UpDate

Julie: 'Na een date of acht moet je weten hoe het zit'

23 september 2020 17:08 Aangepast: 23 september 2020 17:10
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: ineens staan de ouders van Magic Mike op de stoep voor een kopje thee.

Carola brengt het hele weekend bij Magic Mike door er Julie en Pam gaan samen naar de film. Ondertussen moet Pam ineens samenwerken met een collega die hélemaal haar type is.

Julie heeft uiteraard zo’n arthouse film uitgekozen. Een drama van een Franse regisseur, over de zomer van 1985. Prima in dit bijkom-weekend. We drinken nog een wijn toe en liggen keurig om twaalf uur in bed. Op momenten zoals deze mis ik het wel, dat er geen lopende lijntjes zijn. Het is soms fijn om te verlangen naar een appje van iemand, en je te verheugen op een date. Na een rondje nieuws lezen en Insta checken, open ik de chat met Thijs. Zijn zongebruinde kop prijkt linksboven in mijn telefoon en spat van het scherm af. "Lieverd, hoe gaat ‘ie? En hoe is het daar? Succes met alles!"typ ik. Vervolgens pak ik Luz uit mijn nachtkastje en slechts drie fantastische minuten later val ik rozig in slaap.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer in UpDate:

Carola: 'Ik blijf het hele weekend bij mijn militair'

De volgende ochtend is mijn hele scherm gevuld met appjes. Niet van Thijs trouwens, maar wel van Carola. "OMG! Ik had een heerlijke nacht met Magic Mike", lees ik. Ik grinnik. Het is toch mooi hoe open we over alles zijn, naar elkaar. Die mannen zouden eens moeten weten.

"Drie flessen wijn met z’n tweeën opgemaakt en alle hoeken van de bank gezien", gaat Carola verder.

"Zegt ‘ie ineens doodleuk: 'Oh ja, mijn ouders staan over een kwartier op de stoep. Vind je het leuk om gezellig een bakkie mee te doen?'

Ik lach inmiddels hardop, in mijn eentje.

"En ik zit hier, zonder make-up, met een knot op mijn kop en mijn offshoulder jurk van gisteravond aan. Oh, en mijn wenkbrauwen zitten ook nog in mijn kohlpotlood."

"Je bent prachtig schat", typ ik terug. "Altijd. Heb je dit ook maar vast gehad joh. #verkering."

Carola Carola

Het weekend vliegt voorbij en de chat met Thijs blijft akelig leeg. Hij heeft mijn bericht niet eens gelezen. Gek is dat toch. Het ene moment speelt ‘ie piano voor me en hebben we een hete nacht op het water, en het volgende moment lijkt het net of ik niet meer besta.

De volgende dag zit ik al vroeg in de auto. Strakke zwarte jurk, perfecte pumps en met een vers lakje op mijn nagels. Je weet maar nooit wie er vandaag weer aan mijn bureau staat. Onderweg bel ik Carola en Julie, vaste prik op maandag.

Julie Julie

"Heb je nou officieel verkering?", plaag ik.

"Nee joh, geen idee. Dat vraag je toch niet meer na je dertigste?", antwoordt Carola.

"Nou, ik wel hoor", lacht Julie. "Ik houd niet van dat halfslachtige gedoe. Date twee is zoenen, date drie is hand in hand lopen en na een date of acht moet je toch wel weten hoe de vork in de steel zit. Of de munitie in het geweer, in jouw geval."

"Z’n ouders waren heel gezellig en hadden wel door dat we niet op een uitgebreide theeronde zaten te wachten. Na twee beschaafde kopjes vertrokken ze weer en sleurde Mike me zijn splinternieuwe jacuzzi in. Heerlijk als een man me zo bevelen geeft."

We gieren de vroege ochtend door. Op deze manier is de maandag een eitje.  

Pam Pam

Wanneer ik een kwartier later het kantoor binnenloop, stuit ik meteen op Jeppe bij het koffieapparaat.

"Soooo, een hele goede morgen voor jou Pammetje", flirt hij.

"Goedemorgen Jeppe", glimlach ik.

"Zo te zien moeten wij vandaag al even die presentatie voorbereiden", knipoogt Jeppe, en met twee espresso loopt hij richting zijn bureau. Wat een player.

"Vandaag heb ik geen tijd!", lieg ik.

Player of niet, vanaf nu is het GAME ON.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore