Bij ons thuis

'In de supermarkt werd geflirt dat het een lieve lust was'

21 oktober 2020 12:57
Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: Franke gaat naar de supermarkt en ontdekt dat er lustig op los wordt geflirt. "Hij is zo knap, echt. OMG!"

De supermarkt, daar kom ik al jaren zo weinig mogelijk. Dat komt omdat Puk (8) en Olle (6) gezellige supermarktuitjes schier onmogelijk hebben gemaakt. Door te krijsen in de kar. Door elkaars haren uit te trekken wie de 'bliep-bliep' (scanner) mag vasthouden. Door de hielen van mede-supermarktganger kapot te rammen met die kleine ^&$#$%-karretjes. Met dreigementen als 'Geef me Bana!! Bana NU!!', waarmee Olle als peuter bedoelde dat als ik niet heel subito een banaan naar hem zou smijten, hij met tergende drama’s languit op de vloer zou gaan liggen blèren. Rondvliegende krentenbollen, opgestoken middelvingers, opengerukte eierkoekverpakkingen: vinkvinkvink, de volle bingokaart 'supermarktleed', ik heb ‘m hoor! 

De laatste jaren staat hier daarom elke week, keurig op hetzelfde tijdstip, een knappe jongen voor de deur met kratjes boodschappen en een pinautomaat. Manlief sjouwt het spul naar binnen, ik reken af, en tien minuten later zitten we dan alle twee tevree aan de vers aangeleverde waar. Heerlijk! Zeker nu met corona is het uitkomst, want ik hoef er de deur niet voor uit, ik hoef geen mondkapje op, en hoef niet te parkeren op een onmogelijke plek. Wat wel jammer is, is dat er nu hele mensenmassa’s het gemak hebben ontdekt van online bestellen, waardoor ik onlangs opeens met een slecht werkend boodschappensysteem zat opgescheept. En in de warrigheid die toen ontstaan was, ik helemaal vergat onze wekelijkse dosis chocolade te bestellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Blijkbaar hadden we deze kinderverslaving helemaal gemist'

Normaal gesproken is dat geen probleem, want voor dat soort momenten is daar manlief, die wél graag naar de super gaat. 's Avonds. Zónder kinderen. Maar deze zaterdag was-ie vroeg in slaap gevallen voor de tv. Net nu de halve finale van WIDM zich aandiende (mensen, ik blijf tegen beter in in de Tygo-tunnel hangen, hoor) en die ik echt niet zonder Toblerone, M&M of Godiva-reep ging uitzitten. Nu het hele gezin vredig lag te tukken, en ik aan mijn chocolade craving moest voldoen, besloot ik het erop te wagen. Met mijn mondkapje. 

Knipoogde die man nou?

In de supermarkt bleek het er tot mijn verrassing heel vredig aan toe te gaan. Nul kinderen in de winkel, want die lagen natuurlijk allemaal op bed. Mensen, wat scheelt dat enorm voor je hartslag! Zelfs deze notoire kinderliefhebber moet zeggen: een plek zonder kinderen is de hemel op aard! Een paradijs! Een paradijs waar ik rustig kon rondwandelen zonder getetter in mijn oor, getrek aan mijn jas of gebedel om een suprise-ei. Ik keek rustig rond, draaide me om, zoog de stilte in me op. En zag ik die man nou… naar me knipogen? Ik klopte ongemakkelijk op mijn jas bij wijze van antwoord, wreef in mijn ogen en keek eens goed om mee heen.

En toen zag ik het: de relaxte en goedgeklede mannen met veel te weinig in hun karretje (vrijgezel!), knappe vrouwen in slowmotion bewegend voor de Franse kaasjes (gezellige borrel op komst!), de jongeren, giechelend bij de energy drinks. Boomlang ook allemaal (wordt iedere puber tegenwoordig minstens 1.85? Komt dat door al die chips die ze wegknagen? Zoveel vragen…).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleine kans dat je een herfstdip krijgt: 'Depri word je niet door seizoenswisseling'

Ik sjokte op mijn gemak naar het chocoladeschap. Daar gebeurde het. "Hoi", zei hij, een sullige blonde vakkenvuller met een ongemakkelijk puberlichaam dat zijn eigen groei niet kon bijbenen. Twee meisjes voor me, zo rond 16, 17 jaar, knikten wat half aanwezig-afstandelijk en liepen weg. Ik liep, voorzien van gevulde koeken, pepernoten en twee chocoladerepen, achter hen aan naar buiten. "OMG!!!!", gilde een van hen zodra ze buiten was. Ze trappelde erbij. "HIJ IS ZO FOKKING KNAP!!!!" De ander reageerde: "OMG. ÉCHT HE. ZO FOKKING KNAP."

Ik kon een schaterlach niet onderdrukken. "Oh wat heerlijk zijn jullie!", floepte ik eruit. "OMG!", reageerden de pubermeisjes. Ze giebelden zoals alleen bakvissen dat kunnen. Ik werd er spontaan zo vrolijk van. Er was corona, er was een herfstdip, er waren slagregens, gezellige cafés en restaurants waren gesloten, maar gelukkig werd er ook nog gewoon ouderwets geflirt. In de supermarkt nog wel.

Leuk voor manlief, maar ik weet wel wie er voortaan op zaterdagavond in de super staat. En ik kan je vast verklappen: hij is dat niet…

Geen aflevering van 'Bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore