DIY

DIY: Muntjesvloer voor je toilet

23 september 2020 09:00 Aangepast: 23 september 2020 14:43

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook van je toiletvloer kan je een kunstwerkje maken. Maak ook zo'n muntjesvloer als Thomas deed! Hier lees je hoe.

Voor het maken van deze vloer moet je wel even je spaarpot binnenstebuiten keren. Én je hebt veel geduld nodig: alle stuivers moeten netjes naast elkaar. Het kost misschien dan wat spaargeld en tijd, maar dan heb je wel een mega-tof element in je toilet. Wil je de bijbehorende video kijken? Dat kan hier!

Wat heb je nodig?

  • Transparante epoxy giethars
  • Plaat betonplex
  • Zwarte montagelijm
  • 2100 5-centjes (t.w.v. €105)
  • Plinten 
  • Latjes voor tijdelijke plintjes

Stap 1 

Maak banen van montagelijm op de betonplex plaat. Het beste kan je hiervoor zwarte montagelijm gebruiken, zodat je het niet ziet zitten in de voegen tussen de muntjes. (Wil je de muntjes op een betonnen, dus lichtere vloer plakken? Gebruik dan zwart voegsel na het aanbrengen van de stuivers. Maak het goed schoon en dan kan de transparante laag eroverheen.)

Stap 2 

Druk de stuivers stuk voor stuk op de lijm.

Stap 3 

Als de stuivers goed vast zitten en de lijm is opgedroogd, maak je aan de zijkanten een soort plinten vast. Deze zorgen ervoor dat de vloeibare hars zometeen niet wegstroomt. Later zal je deze plintjes weer verwijderen.

Stap 4

Giet de hars over de plaat met stuivers, tot je laagje van zo'n 5 mm hebt. Laat het opdrogen.

Stap 5

Is de hars opgedroogd? Verwijder de latjes of plintjes die je aan de zijkanten hebt gebruikt. De hars is nu hard, dus de latjes zullen wel vast zitten. Het is daarom mogelijk dat je gereedschap nodig hebt om ze los te krijgen.

Stap 6

Maak de betonplex plaat vast aan de grond met montagelijm. 

Stap 7

Werk de vloer af met plinten rondom. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore