UpDate

Carola: 'Ik blijf het hele weekend bij mijn militair'

16 september 2020 12:01 Aangepast: 16 september 2020 15:02
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam maakt kennis met een wel erg leuke nieuwe collega.

Carola en Julie troosten Pam, die even flink verdrietig is van het nieuws dat haar ex Frank een baby krijgt. Gelukkig eindigt de avond met een lachsalvo over het terras, omdat een potentiële date een hond in co-ouderschap blijkt te hebben.

Het is vrijdagochtend en Julie appt dat ze graag wil weten wat de weekendplannen zijn. "Ik heb geen kind en geen date, en ik heb zin in iets leuks."

Dit is de cue om in te bellen, want ze zou toch eindelijk gaan varen met Luuk?

"Hoezo geen date?", roep ik zodra ze opneemt.

"Val je nu weer tussen wal en schip?", grapt Carola.

"Nee, ik heb het zelf afgezegd", biecht Julie op. "Ik heb hem nu al een maand niet gezien en in plaats van dat ik uit elkaar klap van verlangen, heb ik alleen maar minder zin in die date. En toen vloog een hele middag op die boot me ineens aan, dus ik heb gezegd dat ik niet meer kan. Maar ja, nu heb ik dus geen plan."

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer in Update:

Julie: 'Je mag ook gewoon verdrietig zijn'

"Oh schatje", lach ik. "Had je echt geen zin meer of zag je er stiekem een beetje tegenop? En hoe reageerde hij?"

"Een beetje van allebei wel", geeft Julie toe. "En hij reageerde goed. Een volgende keer ben ik nog steeds welkom zei hij, en dat doet me wel goed. Maarre, gaan we nog iets doen dit weekend?"

"Ik heb een date met Magic Mike, mijn militair", vertelt Carola. "En ik denk dat ik daar wel het hele weekend blijf.'

"Oeh lala, Carola", roep ik. "Dat begint al serieuze vormen aan te nemen met Mike. Voor je het weet heb je verkering."

"Ach joh, we zien het allemaal wel", antwoordt ze nuchter. "We kunnen lachen en hij kleedt zich goed, dus voorlopig vind ik het nog leuk."

"Oké Julie", zeg ik. "Dan heb je morgen een date met mij. Zullen we naar de film?"

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Die middag heeft Julie al drie opties doorgestuurd, een restaurant gezocht en een reservering gemaakt. "Kun je me ook helpen met mijn sollicitatiebrief?, appt ze. "Want misschien wordt het toch eens tijd voor een andere baan."

Ik zit inmiddels in de derde week van mijn nieuwe klus en ik ben dolgelukkig. Soms heb je een nieuwe plek nodig om te zien hoeveel je zelf bent gegroeid. En hoe ervaren je eigenlijk al bent. Ik krijg de mooiste merken in mijn portfolio en werk samen met een meisje van 30. Hartstikke leuk en lief, maar echt nog een junior in haar zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. En toch is ze maar drie jaar jonger dan ik. Ik merk dat ik het leuk vind om haar te begeleiden. Weer een mooi inzicht.

Miniatuurvoorbeeld
Eerder in UpDate:

Pam: 'Ik loop door de coronacrisis zoveel dates mis'

"Hey! Ben jij Pam?"

Een lange blonde jongen staat ineens aan mijn bureau. Bijna twee meter, felblauwe ogen, skinny maatpak en een stralende lach. De lichte uitvoering van mijn ex Frank, zou je kunnen zeggen.

"Zat je lekker te appen onder werktijd?", plaagt hij. Ik voel me betrapt, maar de fonkeling in zijn ogen geeft me het vertrouwen dat ik me geen zorgen hoef te maken.

"Hoi. Ik ben Jeppe en wij hebben woensdag samen een presentatie bij toevallig mijn favoriete klant, en aangezien ik net op vakantie bent geweest, lijkt het me goed om er even samen in te duiken. Zal ik voor maandagmiddag een kamertje boeken?"

"Kamertje…?", stamel ik.

"Een vergaderhokje bedoel ik. Nu met corona moeten we die ineens van te voren reserveren."

"Natuurlijk, goed idee", glimlach ik, terwijl ik het bloed naar mijn wangen voel trekken. Zou hij het aan me gezien hebben?

"Help!!", stuur ik in de groepsapp zodra hij weg is. "Ik heb een nieuwe collega en hij is helemaal mijn type!"

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore