Jeppe zich zo kuis gedraagt en Julie laat Carola en Pam, ietwat onvrijwillig, voor haar swipen in Maastricht. 

Bons! Bons! Bons!

De receptioniste vraagt vriendelijk doch dringend of de muziek uit kan, want andere hotelgasten hebben geklaagd over overlast. We kijken elkaar verbaasd aan. Het is vrijdagavond half zeven, hoe erg kan het zijn? Beteuterd zetten we Dolly en Miley weer af.

"Nog een wijn dan maar?", moedert Carola. En alle drie steken we ons lege plastic bekertje richting de fles.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Julie: 'Ik wil ook iemand om uitgestelde seks mee te hebben'

Pling!

Het is Julie's telefoon. "Oh ik heb een match!", roept ze, enigszins verbaasd. 'Geef snel door wanneer je Timo wilt ontmoeten', pusht de app. "Maar ik wíl Timo helemaal niet ontmoeten", zegt Julie beteuterd. "Ik vind ‘m niet echt knap hoor. En hij kijkt agressief."

'Laat eens zien dan", zegt Carola en ze grist de Julie's telefoon uit haar hand. "Oh nee, lelijke tanden ook. Next."

"Ja hallo!", roept Julie verontwaardigd. "Jullie hebben hem voor mij gematcht. Ik vrees met grote vrezen wat er nog meer tussen zit straks."

"Dit is de schuld van Pam", lacht Carola. En we gieren.

"Oke, oke, ik lette niet goed op. Maar Julie, we gaan ook een lijst met verboden vruchten voor je opstellen hoor. Een beetje match magic kun je wel gebruiken. Anders zit je deze hele lockdown weer alleen met Luz."

"Ja!", roept Carola. "Regel 1: geen expats meer. Dat is alleen maar gedoe met Kerst straks."

"Precies!", beaam ik. "En regel 2: Hij moet niet meer met huisgenoten wonen."

"Of met zijn ex!", lacht Julie.

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"Hij moet sowieso over zijn ex heen zijn", vult Carola aan.

"En geen hond hebben!", roep ik.

"Dat vind ik nog het minst erg van het hele lijstje", antwoordt Julie. "Maar als 'ie meer dan twee huisdieren heeft, haak ik echt af."

"En meer dan twee kinderen?", vraag ik.

"Oeh, gewetensvraag", geeft Julie toe. "Dat kan misschien nog net, zolang hij er maar geen meer wil. Ik heb mezelf beloofd nooit meer te baren."

"Oke, en dan de secundaire voorwaarden", begin ik: "Minimaal 1,85 meter, maximaal 40 jaar en, Julie, ook niet jonger dan 28. Zo’n jong snoepje lijkt lekker, maar al die suikers zijn niet bij te houden joh."

Beter lesbisch  

"Liever een jong hapje in de buurt dan een belegen type op afstand hoor", vindt Julie. "Ik wil wel iemand die 's avonds spontaan een kopje thee en chocolade komt brengen."

"Dan kun je maar beter lesbisch worden", giert Carola. "Het enige wat een man ‘s avonds komt brengen is zichzelf. En zijn vuile was."

"Was?", vraag ik verbaasd.

"Magic Mike de militair flikte het gewoon om zijn vuile boxershort in mijn wasmand te mikken", legt ze uit.

"Niet!", roept Julie. "Of je die ook nog even wilde strijken na het wassen zeker?"

"Tja… ik heb 'm ongewassen weer mee teruggegeven en zei dat 'ie iets vergeten was laatst. Daar ga ik toch niet aan beginnen zeg. En stel dat de kinderen ineens zo’n knaloranje ballenbroekje in de was vinden. Ik moet er niet aan denken zeg. Die schatten denken dat ik elke dag braaf aan de thee zit als ze bij papa zijn en dat wil ik graag zo houden."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Julie: 'Huidhonger to the max, ik heb echt nieuwe aanwas nodig'

"Ik ben ineens zo benieuwd wat Jeppe draagt", mijmer ik. "Ik hoop niet van die wijde gevallen. Zit je op de bank en dan bungelt de boel zo uit zijn linkerpijp. Brrr."

"Nou, dat nog liever dan zo'n ballenknijper hoor", zucht Julie. "Met bijpassend hemd. Dat trof mijn vriendin Merel een keer. Ze heeft hem gewoon naar huis gestuurd."

Lachsalvo.

"Zeg lieverds", zeg ik. "Ik heb dus even een lijstje bijgehouden met verboden vruchten. Ik zit inmiddels op 12. Zouden we misschien te veeleisend zijn?"

"NOOIT!", roepen we in koor.

"We houden elkaar juist scherp", lacht Carola. "Dat is pas liefde." En we proosten. Op dit weekend, op de liefde en op elkaar.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore