UpDate

Pam: 'Mijn hoofd zegt 'geen goed idee', mijn lijf schreeuwt 'ja!''

07 oktober 2020 15:39 Aangepast: 07 oktober 2020 15:40
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: ondanks haar goede voornemens lukt het Pam niet om collega Jeppe op afstand te houden.

Pam, Carola en Julie besluiten een weekendje Maastricht te boeken. Ondertussen heeft Julie een varende expat in het vizier, hosselt Carola ook nog een vakantie naar Ibiza met haar militair en drinkt Pam alles behalve slappe koffie op kantoor.

"Wie snurkt moet bij Julie op de kamer!", grap ik. "En wie een date regelt gaat altijd uit logeren."

We gaan over een week, maar zitten nu al vol in de voorpret. We zijn al drie keer van hotel gewisseld, hebben het ontbijt toch maar weer afbesteld en hebben een dresscode afgesproken. Volgende week zaterdag zitten we allemaal in een little black dress en met rood gestifte lippen aan de champagne, ergens in een hotspot in Maastricht. Dit voorpretbelletje bewijst alweer dat we alle drie niet kunnen wachten.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Pam: 'Is dit nou een flirt of is dit zakelijk?'

"Waarom houdt je je telefoon zo dicht bij je hoofd Carola?", merkt Julie op. We bellen al bijna een kwartier en ineens zie ik ook dat je bijna de poppetjes in haar ogen kunt kietelen.

"Ja dat moet even", grinnikt ze. En op dat moment zoomt ze uit en kijken we zo op de bevallige boxershort van Mike.

"Niet!" roep ik. "Liggen jullie nu al in bed? Het is half 8, ik heb net gesport joh en moet nog eten."

"Ja", grinnikt Carola. "Wij hebben net ook gesport, op plekken waar de zon niet schijnt."

"Waarom neem je dan op?", wil Julie terecht weten.

"Nou, jullie lieten ‘m zo vaak opnieuw overgaan dat ik dacht dat er iets heel belangrijks was."

"IS HET OOK!", roepen we in koor.

Thuiswerkdinsdag 

De volgende ochtend word ik wakker met - alweer - een appje van Jeppe.

"Pammetje! Het is vandaag thuiswerkdinsdag en we moeten echt nog even goed over die presentatie heen. Dus: ik kom bij jou thuiswerken. Zal ik een latte macchiato voor je meenemen onderweg? En een muffin?"

Zwijgend staar ik naar mijn scherm. Mijn hoofd vertelt me dat dit geen goed idee is, maar mijn lijf schreeuwt 'Ja!' Alsof ik het avontuur ruik.

"Lekker een latte. Zie je zo!", stuur ik terug. Dit is een Rico’tje in the making voel ik, want ik zwijg in alle toonaarden in de groepsapp.

Pam Pam

Een half uur later staat hij met twee coffee-to-go-bekers en een grote glimlach voor mijn deur. En hij ziet er verdomd goed uit in zijn strakke grijze coltrui.

"Zullen we dan maar?", lacht hij, nadat ik hem een korte rondleiding door mijn huis heb gegeven. Geen idee waarom ik dat deed.

Na anderhalf uur staat die presentatie als een huis.

"Nou, ik lust nog wel een cappuccinootje hoor", grijnst Jeppe. "Wij hebben wel even een break verdiend." Terwijl ik naar de keuken loop, hoor ik ineens de vertrouwde bliepjes van mijn draagbare box.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Julie: 'Hij nam me mee naar zijn slaapkamer. Ik schrok me dood'

Quiero enseñarte un camino en el mar, Un lugar donde nadie ha podido llegar, schalt Julio Iglesias door mijn zonverlichte appartement en Jeppe steekt zijn arm naar me uit zoals Patrick Swayze deed naar Baby in Dirty Dancing.

"Kom meisje, even de boel losgooien. Tijd voor een kleine break dance."

Giechelend als een pubermeisje leg ik mijn hand in de zijne en laat ik me leiden.

"Kun je een beetje salsadansen?", vraagt Jeppe. Het voelt goed om zo dichtbij hem te zijn. Zijn hand ligt op mijn onderrug, en sommige vingers rusten eigenwijs op mijn bil.

'Ik kan nog wel een lesje gebruiken", flirt ik en dat laat Jeppe zich geen twee keer zeggen. Zwoel en zwierend duwt hij me door de woonkamer, met af en toe een kleine botsing tegen eettafel of boekenkast. Mijn mond is zo dicht bij de zijne dat ik zijn warmte voel.

'Dit kan écht niet'

Y que una cosa es ser varón, Y otra es ser hombre, zingt Julio en in één soepele armzwaai gooit Jeppe me op de bank. Zijn grote lijf landt bovenop me en hij geeft me een ondeugend kusje op mijn mond.

Dit kan echt niet, denk ik nog, maar wanneer hij zijn heupen stevig tegen de mijne duwt geef ik me over. Abrázame, moedigt Julio ons aan op de achtergrond.

"Dat betekent 'knuffel me'", fluistert Jeppe. "En dat is precies wat ik wil doen. Al vanaf dag één."

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore