UpDate

Julie: 'Ik wil ook iemand om uitgestelde seks mee te hebben'

21 oktober 2020 16:41
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de drie vriendinnen gaan op een coronaproof weekendje weg naar Maastricht.

Julie heeft behoefte aan een nieuwe liefde, of op zijn minst een corona-buddy. Carola en Pam besluiten haar te helpen en maken een profiel voor haar aan op een datingsite. Ondertussen beleefde Pam een wonderlijk wilde thuiswerkdinsdag met Jeppe.   

"Ik haal je morgen om 11.00 uur op Julie, en Pam om 11.15 uur", zegt Carola in ons laatste-avond-belletje. "En jullie weten het he, één koffer en één tas wijn."

"Oke, oke, oke", lacht Julie. We hebben er een uur over gebakkeleid, en uiteindelijk besloten om toch een nachtje naar Maastricht te gaan. We zijn corona-vrij getest, gelukkig, en met wijn, chocolade en een draagbare box maken we er een virusveilig feestje van.

"Wim-Lex dacht ook dat het nog wel kon", grap ik.

"Sssstt!", sist Carola. "Hebben we eindelijk alle kinderen ondergebracht en Julie aan boord, dan moet jij niet ineens een potje gaan lopen te zitten te stoken, schat."

"Ho ho ho, iets meer credits graag, Carola. Zeker weten dat ik meega, al moeten we de hele dag op die hotelkamer blijven. Ik hoop trouwens wel dat we een bad op de kamer hebben."

"Ja goed idee!", zeg ik. "We nemen bruisballen en maskers mee en gaan er een mini-spa van maken."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Julie: 'Huidhonger to the max, ik heb echt nieuwe aanwas nodig'

Julie Julie

De volgende ochtend ronkt Carola’s zwarte SUV precies om 11.15 op mijn stoep. Julie zit al voorin en heeft zo te zien haar stoute hoofd op. "Ik heb een playlist vol boybands gemaakt, dus we kunnen gaan hoor!", lacht ze.

"En ik heb er nog wat smakelijke Nederlandse rappers tussen gezet, voor de broodnodige balans", voegt Carola toe.

"Wat heerlijk lieffies!", glunder ik. "Ik heb twee repen chocola en alle maskertjes en crèmes die ik kon vinden. Dit wordt een fantastische trip!"

Het is een flink eind, van Den Haag naar Maastricht, maar de tijd vliegt. We lachen, gieren en brullen mee en stoppen onderweg voor koffie, kaasbroodjes en matching mondmaskers.

"Owwww, ik vind Jeppe zo leuk", vertel ik als we weer rijden. "Dinsdag was hij er dus en gisteren zat hij steeds naar me te knipogen op kantoor. Ik zweef steeds twee centimeter boven de grond als ik hem zie. Maar ohhh, wat is het moeilijk om mijn gezicht in de plooi te houden. Ik kan écht niet hebben dat mijn collega’s het door hebben natuurlijk. Daten met een collega is totaal niet professioneel en al helemaal niet als interimmer."

Pam Pam

"Zijn jullie echt al aan het daten dan?", vraagt Carola. 

"Volgens mij wel. Niet dat we ergens heen kunnen trouwens", grinnik ik. "Alle restaurants zijn dicht, dus het is meteen thuisdaten."

"Of een weekendje weg", vult Julie aan. "Hotelseks is immers de beste seks."

"Nou, we hebben nog helemaal geen seks gehad zelfs."

"NIET?!", roepen Julie en Carola in koor.

"Hoezó niet?", vraagt Carola verbaasd. "Heb je de date-vier-regel weer van stal gehaald?"

"Was het maar zo. Nee joh, ik dacht dinsdag en gisteravond weer: kom maar door. Maar niks van dat alles. Hij blijft niet eens slapen. Komt vanzelf zegt-ie, het moet wel romantisch zijn. Zo klinkt het ook wel, maar ergens baal ik ervan. Ik ben nu al bijna verliefd en wat nou als het straks in bed helemaal niks is? Goede seks is toch een soort zuurstof voor me."

Carola Carola

"Joh, dat is toch juist hartstikke romantisch van hem. Misschien maakt 'ie ook nog wel ontbijt op bed voor je", zwijmelt Julie. "Of hij schrijft een gedicht. Daar hoop ik op, een dichtende man."

"Mijn man kan anders ook van alles bij me dichten", giert Carola en al schaterend bereiken we de parkeergarage naast het hotel. Eenmaal ingecheckt trekken we de wijn open en schalt Ronnie Flex door de boxen. 'Soms moet je investeren in de liefde', weet hij en ik denk dat hij gelijk heeft. Ik maak snel een knappe selfie en stuur 'm naar Jeppe.

"Ik kom je gauw weer kussen, knapperd", stuurt hij terug.

"Ik wil ook iemand om uitgestelde seks mee te hebben", zucht Julie.

"Geef je telefoon maar," lacht Carola. "Dan gaan Pam en ik wel even voor je swipen."

"Nee, dat doe ik z…", sputtert ze, maar het is al te laat.

"Ohh ja, deze is leuk!", roep ik. En we houden Julie's telefoon zo ver mogelijk bij haar vandaan.

"Ook jij moet soms investeren in de liefde, Juul. En wij helpen je wel even een handje."

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore