Mode

Oude kleding oplappen? Zo word je weer verliefd op je jurk

22 september 2020 17:02 Aangepast: 23 september 2020 13:11

Kleding wordt steeds vaker en sneller weggegooid. Gat erin? Weg. Jurk te klein geworden? Weg. Niet meer in de mode? Weg. Het is tijd om bewustere keuzes te maken en je kleding te upcyclen. Wij vertellen je hoe! 

Nieuwe knopen schelen de helft

Een ladekastje voorzien van nieuwe handgrepen is een hele makkelijke klus én geeft een totaal andere look. Zo werkt dit ook met knopen op je blouse of vest. Ben je erop uitgekeken? Bedenk dan eens of je misschien nieuwe knopen kan zetten. Je oude witte overhemd ga je misschien wel veel vaker dragen als er gouden knoopjes op zitten?

Strijkapplicaties

Je kent ze misschien wel van 'vroeger'. Wanneer je een gat in je broek was gevallen, kreeg je er gewoon een mooie 'patch' op. Tegenwoordig zie je patches niet alleen om een gat te maken/verbergen. Ze zijn ook gewoon heel leuk. Inmiddels zijn er genoeg strijkapplicaties die totaal niet kinderachtig zijn maar juist hip. Het leukste van een strijkapplicatie is dat iedereen dit kan doen. Je hebt alleen een strijkijzer nodig. 

Visible mending

Een gat in je favoriete jeans? Deze kan je heel makkelijk zelf maken met naald en draad, gewoon met de hand. Dit heet visible mending. Wil je weten hoe je dit doet? Lees het hier.

Kleding (laten) vermaken

Je hebt vast wel kleding in je kast liggen die je niet meer past. Misschien is het te groot geworden of te klein. Weggooien is echt zonde. Ga eens langs bij de kleermaker. Een kleermaker kan zelfs jouw favoriete broek wat groter maken of je favoriete blouse innemen zodat ie weer mooi aansluit op je lichaam. 

 

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore